Wij verbleven 4 dagen in Boedapest en hebben de leukste activiteiten voor jullie opgesomd.

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en ligt aan de Donau met aan de ene kant Boeda en aan de overkant Pest. Voor het mooiste uitzicht op de stad moet je dan weer in het heuvelachtige Boeda zijn. Twee heuvels domineren hier: de Burchtheuvel en de Gellértberg. Om het centrum van de stad te ontdekken, moet je in Pest zijn.

Ontdek hieronder de leukste activiteiten die je zeker moet doen als je op citytrip in Boedapest bent.

Beklimming Gellértheuvel – Citadel

Op onze eerste dag in Boedapest verkennen we eerst het stadsdeel Boeda. Hiervoor steken we de Donau over via de mooie Vrijheidsbrug. We starten onze dag met het beklimmen van de Gellértheuvel. Het bergplateau is 235 meter hoog, maar de beklimming valt goed mee. Het is één van de leukste en populairste activiteiten in Boedapest.

Boven staat de Citadel van Boeda en het bevrijdingsmonument dat gemaakt werd ter herinnering van de bevrijding van de stad. Van hieruit heb je meteen ook het mooiste uitzicht op Boedapest. Wist je trouwens dat je een stedentrip in Boedapest kan combineren met een rondreis in buurland Slovenië?

Wandeling Burchtheuvel – Vissersbastion

Daarna dalen we terug af en wandelen we langs de Donau richting de Kettingbrug. Hier kan je een kabeltram nemen naar het kastelencomplex van Boeda bovenop de burchtheuvel. Omdat we in een sportieve bui zijn, beslissen we om te voet naar boven te wandelen.

We bezoeken het kasteel niet, maar wandelen verder naar de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Dit is overigens een leuke plaats om bij mooi weer iets te drinken of panoramafoto’s te maken.

De kerk, waar vroeger Hongaarse koningen werden gekroond, kan je tegen betaling bezoeken. Het vissersbastion is de plaats waar de vissers vroegen hun vissen kwamen verkopen. Nu valt het vooral op door de leuke torentjes.

Verken het Buda Castle District tijdens een begeleide wandeling.

Bezoek het Parlementsgebouw

Het indrukwekkende Parlementsgebouw in Boedapest is één van de grootste parlementsgebouwen ter wereld. Dit gebouw is hét symbool van Boedapest. Alleen al de buitenkant is de moeite waard om er eens langs te lopen, maar om de binnenkant te bezichtigen moet je betalen.

Het Parlementsgebouw in Boedapest is één van de grootste parlementsgebouwen ter wereld.

Iets verderop op de Donaukade staat het schoenenmonument. Deze metalen schoenen werden op de kade geplaatst ter nagedachtenis van de Joden die hier werden gefusilleerd.

Bezoek het parlementsgebouw tijdens een klassieke stadsrondleiding.

Relax in de Szechenyi baden

Om onze citytrip in Boedapest een relax tintje te geven, bezoeken we de thermale Szechenyi baden. Er is geen enkele andere stad die zoveel heilzame warmwaterbronnen heeft als Boedapest. Een bezoek aan de baden moet zeker op je bucketlist voor Europa. Het behoort namelijk tot de leukste activiteiten in Boedapest.

Omdat het er erg druk kan zijn, vertrekken we al vroeg. Er zijn in totaal 10 sauna’s/stoomcabines en 18 baden met verschillende temperaturen. Hier kom je gegarandeerd ontspannen buiten!

Bezoek het Heldenplein

Het Heldenplein ligt vlakbij de Szechenyi baden en werd aangelegd naar aanleiding van de duizendste verjaardag van de ‘landname’. Op het plein staat het millenniummonument met op de top het beeld van de aartsengel Gabriël. In het naastgelegen stadspark kan je bovendien mooi wandelen.

Huur een scooter op Margaretha-eiland

Margaretha-eiland ligt in het midden van de Donau en is een heerlijke plaats om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Je kan het eiland te voet bereiken via een brug, maar het is veel leuker om er met een boot naar toe te varen.

Je kan een toeristische rondvaart doen met een tussenstop op het eiland, maar wij verkiezen het goedkopere en gezelligere bootje van het openbaar vervoer. Deze BKK bootjes zijn ideaal voor een goedkope sightseeing vanop het water. Er zijn verschillende opstapplaatsen en tickets koop je op de ferry of je kan een metrokaart gebruiken.

Het Margaretha-eiland is 3 kilometer lang en vooral populair bij wandelaars en joggers. Omdat onze benen moe zijn van de eerste twee dagen huren we een elektrische scooter om op het eiland rond te rijden. Lekker uitbollen heet dat dan.

Geniet van een avondrondvaart van 1 uur met drankje.

In Boedapest kan je naast de leukste activiteiten bezoeken ook nog goedkoop en lekker eten. De hippe eettentjes schieten er als paddenstoelen uit de grond. Ontdek de leukste adresjes waar je lekker kan eten en drinken.

Ook zin om de leukste activiteiten in Boedapest te doen?

Vluchten
Zoek voordelige vluchten naar Boedapest.

Transfer

Boek een privé-transfer van Boedapest Airport.

Hotel

Courtyard by Marriott Budapest City Center

Kijk hier voor andere leuke en goedkope citytrips in Europa of bekijk tips om een reis te plannen.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :