Wil je geld besparen om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan? Dat snappen we, want om je favoriete Disney figuren te zien, moet je soms diep in de buidel tasten. Zeker als je met het hele gezin wil gaan. Maar je wil je kinderen natuurlijk niet teleurstellen. Daarom geven we wat tips, zodat je de beste deals scoort om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan.

1. Vermijd schoolvakanties en weekends

Het is gemakkelijk gezegd als je geen kinderen hebt, maar de beste manier om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan, is flexibel zijn. Dat wil zeggen: vermijd vooral schoolvakanties en weekends. Probeer ook schoolvakanties van buurlanden te vermijden. En zelfs dan is het nog erg druk in Disneyland. Weekends en vakantieperiodes zijn sowieso ook altijd duurder.

Goedkoop naar Disneyland Parijs

2. Kies een goedkoop ticket met vaste datum voor Disneyland Parijs

Je kan kiezen voor tickets die gedateerd of ongedateerd zijn. De gedateerde tickets zijn echter een pak goedkoper. Kies dus op voorhand welke dag je naar Disneyland wil gaan en koop je ticket online. Online zijn tickets ook altijd goedkoper dan ter plaatse. Wij bezochten Disneyland Parijs in november, net voor de kerstdrukte. Een leuke periode, want het is er rustiger en je kan toch al wat van de kerstsfeer proeven.

Ontdek hier meer toffe vakantiebestemmingen voor de herfst. Of ga eens naar Amsterdam met de Eurostar voor een duurzaam weekend.

kerst

3. Overnacht net buiten Disneyland Parijs

Als je meerdere dagen naar Disneyland Parijs wil gaan, zijn er regelmatig aanbiedingen bij hotels om goedkoop te overnachten. Je kan in Disney Village verblijven op wandelafstand van de parken of in een iets verder gelegen hotel. Deze hotels bieden meestal een gratis pendeldienst aan. Kies dan ook een hotel met gratis parking.

Als je in een officieel Disney hotel verblijft, geniet je onder andere wel van Extra Magic Time. Je krijgt dan exclusieve toegang tot het park voordat de andere bezoekers binnen mogen. Dit is wel echt een groot voordeel, want dan kan je enkele attracties doen zonder aan te schuiven.

Overnacht in Résidence Du Parc Val d’Europe met gratis parking

4. Boek een arrangement voor Disneyland

Via de website van Disneyland vind je regelmatig aanbiedingen van hotels waarbij een toegangsticket is inbegrepen. Ook gratis parking en een shuttledienst zijn dan vaak inclusief. Dan moet je wel de tijd en moeite nemen om alles te vergelijken. Maar om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan, moet je wat over hebben!

Goedkoop naar Disneyland Parijs

5. Combineer Disneyland met een vakantiepark

Wist je dat er vlakbij Disneyland een vakantiepark is? Villages Nature Paris is een Center Parcs vakantiepark, dat op slechts 15 minuten rijden van Disneyland ligt. Je kan er regelmatig goedkoop verblijven en ook op het vakantiepark zelf is er genoeg te doen. Er is onder andere een zwembad met glijbanen en je kan er elektrische bootjes huren.

Bekijk hier meer leuke Center Parcs parken

6. Ga met de trein naar Disneyland Parijs

Als je met de trein naar Disneyland Parijs gaat, kan je regelmatig goedkope tickets kopen bij Eurostar. Boek dan wel ruim op voorhand om de beste prijzen te vinden. Zeker als je maar met twee personen naar Disneyland gaat, is de trein wellicht de goedkoopste optie. Bovendien moet je dan geen parkeerkosten betalen, want die kunnen anders aardig oplopen.

7. Bezoek het park op één dag

Als je echt goedkoop naar Disneyland Parijs wil gaan, bezoek het park dan op één dag. Zo bespaar je niet alleen op een accommodatie, maar je bent ook minder geld kwijt voor eten en drinken. En je moet dan maar parkeerkosten voor één dag betalen. Wij bezochten Disneyland Parijs op één dag met de trein en dat was perfect mogelijk.

Al moet ik toegeven dat we behoorlijk moe waren na een dagje Disneyland. Vanuit Antwerpen is de treinverbinding wel uitstekend. De treinuren komen zo uit, dat je een volledige dak kan doorbrengen in Disneyland. En de trein stopt pal in het attractiepark.

Koop hier je dagticket voor Disneyland Parijs met gratis annuleren

8. Koop geen dure souvenirs

De vele leuke souvenirs in Disneyland zijn moeilijk te weerstaan. Maar als je het echt goedkoop wil houden in Disneyland Parijs, dan mag je niet toegeven. Koop op voorhand bijvoorbeeld online al een leuk Disney item, zodat je kleintje gesust is. Want de dure souvenirs ter plaatse zijn een marteling voor je portefeuille.

9. Goedkoop eten in Disneyland Parijs

Er zijn heel wat toffe themarestaurants in Disneyland, maar daar betaal je wel een behoorlijke prijs voor. Bovendien is het er vaak druk, moet je op voorhand reserveren en lopen de wachttijden op.

Er zijn heel wat toffe themarestaurants in Disneyland, maar daar betaal je wel een behoorlijke prijs voor.

Daardoor verlies je ook veel kostbare tijd, zodat je minder attracties kan doen. Je eigen eten en drinken meebrengen is toegestaan in Disneyland. Dus waarom niet kiezen voor een gezellige picknick in het park?

Wij genoten van een lekkere hamburger bij Annette’s Diner in het park zelf. Als je hier een menu deelt, dan bespaar je ook heel wat geld. Maar dan moet je net zoals wij kleine eters zijn.

10. Gratis parkeren in de buurt van Disneyland

Wil je de hoge parkeerkosten van Disneyland vermijden? Dan kan je bijvoorbeeld gratis parkeren aan shoppingcenter Val d’Europe. Neem daarna de trein en 10 minuten later sta je in Disneyland Parijs. Maar je kan ook gewoon te voet gaan. Een wandeling van ongeveer een halfuurtje. Wij zouden het wel weten!

Liever een pretpark dichtbij huis? Ontdek dan ook de leukste pretparken in België.

Zoek hier toffe hotels in de buurt van Disneyland Parijs

Bezoek ook andere toffe regio’s in Frankrijk. Ga wandelen in de Belleville-vallei of bezoek het meer van Annecy.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :