Het Eisacktal, ofwel Valle Isarco in het Italiaans, is een minder bekende vallei in Zuid-Tirol die je zeker eens in de herfst moet bezoeken. Als de kastanjes vallen en de bladeren neerdwarrelen komt deze vallei pas echt tot leven. Ontdek hier waarom je het Eisacktal tijdens de herfst moet bezoeken.

Het Eisacktal en omgeving bezoeken in de herfst: 3 prachtige wandelroutes

De Kastenjewandelroute

De Kastanjewandelroute, ofwel Keschtnweg, is één van de mooiste wandelroutes om te doen in de herfst. De route is 90 km lang en kan in etappes afgelegd worden. Wij volgen een route van ongeveer 10 km die start in Feldthurns. Deze wandeling heeft haar naam niet gestolen, want we wandelen langs honderden kastanjebomen.

De herfstkleuren zijn duidelijk zichtbaar. De herfst is dan ook de beste periode om hier te wandelen en het Eisacktal te bezoeken. Als we afdalen in de vallei lopen we door wijngaarden en langs appelbomen. Er staan zelfs automaten langs de weg waar je verse appels of appelsap kan kopen.

In de vallei vind je vooral wijngaarden en fruitbomen. Hogerop zijn er meer traditionele boerderijen met veeteelt. Zo heb je hier het beste van beide werelden.

Naar de waterval en de hangbrug in Barbian

Een ander leuk dorpje om te bezoeken in het Eisacktal tijdens de herfst is Barbian. De scheve kerktoren valt al snel op, maar wij zijn hier om naar een waterval te wandelen. Eerst stoppen we nog even langs de hangbrug vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de waterval en het omliggende bos. Alweer zijn we verstomd door de waanzinnige herfstkleuren.

Maar dan begint de pret. Om aan de waterval te geraken zijn er verschillende routes. Wij kiezen een route van ongeveer 9 km. Via een rotsig en avontuurlijk pad moeten we aardig bergop klimmen tot we aan de waterval komen. Verwacht hier geen waterval zoals die tijdens een rondreis in Zuid-IJsland, maar ze is zeker een bezoek waard. Vooral als het geregend heeft stort het water gulzig naar beneden.

Wandel ook zeker verder naar de bovenste waterval die minstens even mooi is. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het Eisacktal en in de verte zie je de hangbrug bengelen.