Met een bongo ‘pittoresk logeren’ kan je één overnachting, inclusief ontbijt, kiezen in binnen- of buitenland. Een voormalig klooster, een gerenoveerd stationnetje of een knus hotel in Nederland, het kan allemaal! Wij kiezen voor het laatste en gingen een weekendje weg met Bongo op verkenning in Woerden. Een stad in de provincie Utrecht, gelegen in het oosten van het Groene Hart. 

Best Western City Hotel

Na een autorit van ongeveer 1,5 uur komen we aan in het Best Western City Hotel in Woerden. Dit gezellige hotel opende in 2016 en je voelt onmiddellijk dat er een gemoedelijke sfeer heerst.

We worden vriendelijk onthaald en getrakteerd op een drankje en kaasplankje dat mee inbegrepen was bij onze bongo naar Woerden. Een kaasplankje? Jazeker! Dit is de streek van de kaas en dat horen we graag.

In Woerden kan je bijvoorbeeld het Kaaspakhuis bezoeken of in de zomermaanden op zaterdag de kaasmarkt bezoeken. 

Het centrum van Woerden

Zoals vele Nederlandse stadjes heeft Woerden een gezellig centrum en zijn de grachten nooit veraf. Op het centraal gelegen Kerkplein kan je vanop een terrasje de mooie Petruskerk bewonderen. Wij eten iets op het terras van Buitengewoon Woerdens onder een stralende zon.

Iets verderop, in de Molenstraat, zie je Molen de Windhond staan die nog steeds in gebruik is als Korenmolen. Op verschillende plaatsen kan je brood kopen, gemaakt met meel van deze molen. Bezoeken kan op woensdagmiddag en op vrijdag en zaterdag draait de molen nog effectief en kan je hier diverse (molen)producten kopen.

Boottocht van Woerden naar Harmelen

Nadat we de stad verkend hebben, is het tijd om ook het water te verkennen. Bij De Scheepsjongens huren we een elektrische sloep om in alle stilte van de omgeving te kunnen genieten.

We starten aan de kade tegenover Singel 64-65 en varen tot aan de sluis van Harmelen. Je krijgt een kaart mee, zodat je de route mee kan volgen. Nu valt het pas op hoe groen deze omgeving is.

We komen prachtige huisjes tegen die bijna allemaal hun eigen aanlegsteiger hebben. Hier zouden we gerust kunnen wonen. En bijna iedereen die we tegenkomen begroet ons hartelijk met een ‘hoi’, alsof ze ons al jaren kennen.

Aan de sluis van Harmelen stoppen we even voor een frisse duik. Het is overal toegelaten om te zwemmen en het water is verrassend proper. Na een tochtje van 3 uur bezorgen we onze sloep, met spijt in het hart, terug aan de vriendelijke scheepsjongens. Wat hebben we hier van genoten! 

’s Avonds eten we aan het Kerkplein in Woerden Bij Petrus. Dit terras is hier bijzonder populair, maar we kunnen toch nog een tafeltje bemachtigen. We kiezen voor de pan mosselen en genieten na van ons boottochtje. Als dessert eten we nog een ijsje bij IJssalon Luciano, superlekker! 

Omgeving van Woerden

De dag nadien nemen we de trein naar Utrecht, onze favoriete stad in Nederland. De rit duurt ongeveer 10 minuten. Je kan er ook voor kiezen om andere steden te bezoeken zoals Gouda, Leiden of Rotterdam.

Of huur een fiets en bewonder de beeldschone natuur en laat je meenemen in de streekproducten, molens en boerderijen. 

author-sign

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :