Een wedstrijd van Real Madrid CF bijwonen? Dat is gemakkelijker dan je denkt. Nadat we reeds een wedstrijd van FC Barcelona bijwoonden, was het nu de beurt aan Real Madrid CF. Zéker toen we vernamen dat onze Belgische held Eden Hazard voor ongeveer 100 miljoen EUR van Chelsea FC naar ‘Los Blancos’ werd getransfereerd. Hala Madrid!

Lees snel verder en kom alles te weten over het bijwonen van een wedstrijd van Real Madrid. Een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens een citytrip Madrid.

Het stadion van Real Madrid

Thuiswedstrijden van Real Madrid gaan door in het Bernabéu stadion. Met 81.044 zitjes is het stadion beduidend kleiner dan dat van FC Barcelona, maar toch nog steeds het tweede grootste van Spanje. Het stadion is minstens even indrukwekkend en ook de sfeer zit er meteen in.

Het stadion van Real Madrid wordt niet alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden. Je kan er ook zalen afhuren voor events, iets eten in één van de restaurants of een stadiontour boeken. Voor een rondleiding kan je best op voorhand tickets kopen. Tijdens de rondleiding bezoek je onder andere het stadion, de persruimte en de kleedkamers. Zeker een aanrader als je geen voetbalwedstrijd kan bijwonen!

Bezoek ook eens het stadion van Atletico Madrid.

De sfeer tijdens de wedstrijd van Real Madrid

We zijn natuurlijk voor het echte werk naar Madrid gekomen. Samen met ongeveer 60.000 fans kijken we naar de wedstrijd Real Madrid CF – Levante UD. Het werd geen wereldpartij zoals Johan Boskamp zou zeggen, maar we zien ‘Los Blancos’ wel winnen met 3-2. Eden Hazard mocht na ongeveer 60 minuten zijn eerste officiële wedstrijd spelen in het shirt van Real Madrid CF. Ook de andere Belg, Thibaut Courtois, zagen we aan het werk.

We zien Eden Hazard zijn eerste officiële wedstrijd spelen in het shirt van Real Madrid CF.

Zoals bij elke voetbalwedstrijd in Spanje genoten we van de sfeer in het stadion. De vurige Spaanse fans zijn gepassioneerd, maar ook heel kritisch. Verschiet dus niet als je enkele vuile woorden herkent en ze hun eigen ploeg uitfluiten.

Let vooral op de supporters die achter het doel zitten en in het wit gekleed zijn. Deze ‘witte muur’ zorgt voor een leuke sfeer in het stadion met non-stop gezangen en aanmoedigingen. Het bijwonen van een wedstrijd van Real Madrid CF is écht de moeite waard.

Tickets kopen voor het bijwonen van een wedstrijd van Real Madrid CF

De beste en veiligste manier om aan tickets te geraken voor een wedstrijd is via de officiële website van Real Madrid. Uiteraard is de kans klein om zonder lidmaatschap een topwedstrijd bij te wonen, dus je kiest best een mindere tegenstander.

Elke maandag vóór de wedstrijddag worden om 10 uur ’s ochtends de tickets vrijgegeven voor niet-leden. Als je er snel bij bent, is het normaal geen probleem om tickets te scoren. Je betaalt online en ontvangt per mail onmiddellijk je tickets. Wij betaalden 47 EUR/p.p. voor plaatsen in vak 608 en hadden een uitstekend uitzicht!

We kozen voor een plek in de hoogste ‘ring’ met een lateraal zicht op het veld. Deze plaatsen zijn overdekt en dat kwam goed uit, want de regen viel met bakken uit de hemel.

De datum en uur van de wedstrijd worden pas ongeveer een maand op voorhand vrijgegeven. Dus hou hier rekening mee als je vluchten boekt. Meestal worden thuiswedstrijden op zaterdag- of zondagavond gespeeld, maar in ons geval was dit zaterdag om 13 uur.

Bijwonen van een wedstrijd van Real Madrid CF: Bereikbaarheid stadion

Het stadion van Real Madrid is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, per taxi of te voet vanuit het centrum van Madrid.

Wij namen rechtstreeks vanaf de luchthaven een taxi naar het stadion, omdat we geen tijd hadden om eerst naar ons hotel te gaan. Deze rit duurt slechts 15 minuten. De officiële taxi’s hanteren een vaste prijs van 30 EUR van- en naar de luchthaven. Je weet op voorhand dus wat het je zal kosten. Vanuit het centrum van Madrid kost een taxirit naar het stadion uiteraard wel minder.

Als je liever met het openbaar vervoer gaat, kan je met metrolijn 10 het stadion bereiken. De tramrit duurt een halfuur en je stapt af aan metrohalte Santiago Bernabéu. Op wedstrijddagen kunnen de metro’s wel heel druk zijn.

Ook zin om een wedstrijd van Real Madrid CF bij te wonen?

Vluchten

Zoek voordelige vluchten naar Madrid

Transfer

Boek een voordelige privétransfer

Appartement

Be Mate Gran Vía Suites

Wil je het bijwonen van een wedstrijd van Real Madrid CF combineren met een citytrip? Lees hier onze tips voor een bezoek aan Madrid. Of bezoek eens een wedstrijd van Bilbao.

Vind je dit artikel leuk? Geef het 5 sterren
author-sign

4 Comments