In Utrecht is er heel wat te doen. Tijdens een vrije dag, een lang weekend, of in een vakantie kiezen Belgen vaak voor een bezoek aan onze noorderburen. De bekendste bestemmingen zijn Amsterdam, Breda, en Rotterdam. De stad Utrecht heeft echter ook heel veel leuks te bieden en is, als je het mij vraagt, de meest onderschatte stad van Nederland. Een reden te meer om ze even uit te lichten.

Activiteiten in Utrecht

Waterfietsen op de mooie grachten

Bij mooi weer is het heerlijk om een waterfiets (of een kayak) te huren. Je drijft op de mooie grachten langs de gezellige terrassen en komt onderweg andere leuke bootjes tegen.

De waterfietsen kan je op verschillende locaties huren en je krijgt een handige routemap mee zodat je niet verloren kan fietsen. Als je met een grotere groep bent, kan je bijvoorbeeld bij Grachtenvaarders een elektrische sloep huren met eten en drinken inbegrepen.

De hoogste kerktoren van Nederland bezoeken

Bij een bezoek aan Utrecht hoort uiteraard een bezoek aan de Domtoren. Met zijn 112 meter is het meteen ook de hoogste kerktoren van Nederland. Hou er dus rekening mee dat je 465 treden zal moeten nemen alvorens je helemaal boven bent. Ook als je last hebt van hoogtevrees is dit geen ideale activiteit.

Met zijn 112 meter is de Domtoren de hoogste kerktoren van Nederland.

Je kan de toren enkel onder begeleiding bezoeken en het duurt ongeveer een uurtje. Tickets kan je online kopen of in het VVV Utrecht Informatie Centrum op het Domplein.

Tussen de dieren wandelen op kinderboerderij Griftsteede

De kinderboerderij Griftsteede van de stichting Utrecht Natuurlijk, gelegen aan het Griftpark, is erg geliefd bij groot en klein. De inkom is gratis en er staan verschillende dieren buiten zoals koeien, geiten, schapen en konijntjes. In de stallen kan je onder andere kennismaken met de varkens en zwijntjes. Doe ook even je schoenen uit en bewandel het blotevoetenpad!

In totaal vind je in Utrecht 9 locaties van de stichting Utrecht Natuurlijk, telkens met een kinderboerderij en speeltuin. Heel mooi initiatief van deze organisatie!

Zoek toffe hotels in Utrecht

Shoppen in winkelcentrum Hoog Catharijne

Hoog Catharijne is 7 dagen per week geopend en ligt naast het Centraal Station van Utrecht. Daarmee is het gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook te voet vanuit het stadscentrum is de afstand eenvoudig te overbruggen. Ga shoppen in de leuke winkels en eet iets in één van de restaurants.

Lekker eten en drinken in Utrecht

Beers & Barrels

Beers & Barrels heeft twee vestigingen in Utrecht en één in Breda. Er staan hoge tafels met een eigen tapkraan waar je het bier per kilogram betaalt. Of je kan één van de vele andere bieren proeven die op de kaart staan. Om te eten is er voor elk wat wils. Wij bestellen de beers & barrels platter voor 2 personen en waren aangenaam verrast. Alleen al voor de sappige ribbetjes komen wij hier zeker terug!

Gastmaal Café

Deze fijne zaak is dichtbij de Kinderboerderij Griftsteede gelegen en serveert vooral kleinere gerechten, zodat je veel kan proeven. Mijn persoonlijke favoriet is de overheerlijke makreel rillette en de charcuterie. Bovendien hebben ze een uitgebreide bierkaart met bier van Nederlandse brouwerijen.

De aardige medewerkers helpen je met veel plezier een geschikt bier kiezen dat bij je smaak en gerecht past. Voor de wijnliefhebbers is er een uitgebreide wijncollectie.

Brouwerij Maximus

Als bierliefhebber mag je een bezoek aan deze brouwerij niet links laten liggen. Tijdens een proeverij kom je meer te weten over de brouwerij en proef je verschillende Maximus bieren. Er zijn verschillende soorten proeverijen afhankelijk van hoeveel bieren je wil proeven. Reserveren is wel verplicht.

Vanuit het proeflokaal kan je overigens de brouwinstallatie bewonderen. Als je geen interesse hebt in een proeverij kan je ook gewoon iets gaan eten of drinken in het café van de brouwerij.

Grand Café Lebowski

Deze hippe zaak is niet alleen leuk om iets te eten of te drinken, maar ze organiseren ook regelmatig evenementen zoals een quiz, DJ sets en muziek Bingo. De kaart is voornamelijk toegespitst op kleine gerechtjes om te delen, maar ook de hamburgers, sandwiches en hotdogs zijn er verrukkelijk. Het is gelegen op het Domplein, zodat je het eventueel kan combineren met een bezoek aan de Domtoren.

Op zoek naar andere uitstappen in Nederland? Klik hier voor verrassende uitstappen in Nederland, dichtbij de Belgische grens, ga op stap in Flevoland of bekijk tips voor een duurzaam weekend in Amsterdam.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :