Benieuwd wat je zoal kan zien en doen in Villajoyosa aan de Costa Blanca? Villajoyosa is bekend omwille van drie dingen: gekleurde huizen, prachtige stranden en heerlijke chocolade. Wat heb je nog meer nodig in het leven? Ontdek hier wat je er nog allemaal kan zien en doen.

Zien en doen in Villajoyosa

De gekleurde huizen van Villajoyosa

Alleen al omwille van de vele gekleurde huizen is Villajoyosa een bezoek waard. Telkens we hier zijn, verschijnt er spontaan een glimlach op ons gezicht. En dat gewoon door wat felle kleurtjes. Het doet ons altijd een beetje denken aan onze dagtrip naar Burano vanuit Venetië.

De huizen werder vroeger gekleurd door vissers. Ze schilderden hun huis in dezelfde kleur als hun boot, zodat ze vanop zee hun huis konden herkennen.

Telkens we in Villajoyosa zijn, verschijnt er spontaan een glimlach op ons gezicht.

De mooiste gekleurde huizen vind je aan het strand Playa de Villajoyosa. De perfecte fotospot! Maar als je door Villajoyosa wandelt kom je nog veel meer gekleurde huizen tegen, zoals de hangende huizen aan de rivier Amadorio.

E-book Costa Blanca

SUPERTIP !

Ontdek het mooiste van de Costa Blanca in ons e-book.
Verkrijgbaar in de webshop. Meer info

Valor Chocolade Museum

Naast de kleurrijke huizen is er nog heel wat te zien en doen in Villajoyosa, want de gemeente is ook bekend vanwege de heerlijke chocolade die er gemaakt wordt.

Er zijn verschillende chocoladefabrieken waarvan Valor de bekendste is. Aan alle chocoladefans: bezoek het Valor Chocolate Museum.

Tickets voor een rondleiding zijn gratis, maar moet je wel op voorhand reserveren via de website. Geniet daarna van een warme chocomelk met Churros.

De mooiste stranden in Villajoyosa

Playa de Villajoyosa, ofwel Playa Centro, is het hoofdstrand van Villajoyosa. Een zandstrand van 1.300 m lang met een mooie wandeldijk. Ideaal voor gezinnen of als je tussendoor iets wil eten of drinken op de promenade.

Andere leuke strandjes in de buurt zijn onder andere: Platja del Paradis, Playa del Bol Nou, Playa Varadero, Playa L’Esparrelló en Playa Racó del Conill.

Wist je trouwens dat er langs de kust van Villajoyosa ook 6 snorkelroutes zijn? Zo ontdek je niet alleen toffe strandjes, maar maak je ook kennis met het onderwaterleven op een duurzame manier. Vergeet dus zeker je snorkel niet!

Wandelroutes om te doen in Villajoyosa

In Villajoyosa zijn er verschillende wandelroutes uitgestippeld. Volg bijvoorbeeld de culturele wandelroutes om kennis te maken met de geschiedenis en de cultuur van de stad.

Ga ook eens wandelen aan het stuwmeer ‘Embalse de Amadorio‘. Een heerlijke plek om te wandelen met zicht op de bergen. Het stuwmeer bevindt zich een paar kilometer buiten de stad.

Of wandel van Villajoysa naar Finestrat via de ‘Ruta Colada de la Costa‘. Een prachtige wandelroute langs de kust met enkele leuke uitkijkpunten en verborgen strandjes onderweg.

Zoals je weet trekken wij het liefst de natuur en de bergen in. In de omgeving van Villajoyosa kan je nog andere fantastische wandelroutes volgen. Bekijk hier de mooiste wandelingen aan de Costa Blanca.

Feesten en tradities

Als het over feesten en tradities gaat zijn de Spanjaarden er altijd graag bij. Zeker in Villajoyosa weten ze wat feesten is. Vooral de ‘Moros y Cristianos‘ wordt hier dan ook duchtig gevierd.

Ooit vochten de Moren tegen de Christenen tijdens de Reconquista. Om dit nooit te vergeten, wordt dit op veel plaatsen gevierd. En maar goed ook. Op dat gebied kunnen we nog veel van onze Spaanse vrienden leren.

Ga dus eind juli eens naar Villajoyosa en geniet van parades, vuurwerk en nog veel meer spektakel.

Eten en drinken in Villajoyosa

Na al dat zien en doen in Villajoyosa is het tijd om te ontspannen. En hoe kan dat beter dan ergens op een terras iets te eten of te drinken? Hier alvast enkele tips:

  • T-class: moderne gerechten met zicht op zee;
  • El Nàutic: een lekker viske in de haven;
  • Zerca Food: voor elk wat wils;
  • Chiringuito Nuevo Varadero: strandbar aan Playa Varadero;
  • Puur Food and Drinks: lekker eten aan het strand.

Openbaar vervoer en parking in Villajoyosa

Van plan om leuke dingen te zien en doen in Villajoyosa? Er zijn verschillende parkings in Villajoyosa waar je gratis kan parkeren. Parkeer bijvoorbeeld op parking Playa-Rio aan het strand van Villajoyosa.

Ook met de tram is Villajoyosa bereikbaar. De tram verbindt Villajoyosa onder andere met Finestrat en Benidorm langs de ene kant, en Altea, Calpe en Dénia aan de andere kant. Ontdek hier tips om te doen in Altea.

Vanuit het busstation in Villajoyosa vertrekken er bussen naar onder andere Alicante, Benidorm en Valencia. Raadpleeg hier de dienstregeling van de Alsa bussen.

⇢ Tip: Bezoek Villajoyosa en Altea met gids en vervoer vanuit Altea

Meer leuke dingen zien en doen in de omgeving van Villajoyosa?

Ontdek wat te doen in Calpe, ga eens op daguitstap naar Valencia of bezoek de groene Jalón vallei.

Bezoek ook de toeristische dienst in Villajoyosa of de website van toerisme Villajoyosa voor meer informatie.

Ook zin om leuke dingen te zien en doen in Villajoyosa?

Vluchten
Vlieg met Tuifly naar Alicante
Vlieg met Transavia naar Alicante

Huurauto

Huur een auto zonder zorgen bij Sunny Cars

Hotel

Blue Line Apartment Hotel

author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :