Ben je op zoek naar bucketlist bestemmingen in Europa? Dan is er heel wat keuze! Bijzondere activiteiten vind je namelijk niet alleen buiten Europa. Wij mochten de voorbije jaren al heel wat van onze bucketlist voor Europa aftikken. Deze bijzondere activiteiten moet je minstens één keer in je leven doen!

1. Huskysafari in Fins Lapland

Een huskysafari in Fins Lapland stond met stip op één op onze bucketlist voor Europa. Door het indrukwekkende winterse landschap glijden met zes opgewonden husky’s die je vooruit trekken, we raden het iedereen aan! Fins Lapland is daarnaast de perfecte bestemming voor een actieve wintervakantie.

In Lapland lijkt het alsof je helemaal alleen op de wereld bent, een wereld waar we wel aan kunnen wennen. Deze rust en stilte hebben we nog nergens anders in Europa ervaren. Het is de perfecte bestemming om alles achter je te laten en één te worden met de natuur. En wat missen we onze dagelijkse sauna sessies!

Kortom: een ervaring die iedereen minstens één keer in zijn leven moet meemaken!

2. Op ontdekking in de ruige natuur van IJsland

Op ontdekking in de ruige natuur van IJsland is al een avontuur op zich. IJsland is dan ook met geen enkel ander land in Europa te vergelijken. Dat werd voor ons al snel duidelijk toen we te horen kregen dat ons vliegtuig vertraging had wegens extreme weersomstandigheden in IJsland.

Is je vlucht vertraagd? Dan heb je ook soms recht op een compensatie.

Het kan er op één dag regenen, sneeuwen en stormen. En met wat pech barst er nog één of andere vulkaan uit. Maar de indrukwekkende watervallen, geisers en gletsjers zijn onvergetelijk.

Een reis naar IJsland bereid je best goed voor. Onze praktische tips voor een vakantie naar IJsland kunnen hierbij van pas komen.

Heb je weinig tijd? Bezoek dan deze 7 bezienswaardigheden langs de ‘Golden Circle’ vanuit Reykjavik. Wil je meer avontuur? Ga op roadtrip langs de hoogtepunten van Zuid-IJsland.

3. Baden in het grootste medicinale kuuroord van Europa

Baden in het grootste medicinale kuuroord van Europa? Bezoek dan de Széchenyibaden in Boedapest! Nergens heb je zoveel keuze uit warme baden, sauna’s en stoombaden. De zwavelgeur is wel even wennen, maar achteraf ben je helemaal herboren. De drukte zorgt soms wel voor een Center Parcs gevoel, maar dat mag de pret niet drukken.

Boedapest is bovendien één van de goedkoopste steden in Europa. Neem dus zeker de tijd om