De stad Gerona (Catalaans: Girona) is de hoofdstad van de provincie Gerona en ligt in de autonome regio Catalonië. De stad ligt op slechts anderhalf uur rijden van Barcelona, maar het grote verschil is dat het massatoerisme hier nog niet aanwezig is. Gerona heeft ook een eigen luchthaven en je kan Gerona gemakkelijk op 1 à 2 dagen helemaal bezoeken. Vooral het oud middeleeuws centrum is een bezoekje waard, maar ook buiten de stad is er heel wat te doen.

1. Wandelen over de stadsmuur

Je kan er letterlijk en figuurlijk niet om heen. De Romeinse stadsmuur Passeig De La Muralla dateert van in de middeleeuwen en is uitstekend behouden gebleven, mits verschillende renovaties. Tijdens de wandeling over de 1,5 kilometer lange muur, komen we enkele uitkijktorens tegen. Vanop deze torens heb je bovendien een geweldig uitzicht over Gerona en de achterliggende bergen.

2. Kathedraal bezoeken

De kathedraal van Gerona is veruit de populairste bezienswaardigheid. Dit is ook de enige plaats waar we groepen met toeristen tegenkomen. Wij hebben geluk, want elke laatste dinsdag van de maand kan je de kathedraal gratis bezoeken en dit valt net tijdens onze vakantie.

Het is echter vooral de buitenkant die opvalt door de enorme trappen voor de kathedraal. Deze trappen werden trouwens gebruikt voor opnames van de serie Game of Thrones net zoals andere locaties in Gerona. Dit verwondert ons niet, want de oude smalle straatjes in de stad zijn prachtig. Voor de liefhebbers kan je ook een gegidste Game of Thrones wandeling doen die je langs alle filmlocaties brengt.

3. Bewonder de Pont de Ferro

De ‘Pont de Ferro’ brug over de Onyar rivier werd gebouwd door de architect die de Eiffeltoren heeft ontworpen. Het is dan ook één van de hotspots van Gerona voor fotografen. Zeker omdat je vanop de brug een mooi uitzicht hebt op de gekleurde pittoreske huizen die weerspiegelen op het water.

4. Een ijsje eten op Plaça de la Independència

Het mooiste plein van Gerona bevindt zich aan de linkeroever van de Onyar rivier. Hier is het heel gezellig om bijvoorbeeld iets te drinken of een ijsje te eten.

5. Hiken naar het Sant Miquel kasteel

Vanuit het centrum van de stad starten er verschillende natuurwandelingen. Wij kiezen daarom voor een wandeling naar het Sant Miquel kasteel. Deze wandeling van ongeveer 9 kilometer start aan de kathedraal en loopt aardig bergop.

Nadat je het kasteel hebt bereikt, is het uitzicht op Gerona en de Pyreneeën indrukwekkend. Vanop de toren heb je een 360° uitzicht, zodat je ook de zee kan zien in de verte. Bij het toeristisch infokantoor van Gerona kan je meer informatie krijgen over deze wandeling. Een aanrader!

Tips voor lekker eten en drinken in Gerona

  • Martina Sweet Cakes voor ontbijt en zoetigheden zoals de Catalaanse specialiteit Xuixo
  • La Taverna de L’angel voor de goedkoopste en beste dagmenu
  • Rolls & Co voor bubbelwafels en opgerolde ijsjes
  • Hotel AC Palau Bellavista voor de mooiste zonsondergang met een drankje op het terras
  • Bagels & beers voor .. bier en bagels
author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit wil je misschien ook lezen :