In Luzern en omgeving zijn er heel wat unieke bezienswaardigheden en leuke activiteiten om te doen. Geen wonder dat deze regio zo populair is bij toeristen. Luzern bevindt zich naast het Vierwoudstrekenmeer, omringd door de Zwitserse Alpen. Water en bergen: de perfecte combo.

Vanuit Luzern kan je zo het meer op voor een boottocht of om te zwemmen. Voor bergtoppen van rond de 2.000 meter met machtige uitzichten moet je dan weer naar Mount Pilatus of Rigi. Deze leuke activiteiten in Luzern mag je zeker niet missen.

7 leuke activiteiten om te doen in Luzern en omgeving

1. Neem de steilste tandradbaan ter wereld naar de top van Mount Pilatus

Voor een fenomenaal uitzicht op het meer van Luzern en de Zwitserse Alpen moet je op de top van Mount Pilatus (2.128 m) zijn. Dat je daarvoor de steilste tandradbaan ter wereld moet nemen is een leuke extra. De hellingsgraad gaat tot wel 48%! Maar de rit van ongeveer een half uur is eentje om nooit te vergeten.

Ga best zo vroeg mogelijk en reserveer tickets voor de tandradbaan, want anders moet je soms lang wachten. Eens boven is er een panoramisch terras en kan je via verschillende korte wandelpaden andere uitkijkpunten bereiken.

Je kan er onder andere ook iets eten of drinken terwijl je paragliders voorbij ziet vliegen. Ontdek hier meer leuks op Mount Pilatus.

2. Rodelen op de langste zomerrodelbaan van Zwitserland

Wij nemen vanaf de top van Mount Pilatus de kabelbaan naar Fräkmüntegg (1.416 m). Dat doen we niet zomaar, want hier bevindt zich de langste zomerrodelbaan van Zwitserland! Die kans laten we uiteraard niet onbenut.

Onderweg schreeuwen we het uit van plezier, want het gaat best snel (als je niet remt).

De rodelbaan is 1.350 meter lang en onderweg vliegen we onder andere door tunnels en over bultjes. Onderweg schreeuwen we het uit van plezier, want het gaat best snel (als je niet remt). Maar vergeet niet van het uitzicht te genieten onderweg!