Ben je op zoek naar de beste stranden in Tenerife om te surfen? Zowel voor beginners als voor gevorderden is er keuze genoeg. Trek je wetsuit aan (of niet) en ontdek waar je moet zijn voor de perfecte golven.

De 5 beste stranden om te surfen in Tenerife

Tenerife barst van de ruige stranden met wilde golven die uitnodigen om te surfen. Dit is onze top 5 van de beste stranden in Tenerife waar je eindeloos kan surfen.

1. Playa del Socorro (Los Realejos)

Het vulkanische strand Playa del Socorro bevindt zich in het noordoosten van Tenerife in Los Realejos. Dit strand is niet alleen de perfecte plek om naar de zonsondergang te kijken, maar ook om te surfen. Het Socorro strand staat namelijk bekend omwille van de hoge golven.

De golven breken ver van de kust waardoor het een veilige plek is om te surfen. Geniet daarna van het prachtige uitzicht in één van de strandtentjes.

2. La Izquierda (Playa de las Américas)

Playa de las Américas is één van de bekendste en meest toeristische stranden in het zuiden van Tenerife. Ideaal als je na het surfen het nachtleven wil induiken. La Izquierda is het bekendste gedeelte van het strand. Het is één van de beste stranden om te surfen in Tenerife. La Izquierda is vooral geschikt voor gevorderde surfers. Beginners kunnen terecht in een andere zone van het strand (El Medio).

In de buurt van Playa de las Américas bevinden zich tal van surfscholen waar je lessen kan boeken. Wie het liever zelf wil proberen kan ook gewoon een surfplank huren.

Let wel op voor zwemmers, want tijdens de zomermaanden kan het hier druk zijn. Ook de golven zijn dan minder hoog. Kies daarom best voor de periode tussen de herfst en de lente.

3. Punta Blanca (Guía de Isora)

Punta Blanca is niet alleen één van de mooiste, maar ook één van de beste stranden om te surfen in Tenerife. Dit afgelegen strand bevindt zich namelijk in een natuurlijke omgeving in het westen van Tenerife. Er vinden ook regelmatig surfwedstrijden plaats.

Vooral in de winter is Punta Blanca een leuke spot om te surfen.

Door de sterke, schuimige golven is het bovendien een populaire plek om te bodyboarden. Zowel professionele als gemiddelde surfers kunnen hier hun energie kwijt. Vooral in de winter is het een leuke spot om te surfen. Geen surfer? Ook dan is een bezoek aan Punta Blanca de moeite waard.

4. Playa de Martiánez (Puerto de la Cruz)

Playa de Martiánez, in het noorden van Tenerife, is een strand met zwart zand en kiezels. Het ligt dichtbij toeristische voorzieningen en heeft een aparte zone voor surfers. Daardoor is het een veilige plek om te surfen. De beste periode om hier te surfen is van oktober tot en met februari.

Naast dit strand bevindt zich Lago Martiánez: een zwembadcomplex met zeven zwembaden. Uitstekende plek om te ontspannen na een dagje surfen.

5. Playa del Roque de las Bodegas (Taganana)

Playa del Roque de las Bodegas bevindt zich in het meest ongerepte gebied van Tenerife: het Anaga natuurgebied. Zeker ook een aanrader voor wandelaars.

Playa del Roque de las Bodegas is een unieke plek om te surfen tijdens de ondergaande zon. Terwijl je surft geniet je van een uitzicht op de bergen waardoor het één van de beste en meest bijzondere stranden in Tenerife is om te surfen. Let wel op voor de sterke stroming.

De beste stranden in Tenerife om te surfen

Het weer in Tenerife

Tenerife is het hele jaar door een paradijs voor surfers. Maar wat is nu de beste periode om te surfen in Tenerife?

Tenerife bevindt zich op ongeveer 400 kilometer van de westkust van Afrika. Daardoor is het klimaat van Tenerife bijna het hele jaar door hetzelfde. Denk dan aan aangename temperaturen van gemiddeld 20 graden. In de zomer kan dit natuurlijk iets meer zijn. Zeker wanneer er warme lucht uit de Sahara naar Tenerife wordt geblazen. Maar de winters zijn meestal zacht.

Het groene noorden is leuker om te surfen. De beste golven scoor je hier tussen oktober en februari. Groener omdat het hier vaker bewolkt is en er meer regen valt.

Het zuiden van Tenerife is meer gericht op toerisme met veel hotels, restaurants en clubs. Als dat je ding is of als je wil leren surfen kan dat hier het hele jaar door. Tijdens de zomermaanden is het meestal wel te druk in zee om veilig te surfen.

Het beste seizoen om te surfen in Tenerife is de winter, omdat de stranden er dan verlaten bijliggen. Bovendien zijn de windrichtingen dan gunstiger en de golven het hoogst.

Surflessen volgen in Tenerife

Zowel in het noorden als in het zuiden van Tenerife zijn er surfscholen te vinden. Ideaal voor beginners die de juiste techniek willen leren. We raden dit zeker aan. Het is niet alleen veiliger, maar de kans is ook groter dat je blijft rechtstaan door de tips van de surfschool te volgen. En wie weet krijg je wel les van een echte surfboy of girl 😉

Meestal kan je kiezen uit groeps- en privélessen. Het ligt eraan wat je het leukste vindt. Bij een privéles krijg je wel meer persoonlijke begeleiding waardoor je na een paar uur al zonder hulp enkele golven kan bedwingen.

Bezoek dus maar snel één van de beste stranden in Tenerife en ga surfen onder een stralende zon, het hele jaar door.

Krijg je niet genoeg van het surfen? Ga surfen in Galicië tijdens een rondreis in de groenste regio van Spanje. Of bezoek andere eilanden in Spanje. Maak een rondreis op Mallorca of bezoek de Cies eilanden.

De beste stranden in Tenerife om te surfen op de kaart

Ook zin om de beste stranden in Tenerife te bezoeken?

Vluchten
Vliegtickets naar Tenerife

Huurauto

Huur een auto zonder zorgen bij Sunny Cars

Hotels

Zoek toffe hotels in Tenerife

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :