In Boedapest kan je nog goedkoop en lekker eten. De hippe eettentjes schieten er als paddenstoelen uit de grond. Van traditioneel eten tot een kattencafé of een foodmarkt, Boedapest heeft het allemaal. De extra kilo’s krijg je er van ons gratis bij.

Restaurant Mazel Tov

Restaurant Mazel Tov is één van de hipste plaatsen om goedkoop en lekker te eten in Boedapest en ’s avonds zijn er regelmatig live optredens. Er staan verschillende soorten hummus en falafel op de menukaart. Vooral de originele inrichting valt ons op. Lekker eten, vriendelijk personeel en snelle bediening!

Café Csiga

Café Csiga is een klein, gezellig en goedkoop restaurant om te eten in het centrum van Boedapest. Hier heeft de Hongaarse pils Dreher bovendien mijn hart gestolen, waarvoor dank! De ribbetjes waren overheerlijk.

Market Hall 

De Market Hall in Boedapest is de uitgelezen plaats om verse producten of souvenirs te kopen. Ook vind je hier alle Hongaarse specialiteiten terug. Ideaal wie in Boedapest verblijft en op zoek is naar goedkoop eten in Boedapest. Toen we hier de laatste dag onze souvenirs wilden kopen, bleek de markt echter gesloten te zijn. Sorry voor de thuisblijvers!

McDonald’s treinstation Nyugati

In onze reisgids lezen we dat de mooiste McDonald’s ter wereld gelegen zou zijn in het treinstation Nyugati in Boedapest. Dit maakt ons uiteraard nieuwsgierig en omdat we toch in de buurt zijn (en dorst hebben) gaan we een kijkje nemen.

Het is er enorm gezellig ingericht, maar spijtig genoeg is er geen plaats meer. Dit is de eerste McDonald’s ooit waar we met plezier langer dan 30 minuten hadden doorgebracht! In Boedapest is eten in deze fastfoodketen trouwens veel goedkoper dan in België.

Kürtőskalács (chimney cake)

Overal in Boedapest kom je stalletjes tegen die Kürtőskalács verkopen. Dit zijn vers afgebakken ‘broodhoorns’ die hun naam te danken hebben aan hun vorm. De buitenkant is meestal met suiker en kaneel belegd en de vulling kan je ook zelf kiezen. Onze favoriet is de klassieker gevuld met Nutella. Deze chimney cakes vind je ook in bijvoorbeeld Praag, Bratislava en Warschau. Op zoek naar snel en goedkoop eten in Boedapest? Chimney Cake it is!

Kattencafé

Als kattenfreaks kunnen we een bezoek aan het kattencafé in Boedapest niet overslaan. Als het er druk is, wordt er een papier aan de deur gehangen met de vraag om even buiten te wachten, zodat de katten niet teveel stress krijgen van de drukte. Bij het binnenkomen krijgen we de huisregels te lezen en nemen we plaats op de bovenverdieping.

In het café wonen een tiental katten en het staat er vol krabpalen en slaapplekken voor de katten.

De katten zitten echter vooral beneden, maar iedereen loopt rond opzoek naar katten dus doen wij hetzelfde. In het café wonen een tiental katten en het staat er vol krabpalen en leuke slaapplekjes voor de katten.

Karavan

Op dit street food pleintje in Boedapest staan verschillende foodtrucks waar je goedkoop kan eten. Elke foodtruck verkoopt Hongaarse specialiteiten. Bij goed weer is dit the place to be om kennis te maken met de lokale gerechten zoals goulash, langos en chimney cake.

Szimpla Kert

In dit oude fabrieksgebouw vind je verschillende kamers die origineel zijn ingericht als pub. Je kan er onder andere concerten bijwonen, iets eten, cocktails drinken en waterpijp roken. Vooral ’s avonds is de sfeer hier heel relax en aangenaam. Zowel toeristen als locals komen hier graag de avond/nacht doorbrengen. Het is een echte ‘plakplek’.

Paasmarkt (seizoensgebonden)

Aan het Vorosmartyplein vindt elk jaar een paasmarkt plaats. Tijdens de paasperiode kan je er bijvoorbeeld concerten bijwonen, workshops volgen, souvenirs kopen en er is vooral heel veel eten te vinden. Alle Hongaarse specialiteiten kan je hier krijgen en de prijzen zijn, net zoals in heel Boedapest, zeer schappelijk.

Ontdek ook de leukste activiteiten om te doen in Boedapest.

Ook zin om goedkoop te eten in Boedapest?

Vluchten
Zoek voordelige vluchten naar Boedapest.

Transfer

Boek een privé-transfer van Boedapest Airport.

Hotel

Courtyard by Marriott Budapest City Center

Ontde