Pairi Daiza werd tijdens de Diamond Themepark Awards al verschillende keren verkozen tot de beste dierentuin van Europa. Daarom gingen we op een rustige weekdag zelf eens een kijkje nemen in Pairi Daiza. Waarom is deze dierentuin zo bijzonder en wat valt er te beleven? Lees hier alles over een bezoek aan Pairi Daiza!

Bijzondere dieren spotten en ontmoeten in Pairi Daiza

De collectie van bijzondere dieren in Pairi Daiza is ronduit indrukwekkend. Reuzenpanda’s of ijsberen zie je immers niet in elke dierentuin. Ook de big five spotten gaat nergens zo vlot. Om over de wolven en de beren nog maar te zwijgen!

Of wandel gewoon tussen de penguins, lemuren en kangaroos. Als je gelukt hebt komen ze zelfs even van dichtbij kennismaken. Vooral de lemuren komen al eens graag op de schouder zitten. Dit contact met de dieren zorgt voor een extra leuke ervaring.

Zie je liever dieren in het wild? Ga dan eens op safari in Tanzania.

Indrukwekkende dierenverblijven en bijzondere architectuur in Pairi Daiza

Wat Pairi Daiza zo uniek maakt, zijn de indrukwekkende dierenverblijven en architectuur. Het park bestaat uit 8 werelden. Elke wereld heeft haar eigen dieren, activiteiten en architectuur. Zo werden er bijvoorbeeld Balinese tempels en Afrikaanse dorpen perfect nagebouwd.

Bewonder dus niet alleen de dieren, maar kijk ook naar de architecturale meesterwerken. Alle details kloppen en soms lijkt het wel alsof je echt in Bali, Afrika of Canada rondloopt. Daar heeft de achtergrondmuziek in het park wellicht ook wat mee te maken.

Het valt op dat de dierenverblijven groot zijn en goed onderhouden worden. Dat is immers niet in elke dierentuin het geval. De dieren zien er bovendien gezond en gelukkig uit, al weet je het nooit zeker.

De dierenverblijven zijn zo ingericht dat je overal een goed zicht hebt op de dieren. Duwen en trekken is niet nodig, er is altijd wel een plaats om naar de dieren te kijken.

Wij hebben het gevoel dat er echt wel veel wordt geïnvesteerd in de dieren en dierenverblijven. Dat mag natuurlijk ook wel als je geldschieter Marc Coucke heet.

Leuke shows en activiteiten in Pairi Daiza

In elke wereld zijn er leuke shows en activiteiten. Kijk hoe de olifanten een wasbeurt in het bad krijgen of neem plaats voor de bekroonde roofvogelshow.

Maak in ‘The middle kingdom’ gebruik van de wiebelende hangbruggen om het park van bovenaf te bekijken. Of verken het zuiden van het park met de stoomtrein. Let op: voor deze trein geldt er wel een toeslag.

Aan speeltuinen ook geen gebrek. Na het zien van al die aapjes kunnen kinderen hun kunstjes nadoen in één van de grote speeltuinen.

Kan je overnachten in Pairi Daiza?

Jawel! Sinds kort kan je ook overnachten in het Pairi Daiza Resort. Het park is namelijk zo groot dat je er gemakkelijk twee dagen kan spenderen. Zeker met kinderen ben je op één dag nooit rond.

De accommodaties bevinden zich in de werelden ‘The Land of the Cold’ en ‘The Last Frontier’. Deze laatste doet ons terugdenken aan onze prachtige rondreis in West-Canada. Deze werelden zijn bovendien 24u/24 toegankelijk voor gasten.

Elke accommodatie kijkt uit op een dierenverblijf. Vanuit de ‘Full Moon Lodge’ zie je bijvoorbeeld de beren en de wolven. Naast de award voor beste dierentuin van Europa won Pairi Daiza voor de ‘Full Moon Lodge’ ook een award voor ‘Leukste Overnachting’.

Liever een tête-à-tête met de grootste katachtige van onze planeet? Kies dan voor de ‘Tiger House’. Verder zijn er nog het ‘Walrus House’, ‘Penguin House’, ‘Paddling Bear Lodge’, ‘Paddling Bear Hotel’, ‘Native Village’ en ‘Ours Blanc House’. Keuze genoeg dus!

Daarnaast is er heel wat inbegrepen in het verblijf zoals half pension, tweedaagse toegang tot het park en parking.

⇢ Bekijk toffe hotels in de buurt van de beste dierentuin van Europa

Eten en picknickplaatsen in Pairi Daiza, de beste dierentuin van Europa

In de beste dierentuin van Europa krijg je uiteraard ook honger. Aan eten en picknickplaatsen geen gebrek in Pairi Daiza. Overal staan banken om te picknicken en ook eetgelegenheden zijn nooit veraf. Op verschillende locaties staan er kraampjes met ijsjes en andere kleine snacks.

Daarnaast zijn er grotere eetgelegenheden zoals ‘De Orangerie’, ‘Moulin’ en ‘La bière de Cambron’. Proef in ‘La bière de Cambron’ zeker het bier van de parkbrouwerij.

Wij kozen voor de fastfoodkeuken van ‘De Orangerie’ en een panda ijsje. Maar in het park kan je even goed Afrikaans, Spaans of Chinees eten krijgen.

Ook toiletten vinden is geen probleem en ze zijn nog proper ook!

Kortom: Pairi Daiza heeft de titel van ‘Beste dierentuin van Europa’ wat ons betreft meer dan verdiend!

Prijzen en openingstijden van Pairi Daiza

Er hangt natuurlijk ook een prijskaartje vast aan de beste dierentuin van Europa. De actuele openingstijden prijzen vind je hier.

Vergelijk Pairi Daiza niet met een gewone dierentuin, want het is veel meer dan dat. We vergelijken het liever met een pretpark, niet alleen qua grootte maar ook qua beleving.

We vergelijken Pairi Daizi met een pretpark, niet alleen qua grootte maar ook qua beleving.

Pairi Daiza ligt op een afgelegen plek. Toch geraak je er ook met de trein. Stap af aan station ‘Cambron-Casteau’ op de lijn Aat-Bergen. Daarna is het nog 900 meter stappen tot de ingang. Met een Discovery Ticket van de NMBS reis je bovendien 50% goedkoper. Trein ook eens naar Namen voor een dag.

Of combineer een dagje Pairi Daiza met een wandelvakantie in de Vlaamse Ardennen.

Ultieme Pairi Daiza tip:

Kruis op het plan van Pairi Daiza aan waar je al bent geweest. Het park is namelijk 65 hectare groot en er verblijven meer dan 7.000 dieren. Zo kan je wereld per wereld afwerken en behoud je een goed overzicht van waar je al bent geweest.

Of raadpleeg de app van Pairi Daiza voor een digitaal plan. Ons is het gelukt om alle werelden op één dag te bezoeken. Hiervoor moesten we wel meer dan 10 kilometer afleggen.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :