Zin in een rondreis langs de mooiste plaatsen op het grootste eiland van de Balearen, Mallorca? Met onze huurauto verkennen we in 8 dagen Mallorca en gaan we op zoek naar de mooiste plekken, stranden en dorpjes. Onze uitvalsbasis is Port d’Alcudia, in het noorden van Mallorca. Klaar voor een rondreis in Mallorca? Hier gaan we!

Cap de Formentor

Onze rondreis langs de mooiste plaatsen in Mallorca start eerst in het meest noordelijke punt, Cap de Formentor. Omdat we gelezen hebben dat het moeilijk te bereiken is met de auto huren we voor 1 dag een scooter en dat blijkt een goed idee te zijn. De weg er naartoe is steil en bochtig en als we bijna aan de top zijn, staan de auto’s reeds van ver aan te schuiven om te parkeren.

Boven staat er een vuurtoren en heb je een prachtig uitzicht op de kliffen en de zee. Bij helder weer, zoals bij ons het geval was, kan je zelfs Menorca in de verte zien. Neem dus voldoende tijd om van het uitzicht te genieten!

Cala Figuera

Op de terugweg stoppen we onderweg om vervolgens te voet af te zakken naar Cala Figuera. Dit afgelegen strandje bereik je via een avontuurlijk weggetje en het betere klimwerk, maar deze baai is echt uitzonderlijk mooi.

Het heldere water zorgt ervoor dat het er ideaal is om te snorkelen. Bovendien komen de visjes hier aan je tenen knabbelen! Een gratis spabehandeling, dat wil iedereen toch?

Daarna brengen we onze scooter terug naar zijn baasje bij Enjoy Rent Mallorca. Ga je naar Cap de Formentor? Huur dan zeker een scooter, zodat je niet hoeft aan te schuiven aan de top.

Pollença 

Pollença is een leuk dorpje gelegen tussen twee heuvels en heeft onder andere veel smalle, kronkelige straten.

Maar de bekendste bezienswaardigheid is de kruisweg. Deze kruisweg telt 365 treden en helemaal bovenaan staat er een mooi kapelletje. Je hebt hier bovendien een mooi uitzicht op de baai van Pollença. Leuke stop tijdens een rondreis in Mallorca!

Als je benen na de 365 treden opgewarmd zijn, kan je de berg Puig de Maria beklimmen. Het is wel een stevige wandeling, maar eens boven heb je een mooi uitzicht op Pollença en omgeving.

Als je benen na de 365 treden opgewarmd zijn, kan je de berg Puig de Maria beklimmen.

De wandeling duurt een klein uur en maakt deel uit van de GR 221, een wandelroute door de Serra de Tramuntana. Boven kan je een klooster en kapel bezoeken en kom je wellicht ook enkele geitjes tegen.

Cala Bóquer

Je kan vanuit Port de Pollença verder ook een mooie natuurwandeling maken naar Cala Bóquer, een prachtig keienstrand dat enkel te voet bereikbaar is. Je wandelt eerst tussen de bergen langs een gemakkelijk te bewandelen pad. Onderweg kom je waarschijnlijk enkele schattige berggeitjes tegen.

Na ongeveer 45 minuten wandelen kom je ten slotte aan het afgelegen keienstrand met kristalhelder water. Er zijn geen drank- en eetgelegenheden dus zorg dat je voldoende proviand bij hebt. Vergeet ook je duikbril niet, want het is dé plaats bij uitstek om te snorkelen.

Can Picafort

Can Picafort is een langgerekt, voormalig vissersdorpje met onder andere veel terrasjes en winkels aan de boulevard. Langs het strand kan je bijvoorbeeld via de wijk Son Baulo naar de Necropolis de Son Real wandelen. Hier zijn overblijfselen van een oude begraafplaats.

Het terrein is altijd vrij toegankelijk. Ook de weg er naartoe langs de robuuste kust is een aanrader. Hou er wel rekening mee dat je enkele nudisten kan tegenkomen.

De westkust van Mallorca

Het mooiste gedeelte van onze rond