De leukste wandeling in de Sierra Nevada is Los Cahorros de Monachil. De Sierra Nevada in Spanje is een ideaal gebied om te wandelen. Als je in Andalusië bent en van wandelen houdt, moet je deze wandeling zeker doen. De Monachil-vallei is een prachtig wandelgebied in de Sierra Nevada op een halfuur rijden van Granada.

De leukste wandeling in de Sierra Nevada start in Monachil

In het dorp Monachil start de 10 kilometer lange wandeling ‘Los Cahorros de Monachil’. De route brengt je onder andere langs watervallen, riviertjes, olijfbomen en hangbruggen. Daarom is het misschien wel de leukste wandeling in de Sierra Nevada. Het landschap is het mooist tijdens de herfst wanneer de bladeren goud kleuren.

Het landschap is het mooist tijdens de herfst wanneer de bladeren goud kleuren.

De wandeling is nog vrij ‘onontdekt’, maar de populariteit neemt toe. Vooral in de zomer kan het er redelijk druk zijn. Er is een publieke parking voorzien in het dorp en van daaruit kan je de wandeling starten. Neem zelf iets mee om te eten of te drinken, want onderweg zijn er geen eetgelegenheden.

De wandeling zelf is niet altijd goed aangeduid, maar met het plannetje van Trek Sierra Nevada lukt het uitstekend.

De wandeling ‘Los Cahorros de Monachil’

In het eerste deel van de leukste wandeling in de Sierra Nevada loop je over 4 hangbruggen in het bos en door een mooie kloof. De langste hangbrug is ongeveer 50 meter lang en hangt 15 meter boven de rivier.

Dit gedeelte van de wandeling is geschikt voor de meeste mensen, maar hou er rekening mee dat er plekken zijn waar je onder overhangende rotsen moet klauteren. Bij de moeilijkste stukken zijn handgrepen geplaatst, zodat je zeker niet in het water kan vallen. Het water is niet zo diep dus geen paniek.

Wanneer je uit de kloof komt, start het tweede en lastigste deel van de wandeling. De meeste mensen maken hier rechtsomkeer. Niet doen! Kies het steile stuk naar boven en geniet van prachtige vergezichten op Granada. Tijdens de afdaling terug naar Monachil loop je tussen de boomgaarden en boerderijen.

Beneden in de kloof bij de hangende bruggen zijn we een paar andere wandelaars tegengekomen, maar tijdens het tweede deel van de wandeling waren we helemaal alleen. Na ongeveer 2,5 uur wandelen kom je terug aan bij de publieke parking. Om weer op krachten te komen kan je een lekkere steak gaan eten in restaurante ‘La Cantina de Diego’. Dit is ongetwijfeld de leukste wandeling in de Sierra Nevada!

Ook zin om de leukste wandeling in de Sierra Nevada te doen?

Vluchten
Vliegtickets naar Almeria

Huurauto

Huur een auto zonder zorgen bij Sunny Cars

Hotels

Zoek toffe hotels in de Sierra Nevada

Kijk hier voor meer bijzondere plekken in Andalusië en ontdek wat te doen in Murcia. Of combineer met de Costa Blanca en ontdek de groene Jalón vallei of de leukste dingen in Valencia.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

11 Comments