Als we België even beu zijn, gaan we meestal op zoek naar verrassende (dag)uitstappen in Nederland, dichtbij de Belgische grens. Bij onze noorderburen voelt het toch altijd net iets meer als vakantie, toch?

Al deze plekken bevinden zich op minder dan 50 kilometer van de Belgische grens. Doe je klompen aan en hou je klaar voor een dosis Nederland.

1. Boot huren op het Veerse Meer

45 kilometer van de Belgische grens

Eén van de leukste en meest verrassende uitstappen in Nederland? Een boot huren op het Veerse Meer wat ons betreft. Een vakantiegevoel overvalt ons telkens we hier zijn. Van eiland naar eiland varen, lekker eten en een frisse plons, wat wil je nog meer?

Vaar bijvoorbeeld naar Veere om iets te gaan eten of neem zelf een picknick mee. Ons favoriete eiland? Haringvreter! Hier kan je namelijk damherten spotten. Vergeet je verrekijker dus niet.

Wij huren meestal een sloep bij Bootverhuur De Arne. Ga daarna iets eten of drinken in Restaurant Oranjeplaat met zicht op de bootjes.

⇢ Bekijk toffe hotels in Zeeland

2. Vlonderpaden in Verdronken Land van Saeftinghe

5 kilometer van de Belgische grens

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een prachtig natuurgebied op de grens van België en Nederland. Parkeer aan het bezoekerscentrum in Nieuw-Namen en volg bijvoorbeeld het Plankierpad. Dit korte wandelpad loopt dwars door het natuurgebied via vlonderpaden.

Hou wel rekening met de getijden, want bij springtij kunnen de wandelpaden onder water lopen. Wandel of rij daarna naar Paal om iets te eten in ‘t Schor. Paal is ook de beste plek om vogels te spotten in het natuurgebied.

3. Bezoek Oisterwijk in Brabant: Parel in ’t groen

22 kilometer van de Belgische grens

Verrassende uitstappen in Nederland komen vaak onverwacht. Toen we Oisterwijk bezochten hadden we geen flauw benul van wat ons te wachten stond. Maar wat een leuk dorp is Oisterwijk! Het werd niet voor niets verkozen tot één van de mooiste dorpen van Nederland.

In het centrum vind je bovendien unieke winkels en terrassen. Onze favoriet: Patisserie & Chocolatier Saranne. Tof terras en heel wat lekkere zoetigheden! Ook het mooie pleintje met de kiosk aan ‘De Lind’ is om op te eten.

Oisterwijk werd niet voor niets verkozen tot één van de mooiste dorpen van Nederland.

Wandel daarna zeker eens naar Gallery van Dun. In deze prachtige kunstgalerie bevinden zich namelijk unieke stukken van hedendaagse kunst. En wat een mooie beeldentuin hebben ze! De aanwezige kunstwerken kan je ook gewoon kopen. Begin maar al te sparen.

Het leuke aan Oisterwijk is dat je al snel midden in de natuur bent. In de Oisterwijkse Bossen en Vennen kan je eindeloos wandelen en fietsen. Nergens in Nederland vind je zoveel vennen dicht bij elkaar. Via knooppunten kan je zelf een route samenstellen in dit bijzondere natuurgebied.

Ten slotte werd de site van de voormalige Leerfabriek KVL in Oisterwijk omgevormd tot een unieke hotspot. Je vindt er nu onder andere een koffiebranderij, bakker en brouwerij.

Maar vooral het nieuwe hotel NEO KVL by Tasigo is een bezoek (en overnachting) waard. Geniet van het lekkere ontbijtbuffet met zicht op het indrukw