Wat zijn de mooiste steden in Toscane? Toscane barst immers van de vele mooie steden en middeleeuwse dorpjes. We helpen je graag en hebben onze favoriete plekken op een rijtje gezet.

Lucca

Eén van de leukste en mooiste steden in Toscane is ongetwijfeld Lucca. Wat ons opvalt is dat er hier geen massatoerisme te bespeuren valt. Overal in Lucca is het relatief rustig en spotten we vooral rijke Italianen. De stad is volledig ommuurd en de wallen worden nu gebruikt als wandel- en fietspaden.

Met onze gratis fietsen, van B&B Villa Catelli waar we verblijven, maken we er graag gebruik van. De muur heeft zes toegangspoorten waarmee je de stad kunt betreden. Na ongeveer 5 kilometer hebben we de volledige muur befietst.

Lucca is niet zo groot, maar wel heel aangenaam om rond te wandelen, winkels te bezoeken en lekker te eten. We bezoeken de 44 meter hoge Torre Guinigi van waarop we een mooi uitzicht op de stad hebben.

De gastvrouw van onze B&B had verschillende restaurants aangeraden, waaronder Canuleia Trattoria. Dit was zeker één van de beste culinaire ervaringen tijdens onze reis. Vooral het lekkere rundvlees (tagliati di manzo) is ons bijgebleven.

San Gimignano

San Gimignano is een middeleeuws ommuurd stadje in Toscane, maar wat deze plaats uniek maakt, zijn de veertien torens die het silhouet van de stad domineren.

Om naar San Gimignano te rijden, nemen we route SR68 die ons door het karakteristieke Toscaanse landschap voert.

Een stop aan Gelateria Dondoli mag niet ontbreken. Dit ijssalon werd meerdere keren uitgeroepen tot beste van de wereld. In elk geval eten we hier het beste ijs dat we ooit hebben gegeten en aan de inkom verwelkomt de eigenaar je met veel enthousiasme.

Firenze

Firenze is de hoofdstad van de regio Toscane en ligt op slechts een halfuur rijden van ons hotel Park Hotel Chianti. We kiezen om onze auto te laten rusten en nemen het openbaar vervoer naar de stad. De reden hiervoor is dat enkel bewoners de binnenstad per auto mogen betreden, omdat er gewoonweg teveel auto’s in de stad rijden.

De buschauffeur blijkt niet voldoende tickets op zak te hebben die dag, zodat we gratis mogen meerijden, dat valt mee. De Italianen rijden trouwens als gekken, dus het is sowieso veiliger om de bus te nemen.

Vanuit het centrum van Firenze steken we de Arno rivier over en klimmen we naar de Piazzale Michelangelo. Boven hebben we een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Vooral de Duomo, de op drie na grootste kathedraal van Europa, en de middeleeuwse brug Ponte Vecchio vallen op (en uiteraard ook de talrijk aanwezige Aziaten).

We merken op dat er enkele straten werden afgesloten voor opnames van een Netflix film (6 Underground). Uit nieuwsgierigheid gaan we even kijken en spotten we o.a. regisseur Michael Bay en acteur Ryan Reynolds.

Lekker eten in Firenze

In het centrum van de stad wanen we ons even in de middeleeuwen, waar mooie gebouwen en pittoreske steegjes elkaar afwisselen. Om onze honger te stillen, eten we in de Foody Farm. In dit hippe restaurant eten we superlekker voor weinig geld. Zelfs zo lekker dat we hiervoor zeker nog eens terug naar Firenze zullen komen!

Zoals in elke stad halen we ons dessert bij één van de vele Gelaterias. In dit geval kiezen we voor Festival Del Gelato, gelegen in de bruisende winkelstraat Via del Corso.

Moe en vol lekkers nemen we de bus terug naar ons hotel. Jammer genoeg heeft de buschauffeur deze keer wel voldoende tickets op zak en betalen we ongeveer 4 EUR/p.p.

Siena

Siena is kleiner dan Firenze, maar zeker niet minder mooi. We parkeren aan het treinstation buiten de stad om boetes te vermijden, omdat we ook hier weer de binnenstad niet mogen inrijden. Van op de Fortezza Medicea hebben we het mooiste uitzicht op het centrum van de stad.

In Siena is vooral het Piazza del Campo dé blikvanger. Het grote schelpvormige plein is enorm groot en leuk om even te chillen. Siena behoort met zijn prachtig centrum zeker tot één van de mooiste steden van Toscane.

Er zijn ongetwijfeld nog meer mooie steden in Toscane, maar wij verkiezen om de drukte achter ons te laten en de Toscaanse natuur in te trekken. Klik hier voor 5 mooie wandelingen in Toscane.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :