We ontdekten de leukste wijken in New York City vanuit onze homebase Brooklyn. New York telt 9,5 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van de Verenigde Staten. Een reden te meer om er snel in te vliegen!

De leukste wijken in Brooklyn New York

Williamsburg

Williamsburg is één van de leukste en hipste wijken van New York geworden. We zien veel street art en oude gebouwen die tot leuke winkels worden ingericht. Dit is zonder twijfel onze favoriete wijk in New York.

Bezoek hier zeker eens de Brooklyn Brewery. In deze brouwerij kan je doordeweeks enkel terecht voor een rondleiding, maar elke vrijdag om 18 uur gaat ook het proeflokaal open. Voor ongeveer $5 mag je kiezen welk bier je wil proeven.

Elke zaterdag is er in de wijk Williamsburg een leuke markt, Smorgasburg, met een vijftigtal kraampjes. Er is eten en drinken in overvloed en het uitzicht op Manhattan is indrukwekkend.

We installeren ons in het grasveld met een vettig broodje. Er is keuze genoeg als je zin hebt in iets anders. Op zondag is de markt op een andere locatie en in de winter wordt de markt binnen gehouden. Echt heel leuk om bij mooi weer te doen.

De wijken onder de Brooklyn Bridge

Aan de voet van de Brooklyn Bridge heb je vanuit de wijken Dumbo en Brooklyn Heights Promenade een mooi uitzicht op de brug en de skyline.

Wij hadden het geluk om niet ver van de schitterende Brooklyn Bridge te verblijven, zodat we ze 2 keer zijn overgewandeld. Ze is 1825 meter lang dus je bent wel even onderweg.

Onder ons zien we de auto’s rijden en in het midden van de brug heb je een mooi uitzicht op de skylines van Manhattan en Brooklyn.

De leukste wijken in Manhattan New York

Midtown Manhattan

Midtown Manhattan is één van de 3 delen van het eiland Manhattan in New York. Deze wijk is gekend voor het wereldberoemde Times Square en voor de vele wolkenkrabbers.

Times Square is het kloppend hart van New York. Het is er enorm druk, maar de verlichting is ‘s avonds leuk om te zien. Er zijn straatartiesten aanwezig en op elke hoek staat er wel iemand om je naar een of andere comedy of broadway show te lokken. Je kijkt hier de ogen uit je hoofd!

Later in de week komen we in deze wijk (window)shoppen op Fifth Avenue, want de winkels daar zijn iets te duur voor ons. Ook een bezoek aan de Grand Central Terminal, de Public Library en de Saint Patrick’s Cathedral is een must!

Lunchen doen we in het aangename Bryant Park. In dit park heerst altijd een gezellige drukte, mensen komen er relaxen, een terrasje doen of hun lunch opeten.

Rockefeller center

In het Rockefeller center vind je onder andere winkels, kantoren en tv studio’s. In de winter kun je er zelfs schaatsen naast de enorme kerstboom. Wij bezoeken het dak van 30 Rockefeller Plaza.

De snelle lift brengt ons in no time naar de 67ste verdieping, de Top of the Rock. Van hieruit heb je het mooiste uitzicht op de stad en merk je pas hoe gigantisch groot deze stad is. Deze activiteit is zeker zijn prijs waard.

Een paar dagen later zijn we terug in het gebouw waar ook de NBC studio voor de Tonight Show met Jimmy Fallon is gevestigd. We werden namelijk geselecteerd om in het publiek te zitten. We zien onszelf diezelfde avond nog op de Amerikaanse TV verschijnen, zeer geestig.

Als je een opname wil bijwonen, moet je simpelweg een profiel aanmaken via de website van NBC.

Wandelen in Midtown Manhattan

Eén van de leukste dingen die je in New York kan doen, is een wandeling op de High Line. Het High Line park ligt op een oude spoorlijn zo’n tien meter boven de straten van Chelsea en het Meatpacking district.

Tijdens de wandeling heb je een geweldig uitzicht op Manhattan en de Hudson rivier. Bovendien is het een welgekomen afwisseling met de drukte in de straten.

Ook aan het Hudson Rivier park kan je heerlijk wandelen. Het groot aantal joggers is hier opvallend. In het centrum van de stad kan je moeilijk gaan joggen natuurlijk, toch fitte gozers daar!

We halen een ijsje in de Chelsea Market en wandelen verder door de leuke straten van Greenwich Village. Hier spotten we het huis uit de serie Sex And The City, maar we zien spijtig genoeg geen sterren die vaak in deze buurt verblijven.

Ook de parken Washington Square Park, Union Square en Madison Square Park moet je zeker eens bezoeken.

Lower Manhattan

Ook Lower Manhatten is goed te voet te verkennen. We wandelen naar de 9/11 Memorial. Op de plaats waar ooit de Twin Towers stonden, zijn nu ‘reflecting pools’ waar je de namen van de slachtoffers kan terugvinden.

Daarna gaan we iets eten in de gezellige Stone Street waar vooral de young urban professionals (yuppies) na hun werk iets komen eten of drinken.

Wandel ook eens door Chinatown, Little Italy en Soho. Vooral Soho is aangenaam met leuke winkels zoals de Nike store en de Converse store die gevestigd zijn in industriële panden met de gekende brandtrappen.

De bekendste straat in de wijk Lower Manhatten is ongetwijfeld Wall Street. De yuppies die hier werken, herken je aan hun frisse uiterlijk en strakke pakken. Ze wonen vaak in dure appartementen waar een fitness en zwembad aanwezig is en een rooftop die gedeeld wordt met andere bewoners.

Voor het beste zicht op de skyline van Lower Manhattan moet je de ferry nemen naar Staten Island. De gratis Staten Island ferry vaart langs het beroemde vrijheidsbeeld en brengt je in een halfuur naar Staten Island.

Je kan er even rondwandelen of zoals ons direct de ferry terug nemen. Tijd is namelijk kostbaar in New York.

Central Park

Onze laatste dag sluiten we af met een bezoek aan Central Park. Omdat het prachtig weer is (26°C) en het park te groot is om volledig te voet te verkennen, huren we voor een halve dag een fiets.

Hou er rekening mee dat het niet overal toegestaan is om de fietsen in het park. Het grootste deel van het fietspad is enkelrichting.

We stoppen aan The Ravine waar we even ontsnappen aan de drukte. Er is een watervalletje en het loopt er vol met vogels en eekhoorns. Daarna fietsen we door naar het Loeb Boathouse waar we een roeibootje huren.

Waar eten en drinken in New York?

  • Goedkoop eten en drinken kan bij de bekende ketens zoals Shake Shack, Chipotle, Joe’s pizza, Pret a Manger, Sbarro, KFC, McDonalds, …
  • In supermarkten zoals de Whole Foods Market kan je altijd lekkers vinden. Veel locals halen hier hun lunch en eten het op in één van de parken.
  • Aan foodtrucks kan je altijd betaalbaar eten en het is zeker niet slecht. Probeer sowieso een hotdog!
  • Haal een heerlijke cupcake uit de muur bij Sprinkles ATM.

Boek je reis naar New York:

Vluchten
Delta Airlines

Transfer
Wij namen de metro van de luchthaven naar het centrum. Dit is echt de beste en goedkoopste optie. Gebruik hiervoor de pay-per-ride metrocard. Je kan ook een taxi of uber nemen, maar met het verkeer in New York kan je dan wel even onderweg zijn. De prijs is bovendien navenant.

Hotel
Hampton Inn Brooklyn

Kijk hier voor meer citytrips !

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *