Reizen tijdens corona, het is eens wat anders. Ondanks dat onze reizen naar Oman en de Picos de Europa niet konden doorgaan, bezochten we toch enkele leuke bestemmingen. Dit was ons reisjaar in 2020.

Op zoek naar mooie stranden in de Algarve

Tijdens één van onze eerste reizen sinds de uitbraak van corona, gingen we op zoek naar mooie stranden in de Algarve in Portugal. Vooral de ruige westkust heeft een diepe indruk op ons achtergelaten. Hier vind je namelijk de mooiste stranden en uitkijkpunten.

In het binnenland wandelden we tussen de kurkbomen naar de Picota, de tweede hoogste berg in de Algarve. Aan de zuidkust gingen we onder andere kajakken in natuurgebied Ria Formosa en verbleven we in het authentieke vissersdorpje Fuseta.

Ohja, ik bracht ook een mooi souvenir mee waar ik nog wekenlang plezier van had. Bedankt lieve Pieterman om mijn voet te verminken!

Het herontdekken van onze thuisstad Antwerpen

Tijdens de lockdown in maart konden we geen kant op. Reizen tijdens corona werd ten strengste afgeraden. Het herontdekken van onze thuisstad Antwerpen was dan ook de enige optie. Een lege stad had iets triest, maar tegelijkertijd was het een unieke kans om mooie foto’s te maken. Nog nooit hadden we onze stad zo leeg gezien. Eindelijk hadden we tijd om te genieten van ons indrukwekkende Centraal-Station of een lege Grote Markt.

Ook onze hometown Linkeroever heeft intussen geen geheimen meer voor ons. Hier gingen we dagelijks een frisse neus halen aan het Galgenweel of in het Sint-Annabos. Zie je hier iemand vuil rapen? Dan zijn wij het, want sinds kort zijn wij straatvrijwilligers bij de Stad Antwerpen.

Wandelen in eigen land

Wandelen in eigen land is op korte tijd immens populair geworden. Al bleven we dromen van mooie reizen tijdens corona. Voorlopig zochten we het vooral dichtbij huis en in de provincie Oost-Vlaanderen. We ontdekten onder andere de schoonheid van het Stropersbos in Stekene.

Anderzijds overviel een vakantiegevoel ons aan het Donkmeer. Hier kan je bootjes huren of op het strand liggen in recreatiedomein Niewdonk.

In Prosperpolder wandelden we dan weer langs uienvelden met bijpassende geur. Sorry boer Teun, maar die ene mooie ui konden we niet laten liggen.

Of wat dacht je van een scootertocht in Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen?

Cultuur en natuur opsnuiven in Wenen

In augustus gingen we cultuur en natuur opsnuiven in Wenen. Ook in de hoofdstad van Oostenrijk was het minder druk dan normaal, omdat reizen tijdens corona werd afgeraden. Bij een hittegolf zochten we verkoeling in de Alte Donau. Hier knalden we met ons elektrisch bootje tegen een brug, maar gelukkig zonder schade.

In de stad genoten we van prachtige kerken en paleizen zoals de Karlskirche en Schloss Belvedere. In Figlmüller aten we de beste en grootste Wienerschnitzel ooit! Thuis genoten we nog na met een zakje overheerlijke Mozartkugeln.

Een dagtrip van Wenen naar Bratislava

Ook een dagtrip van Wenen naar Bratislava stond op de planning. De hoofdstad van Slowakije heeft ons aangenaam verrast! De gezellige terrassen en charmante straatjes zorgen ervoor dat je je hier meteen thuis voelt.

Daarna trokken we de bossen van het Bratislava Forest Park in waar we een gedateerde stoeltjeslift namen en met een bobslee een berg afvlogen.

Een actieve vakantie in Noord-Italië

In september vertrokken we met de auto voor een actieve vakantie in Noord-Italië. Eerst gingen we op wandel in de indrukwekkende bergen van de Dolomieten en verbleven we in Selva di Val Gardena. Benieuwd naar hoeveel een rondreis in Noord-Italië kost?

Daarna reden we naar Venetië voor een romantische citytrip en een bezoek aan de eilanden Murano en Burano. Dat we een paar keer op de verkeerde boot zaten verzwijgen we even, oeps. Reizen tijdens corona heeft ook voordelen, want het was er veel rustiger dan normaal.

Reizen tijdens corona heeft ook voordelen, want het was in Venetië veel rustiger dan normaal.

Afsluiten deden we aan het Gardameer. Hier huurden we een motorboot en vonden we de weg bijna niet meer terug. Blijkbaar kan je op het Gardameer verkeerd varen. We brachten de boot wel net op tijd en zonder schade terug.

Om het Gardameer over te steken namen we de autoferry die we op een haar na miste. Nog nooit verliep inschepen zo chaotisch, maar eind goed al goed.

Het letterlijke hoogtepunt was paragliden aan het Gardameer. Vertrekken vanaf de 2.000 meter hoge Monte Baldo en boven het Gardameer vliegen was ronduit indrukwekkend.

Uitwaaien aan de Belgische kust

In het najaar gingen we uitwaaien aan de Belgische kust. Eerst gingen we wandelen in de Duinbossen tussen De Haan en Wenduine. Daarna verkasten we naar Oostende om zeehonden te spotten, te shoppen en lekker te eten. Enkel jammer dat we maar liefst 4 uur met de trein onderweg waren van Oostende naar Antwerpen.

Bergwandelingen aan de Costa Blanca

In november sloten we ons reisjaar in schoonheid af met enkele stevige bergwandelingen aan de Costa Blanca in Spanje. We beklommen onder andere de tweede hoogste berg in Alicante: de Puig Campana.

De meest avontuurlijke route was de Ruta del Testos. Tot tweemaal toe moesten we ons via touwen 10 meter de diepte laten inzakken. Toen we een derde en laatste afdaling zagen zijn we teruggekeerd. Achteraf zagen we dat er een alternatieve route was om de derde afdaling te vermijden, pijnlijk! Toch zijn we dankbaar dat we enkele mooie reizen tijdens corona hebben gemaakt.

Reizen tijdens corona heeft ook zijn voordelen. Zo was het overal rustiger dan normaal en moesten we nergens aanschuiven. Als je rekening houdt met de reisbeperkingen en de situatie ter plekke goed opvolgt, is het mogelijk om ook in deze lastige tijden op reis te gaan. En daar zijn we dan ook heel blij om!

Vind je dit artikel leuk? Geef het 5 sterren
author-sign

2 Comments

  1. Toffe trips hoor! Ik ben heel vaak aan de Costa Blanca geweest omdat er familie woont, maar niet zo dicht bij Alicante. Misschien voor de volgende keer!

    1. Oh leuk? waar verblijf je dan normaal? Wij komen er ook regelmatig 😀

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :