De meeste mensen boeken altijd dezelfde citytrips in Europa, maar waarom probeer je eens geen alternatieve en verrassende stedentrip? Steden zoals Amsterdam, Londen of Barcelona zijn uiteraard leuk, maar oh zo druk. En duur! Er zijn nog zoveel andere mooie plekken en steden in Europa die een bezoek waard zijn.

Wij vinden de minder bekende steden vaak veel toffer. Laat daarom de bekende bestemmingen voor wat ze zijn, en kies voor één van deze alternatieve citytrips in Europa.

1. Basel in Zwitserland

Basel is éen van de alternatieve citytrips in Europa die ons erg heeft verrast. Vooral in de zomer is het er heel gezellig met veel terrassen langs de Rijn. Daar kan je trouwens gewoon ook induiken als je wil, want drijven op de Rijn is er enorm populair. Als dat iets te avontuurlijk is, kan je ook afkoelen in één van de vele fonteinen in de stad.

Een stedentrip Basel kan je bovendien perfect combineren met andere steden in Zwitserland, zoals Bern of Zürich. Want er zijn enorm veel treinverbindingen vanuit Basel. Wij gingen bijvoorbeeld op dagtrip naar Luzern vanuit Basel. Ook vanuit België en Nederland geraak je gemakkelijk in Basel met de trein.

Hidden gem in Basel: deze coole Escape Room in Basel mag je niet missen.

Hoe geraak je in Basel?

Wij namen de trein vanuit Brussel naar Straatsburg. Daarna stapten we over op de trein naar Basel. Een rit van ongeveer 6 uur. Gemakkelijk, comfortabel en ook nog eens de meest duurzame keuze.

Er is ook een luchthaven in Basel. Je kan bijvoorbeeld met Brussels Airlines vanuit Brussel naar Basel vliegen met een tussenstop in Frankfurt.

Overnacht in hotel Teufelhof en geniet van heerlijke gerechten in het restaurant

2. Zadar in Kroatië

Dubrovnik in Kroatië is intussen helemaal platgelopen, maar in Zadar valt dat nogal mee. Zeker in juni of september is het er lekker warm en niet te druk. En Zadar moet zeker niet onderdoen voor andere steden in Kroatië, want het heeft onder andere een rijke geschiedenis.

Blijf zeker niet enkel in de stad plakken, want er is zoveel te doen in de regio. Bezoek alle hoogtepunten in Zadar en neem daarna eens de boot naar één van de vele eilandjes in de buurt of ga op mini-roadtrip in de Zadar regio. Eén van de leukste alternatieve citytrips in Europa!

Hidden gem in Zadar: neem de traditionele roeiboot van Barkajoli Zadarski om de haven over te steken.

Hoe geraak je in Zadar?

Vlieg rechtstreeks met Brussels Airlines naar Zadar. Of vlieg vanuit Rotterdam naar Zadar met Transavia.

Overnacht in Apartment Eliana dicht bij het centrum van de stad