Een roadtrip langs de mooiste plaatsen van West-Canada, het zou op ieders bucketlist moeten staan.

West-Canada staat vooral bekend om de ongerepte natuur. Het is daarom de ideale roadtrip bestemming voor wie van avontuur en natuur houdt. West-Canada is ook een geschikte regio om walvissen en beren in het wild te spotten. Benieuwd of dat gelukt is? Lees dan snel verder!

Roadtrip langs de mooiste plaatsen van West-Canada

Onze roadtrip langs de mooiste plaatsen van West-Canada start in Vancouver in de provincie Brits-Columbia. Deze provincie grenst in het noorden aan de Amerikaanse staat Alaska en in het oosten aan de provincie Alberta.

In Alberta moet je zijn voor de prachtige Canadese nationale parken en de Rocky Mountains. Onze roadtrip start in Vancouver en eindigt na twee weken in Calgary.

Roadtrip langs de mooiste plaatsen van West-Canada op de kaart:

Vancouver Island (Victoria)

De oversteek

Onze eerste etappe gaat van Vancouver naar Vancouver Island. Met onze Volkswagen Beetle rijden we eerst vlotjes de B.C. Ferry Cruise op die ons naar dit eiland zal brengen. Tijdens de 90 minuten durende oversteek nemen we de tijd om te ontbijten en te genieten van het uitzicht op het dek.

Daarna rijden we verder naar het charmante stadje Victoria. Hier verblijven we één nacht in Chateau Victoria Hotel & Suite.

Walvissen spotten

Victoria is de ideale uitvalsbasis om walvissen en orka’s te spotten. Verschillende firma’s bieden hiervoor tours aan. Wij kiezen voor de Prince of Whales, omdat we hierover online positieve reacties lazen. Het is echter nooit zeker of je überhaupt wel een vis te zien krijgt, maar we beslissen om er toch voor te gaan.

We kiezen voor de boottocht van 3 uur met een zodiac. Je kan ook voor een grotere boot kiezen, maar een zodiac is natuurlijk veel spannender en avontuurlijker. Het enige nadeel is dat je 3 uur lang niet naar het toilet kan..

Na ongeveer een uur varen, waarbij we inmiddels de grens zijn overgestoken naar de Verenigde Staten, heeft onze gids de juiste spot gevonden en zien we al verschillende orka’s opduiken.

De gids zet de motor uit en we genieten van deze prachtige dieren en hun grappige geluiden. We kunnen de orka’s bijna aanraken en ze zwemmen vervolgens verschillende keren onder onze boot. Het is moeilijk om hier niet emotioneel van te worden, wauw!

We kunnen de orka’s bijna aanraken en ze zwemmen vervolgens verschillende keren onder onze boot.

Verder zien we ook nog een Minke Whale (dwergvinvis) en enkele zonnende zeeleeuwen. Een unieke ervaring die we nooit zullen vergeten! En ook hoogtijd om naar het toilet te gaan.

Ga met een zodiac 3 uur walvissen spotten

Sightseeing in Victoria

Het gezellige pittoreske Victoria is niet zo groot en daarom makkelijk te voet te verkennen. We ontbijten bij het populaire Willie’s Bakery en wandelen daarna door naar Chinatown. Volgens onze reisgids bevindt zich hier het kleinste steegje ter wereld: Fan Tan Alley. Dit was niet gelogen, maar echt indrukwekkend is het evenmin.

We bezoeken ook nog Beacon Hill Park en Fisherman’s Wharf. Hier bevinden zich verschillende drijvende woonboten en eetstandjes. Met wat geluk kan je hier ook enkele superschattige zeehondjes zien die voor wat lekkers komen schooien.

Vooral aan het haventje Inner Harbour is het heel sfeervol met onder andere foodtrucks en veel straatartiesten.

Harrison Hot Springs

Op onze volgende bestemming, Harrison Hot Springs, verblijven we 2 nachten in het Harrison Lake Hotel. Harrison Hot Springs is een klein dorp aan de voet van het 60 kilometer lange Harrison Lake en is vooral bekend om de warmwaterbronnen.

Harrison Hot Springs is een prachtige bestemming vanwege zijn zandstranden en ligt pal tussen de bergen. Deze plek telt slechts een 500-tal inwoners en is vooral een vakantieoord. Ideaal dus voor outdoor activiteiten zoals wandelen en fietsen.