Op zoek naar de mooiste modesteden in Europa? Ga dan eens op modetrip door Europa voor de ideale mix van mode, cultuur en ontspanning. Doe je beste outfit aan laat je verrassen door wat deze steden aan mode te bieden hebben.

Amsterdam: net over de grens

In elke Europese stad vind je wel enkele winkelstraten die tot de verbeelding spreken. Amsterdam bijvoorbeeld, behoort tot de mooiste modesteden in Europa. In het Museumkwartier vind je bijvoorbeeld de meest luxueuze winkelstraat van Nederland met exclusieve winkels.

In het voorjaar van 2022 kon je in Amsterdam nog genieten van de unieke modetentoonstelling ‘Maison Amsterdam’ met historische topstukken van vroeger en nu. Een ode aan de modestad Amsterdam waarmee 250 jaar Amsterdamse mode werd gevierd.

Een bezoek aan het Fashion for Good Museum, doet je daarentegen weer bewust nadenken over ‘fast fashion’. Dit interactieve modemuseum vertelt de verhalen achter de kleren die je draagt en laat je nadenken over de mode van de toekomst met meer aandacht voor mens en milieu.

In het Amsterdam Museum worden kan je dan weer terecht voor een verzameling van historische en hedendaagse kostuums. Er worden namelijk regelmatig mode- en kostuumexpo’s georganiseerd.

Lees hier tips voor een duurzaam weekend in Amsterdam.

De mooiste modesteden in Europa: Amsterdam

Dat er in Amsterdam heel wat modetalent aanwezig is, is zeker. Het merk Daily Paper werd in 2012 opgericht door drie Amsterdamse jeugdvrienden met Afrikaanse roots. Ze combineren elementen uit de Afrikaanse cultuur met Nederlands design. Vandaag is het een geliefd streetwear label en dragen tal van wereldberoemde artiesten hun kleding.

Wil je fashionable door de straten wandelen? Koop dan voor je naar Amsterdam vertrekt al één van de outfits van Daily Paper. Zo flaneer je in hippe kledij door één van de mooiste modesteden in Europa.

Parijs en Milaan: het beste van twee werelden

Denk je nog wel eens terug aan je laatste skivakantie? Dan weet je maar al te goed dat ook op de piste mode belangrijk is voor veel skiërs. Een warme jas die functioneel én modieus is, dat was ook het opzet van het beroemde kledingmerk Moncler.

Laat je in Milaan onderdompelen in de innovatieve, creatieve mode van wereldklasse.

Moncler werd oorspronkelijk opgericht in Frankrijk, maar na een overname werd het een Italiaans merk dat zich vestigde in Milaan. Vandaag biedt het merk al heel wat meer in zijn kledinglijn dan enkel een doodgewone ski-jas. Je zal in elk geval snel opgemerkt worden in één van hun flashy outfits.

Dat het merk zowel Franse als Italiaanse roots heeft, hoeft je niet te verbazen. Parijs en Milaan staan immers bekend als de mooiste en belangrijkste modesteden in Europa. En bijzondere mode wordt in Milaan al snel opgemerkt door grote investeerders.

Boek daarom een citytrip naar Milaan en laat je onderdompelen in de innovatieve, creatieve mode van wereldklasse. Of combineer een citytrip Milaan ook met een rondreis in Noord-Italië.