Met een Bongo ‘pittoresk logeren’ trokken we naar Woerden voor een weekendje weg. Met deze bongobon verblijf je bijvoorbeeld in een voormalig klooster, een gerenoveerd stationnetje of een knus hotel in Nederland, het kan allemaal!

Wij kiezen toch voor het laatste en gingen een weekendje weg met Bongo op verkenning in Woerden. Een stad in de provincie Utrecht, gelegen in het oosten van het Groene Hart. 

Best Western City Hotel

Ons weekendje weg met Bongo naar Woerden start met een autorit van ongeveer 1,5 uur. Daarna komen we aan in het Best Western City Hotel in Woerden. Dit gezellige hotel opende in 2016 en je voelt meteen dat er ook een gemoedelijke sfeer heerst.

We worden bovendien vriendelijk onthaald en getrakteerd op een drankje en kaasplankje dat mee inbegrepen was bij ons weekendje weg met Bongo naar Woerden. Een kaasplankje? Jazeker! Dit is de streek van de kaas. Ook dat horen we graag.

In Woerden kan je bijvoorbeeld het Kaaspakhuis bezoeken of in de zomermaanden op zaterdag de kaasmarkt bezoeken. 

Tip: Met een kortingscode van Knack scoor je voordelig een Bongobon.

Het centrum van Woerden

Zoals vele Nederlandse stadjes heeft Woerden een gezellig centrum en zijn de grachten nooit veraf. Op het centraal gelegen Kerkplein kan je bijvoorbeeld vanop een terrasje de mooie Petruskerk bewonderen. Wij eten iets op het terras van Restaurant Breuren onder een stralende zon.

Iets verderop, in de Molenstraat, zie je Molen de Windhond staan die nog steeds in gebruik is als Korenmolen. Op verschillende plaatsen kan je brood kopen, gemaakt met meel van deze molen. De molen bezoeken kan op woensdagmiddag en op vrijdag of zaterdag. Dan draait de molen nog effectief en kan je hier diverse (molen)producten kopen.

Boottocht van Woerden naar Harmelen

Nadat we de stad verkend hebben, is het tijd om ook het water te verkennen. Bij De Scheepsjongens huren we daarom een elektrische sloep om in alle stilte van de omgeving te kunnen genieten.

We starten eerst aan de kade tegenover Singel 64-65 en varen daarna tot aan de sluis van Harmelen. Je krijgt een vaarkaart mee, zodat je de route mee kan volgen. Nu valt het pas op hoe groen deze omgeving ook is.

We komen onder andere prachtige huisjes tegen die bijna allemaal hun eigen aanlegsteiger hebben. Hier zouden we gerust kunnen wonen. En bijna iedereen die we tegenkomen begroet ons hartelijk met een ‘hoi’, alsof ze ons al jaren kennen.

Bijna iedereen die we tegenkomen begroet ons hartelijk met een ‘hoi’, alsof ze ons al jaren kennen.

Aan de sluis van Harmelen stoppen we ten slotte even voor een frisse duik. Het is overal toegelaten om te zwemmen en het water is verrassend proper. Na een tochtje van 3 uur bezorgen we onze sloep, met spijt in het hart, terug aan de vriendelijke scheepsjongens. Wat hebben we genoten! 

’s Avonds eten we aan het Kerkplein in Woerden Bij Petrus. Dit terras is bijzonder populair, maar we kunnen toch nog een tafeltje bemachtigen. We kiezen voor de pan mosselen en genieten na van ons boottochtje. Als dessert eten we nog een ijsje bij IJssalon Luciano, superlekker! Ons weekendje weg met Bongo naar Woerden kon niet beter eindigen.

Omgeving van Woerden

De dag nadien nemen we de trein naar Utrecht, onze favoriete stad in Nederland. De rit duurt ongeveer 10 minuten. Je kan er ook voor kiezen om andere steden te bezoeken zoals Gouda, Leiden of Rotterdam. Of rij naar het noorden van Nederland voor een bezoek aan Waddeneiland Terschelling.

Of huur een fiets en bewonder de beeldschone natuur en laat je meenemen in de streekproducten, molens en boerderijen. 

Op zoek naar andere uitstappen in Nederland? Klik hier voor verrassende uitstappen in Nederland, dichtbij de Belgische grens of ga packraften in Nationaal Park De Biesbosch met The Packraft Trail.

Vind je dit artikel leuk? Geef het 5 sterren
author-sign

3 Comments

 1. weeral een voltreffer doe zo voort en binnenkort alles bundelen in een boek wij kopen alvast proficiat

 2. Wat leuk!
  Als jullie nog eens komen, raden we de vaarroute naar Oudewater aan,
  Ook een hele mooie tocht bij ons vandaan en Oudewater is een heel mooi, gezellig oud stadje,
  Wees welkom 🙂
  Dank voor het leuke artikel!

  Met vriendelijke groet, De Scheepsjongens

  1. Misschien komen we deze zomer de Oudewater route dan weleens uitproberen! 🙂 Tot snel!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :