Reizen tijdens corona, het is eens wat anders. Ondanks dat onze reizen naar Oman en de Picos de Europa niet konden doorgaan, bezochten we toch enkele leuke bestemmingen. Dit was ons reisjaar in 2020.

Op zoek naar mooie stranden in de Algarve

Tijdens één van onze eerste reizen sinds de uitbraak van corona, gingen we op zoek naar mooie stranden in de Algarve in Portugal. Vooral de ruige westkust heeft een diepe indruk op ons achtergelaten. Hier vind je namelijk de mooiste stranden en uitkijkpunten.

In het binnenland wandelden we tussen de kurkbomen naar de Picota, de tweede hoogste berg in de Algarve. Aan de zuidkust gingen we onder andere kajakken in natuurgebied Ria Formosa en verbleven we in het authentieke vissersdorpje Fuseta.

Ohja, ik bracht ook een mooi souvenir mee waar ik nog wekenlang plezier van had. Bedankt lieve Pieterman om mijn voet te verminken!

Het herontdekken van onze thuisstad Antwerpen

Tijdens de lockdown in maart konden we geen kant op. Reizen tijdens corona werd ten strengste afgeraden. Het herontdekken van onze thuisstad Antwerpen was dan ook de enige optie. Een lege stad had iets triest, maar tegelijkertijd was het een unieke kans om mooie foto’s te maken. Nog nooit hadden we onze stad zo leeg gezien. Eindelijk hadden we tijd om te genieten van ons indrukwekkende Centraal-Station of een lege Grote Markt.

Ook onze hometown Linkeroever heeft intussen geen geheimen meer voor ons. Hier gingen we dagelijks een frisse neus halen aan het Galgenweel of in het Sint-Annabos. Zie je hier iemand vuil rapen? Dan zijn wij het, want sinds kort zijn wij straatvrijwilligers bij de Stad Antwerpen.