Pairi Daiza werd tijdens de Diamond Themepark Awards al verschillende keren verkozen tot de beste dierentuin van Europa. Daarom gingen we op een rustige weekdag zelf eens een kijkje nemen in Pairi Daiza. Waarom is deze dierentuin zo bijzonder en wat valt er te beleven? Lees het hier!

Bijzondere dieren spotten en ontmoeten

De collectie van bijzondere dieren in Pairi Daiza is ronduit indrukwekkend. Reuzenpanda’s of ijsberen zie je immers niet in elke dierentuin. Ook de big five spotten gaat nergens zo vlot. Om over de wolven en de beren nog maar te zwijgen!

Of wandel gewoon tussen de penguins, lemuren en kangaroos. Als je gelukt hebt komen ze zelfs even van dichtbij kennismaken. Vooral de lemuren komen al eens graag op de schouder zitten. Dit contact met de dieren zorgt voor een extra leuke ervaring.

Zie je liever dieren in het wild? Ga dan eens op safari in Tanzania.

Indrukwekkende dierenverblijven en architectuur

Wat Pairi Daiza zo uniek maakt, zijn de indrukwekkende dierenverblijven en architectuur. Het park bestaat uit 8 werelden. Elke wereld heeft haar eigen dieren, activiteiten en architectuur. Zo werden er bijvoorbeeld Balinese tempels en Afrikaanse dorpen perfect nagebouwd.

Bewonder dus niet alleen de dieren, maar kijk ook naar de architecturale meesterwerken. Alle details kloppen en soms lijkt het wel alsof je echt in Bali, Afrika of Canada rondloopt. Daar heeft de achtergrondmuziek in het park wellicht ook wat mee te maken.

Het valt op dat de dierenverblijven groot zijn en goed onderhouden worden. Dat is immers niet in elke dierentuin het geval. De dieren zien er bovendien gezond en gelukkig uit, al weet je het nooit zeker.

De dierenverblijven zijn zo ingericht dat je overal een goed zicht hebt op de dieren. Duwen en trekken is niet nodig, er is altijd wel een plaats om naar de dieren te kijken.

Wij hebben het gevoel dat er echt wel veel wordt geïnvesteerd in de dieren en dierenverblijven. Dat mag natuurlijk ook wel als je geldschieter Marc Coucke heet.

Leuke shows en activiteiten

In elke wereld zijn er leuke shows en activiteiten. Kijk hoe de olifanten een wasbeurt in het bad krijgen of neem plaats voor de bekroonde roofvogelshow.

Maak in ‘The middle kingdom’ gebruik van de wiebelende hangbruggen om het park van bovenaf te bekijken. Of verken het zuiden van het park met de stoomtrein. Let op: voor deze trein geldt er wel een toeslag.

Aan speeltuinen ook geen gebrek. Na het zien van al die aapjes kunnen kinderen hun kunstjes nadoen in één van de grote speeltuinen.

Overnachten in het Pairi Daiza Resort

Jawel! Sinds kort kan je ook overnachten in het Pairi Daiza Resort. Het park is namelijk zo groot dat je er gemakkelijk twee dagen kan spenderen. Zeker met kinderen ben je op één dag nooit rond.

De accommodaties bevinden zich in de werelden ‘The Land of the Cold’ en ‘The Last Frontier’. Deze laatste doet ons terugdenken aan onze prachtige rondreis in West-Canada. Deze werelden zijn bovendien 2