Na een verblijf van vijf dagen zetten we de 5 leukste activiteiten van Edinburgh op een rijtje. Edinburgh ligt aan de oostkust van Schotland. Dat verklaart de koude wind die meestal door de stad waait. Maar een whisky’tje of twee en de koude smelt als sneeuw voor de zon. Zet je schrap voor een interessante stedentrip!

1. Bezoek het Edinburgh Castle

Een bezoek aan het kasteel is één van de leukste activiteiten in Edinburgh. Dit prachtige kasteel is gelegen op een berg waardoor je een mooi uitzicht op de stad hebt. Ook kan je hier de kroonjuwelen bezichtigen.

Elke dag (behalve op zondag) om 13 uur wordt er een artillerieschot afgevuurd. Dat is een traditie die al bijna 150 jaar oud is en heel wat kijklustigen aantrekt. Destijds was de One O’Clock Gun een tijdsignaal voor de schepen in de monding van de Forth rivier. Mis dit zeker niet!

Bezoek Edinburgh Castle zonder aan te schuiven.

2. The Scotch Whisky Experience

Wat je sowieso moet doen als je een whisky liefhebber bent, is The Scotch Whisky Experience in Edinburgh bezoeken. En anders ook. Deze tour start om de 10 minuten en reserveren is niet noodzakelijk. Net voor we naar het vliegveld moesten vertrekken hebben we dit nog snel even meegepikt. Je stapt eerst in een ‘whiskyvat’ en krijgt (indien gewenst in de eigen landstaal) uitleg over het productieproces. Daarna toont men een film over de verschillende soorten whisky per regio.

En dan komt het eindelijk proeven! Je mag zelf kiezen welke whisky je wil proeven. Als je goed hebt opgelet weet je welke whisky iets voor jou is. Het proeven zelf vindt plaats in de ruimte waar de grootste whiskyverzameling ter wereld staat.

Ga zeker ook eens kijken in de whiskyshop of drink nog een neutje in de bar. De whisky in Edinburgh is wel duurder dan in België, maar de keuze is énorm!

Meer een vodkaliefhebber? Bezoek het Pools Vodka Museum in tijdens een citytrip in Warschau.

Geniet van een rondleiding in The Scotch Whisky Experience met proeverij

3. Wandelen in Holyrood park

Als je zin hebt om te wandelen in een groene omgeving moet je in het Holyrood Park zijn. Dit park bereik je gemakkelijk te voet vanuit Edinburgh en het is één van de leukste activiteiten om te doen net buiten de stad. Aan de voet van de berg kan je kiezen welke route je neemt.

Als je zin hebt om te wandelen in een groene omgeving moet je in het Holyrood Park zijn.

Het is een pittige bergwandeling dus draag goed schoeisel en neem voldoende eten en drinken mee. Eens boven heb je een prachtig uitzicht op Edinburgh! Natuurliefhebbers mogen deze activiteit in Edinburgh niet overslaan.

4. Treinrit van Edinburgh naar Stirling

Als je voor een langere periode in Edinburgh bent, maak dan zeker eens een uitstap met de trein. Het treinstation is centraal gelegen en de infrastructuur is van uitstekende kwaliteit. Wij beslissen om naar Stirling te sporen. Het mooie landschap onderweg krijg je er gratis en voor niets bij.

Stirling is vergelijkbaar met Edinburgh, maar wel een pak kleiner. Net zoals in Edinburgh is er een mooi kasteel gelegen op een berg. Maar als je geen zin hebt in al die kastelen kan je voor een mooi uitzicht naar het naastgelegen kerkhof wandelen. Als het regent, en die kans zit er dik in, moet je zeker eens een kijkje nemen in het mooie The Thistles Shopping Centre.

5. National museum of Scotland

De leukste activiteiten komen vaak onverwacht, ook in Edinburgh. Dit museum ontdekten wij spijtig genoeg pas de laatste dag. Het prachtige gebouw bestaat uit verschillende ruimtes en verdiepingen met op de hoogste verdieping een dakterras. Dit gebouw staat niet voor niets in de top 20 van de meest bezochte musea ter wereld. Daarom dat het niet mag ontbreken bij de leukste activiteiten in Edinburgh.

Het museum is vergelijkbaar met Technopolis (leuk om te doen in Mechelen) en dus zeker een aanrader voor mensen met kinderen, maar ook wij komen ogen te kort. Voor je het weet loop je er enkele uren rond. Het is zelfs gratis te bezoeken, doen dus!

Ook zin om de leukste activiteiten in Edinburgh te doen?

Vluchten
Vliegtickets naar Edinburgh

Transfer
De Airlink bus brengt je op circa 30 minuten tot in het centrum van Edinburgh.

Appartement
Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile (studio)

Tips om te eten en drinken
⇢ Onze favoriete bar is The Amber Rose. Je kan hier zowel eten als drinken voor een redelijke prijs. Fish and Chips kan je lekker eten in World’s End. Probeer ook zeker het grote aanbod aan bieren en whisky’s in Edinburgh. Overal zijn leuke bars te vinden.

Ontdek hier handige tips om een reis te plannen.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :