Wat kost een rondreis in Noord-Italië? Italië is geen goedkoop land. In dit artikel lees je wat een rondreis van 14 dagen door Noord-Italië kost. Of in ieder geval toch wat wij met 2 personen uitgaven. Hoe goedkoop of hoe duur je reist, bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

We vertrokken vanuit België met onze eigen auto en sliepen 12 dagen in degelijke hotels. Onze rondreis bracht ons langs de Dolomieten, Venetië en het Gardameer. We gingen onder andere paragliden en ziplinen. Daarnaast gingen we elke dag uit eten. Je leeft tenslotte maar één keer (hopelijk).

We bespreken de autokosten, hotels, eten en activiteiten.

Auto kosten rondreis Noord-Italië

Aangezien onze vliegreis naar Spanje door corona werd afgeblazen, trokken we met onze eigen auto naar Italië.

Het is trouwens ook voordeliger om met je eigen auto naar Noord-Italië te rijden. Vliegtickets en een huurauto voor 14 dagen kosten immers heel wat meer.

Totale auto kosten voor een rondreis van 14 dagen in Noord-Italië met vertrek vanuit België: 369,56 EUR.

Kosten voor hotels in Noord-Italië

Hotels zijn niet goedkoop in Noord-Italië. De grootste hap van ons budget ging dan ook naar onze accommodaties.

We verbleven in twee hotels en twee appartementen. Vooral Hilton Garden Inn Venice Mestre en Residence Le Palme Appartamenti waren hun geld meer dan waard. Ontdek hier budget tips voor Venetië.

Meestal reserveren we onze hotels via booking.com. Soms ook rechtstreeks via het hotel, als dat goedkoper is. Je vergelijkt best beiden voor je reserveert. Lees hier andere tips om een reis te plannen.

Totale hotel kosten voor een rondreis van 14 dagen in Noord-Italië: 1.272,58 EUR. Dit is gemiddeld 106,05 EUR per nacht voor 2 personen.

Kosten voor voeding in Noord-Italië

Aan eten en drinken proberen we nooit te veel geld te spenderen op reis. Een take-away ontbijt van bij de bakker of bij de supermarkt is dan ook geen uitzondering.

We maken zelden zelf eten als we op reis zijn. Want koken en afwassen op reis is geen vakantie, toch? Uit eten doen we in de goedkopere restaurants en snackbars. Via Tripadvisor zoeken we dan meestal naar ‘beste goedkope restaurants’.

Af en toe laten we ons in een chique hotel of leuke stad al eens gaan. Yolo!

Totale kosten voor eten en drinken tijdens onze rondreis van 14 dagen in Noord-Italië: 431,90 EUR. Dit is gemiddeld 15,43 EUR per persoon per dag.

Kosten voor activiteiten in Noord-Italië

Voor activiteiten kan je zoveel of zo weinig spenderen als je zelf wil. Wij bezoeken bijna nooit musea, waardoor we heel wat besparen. Anderzijds doen wij graag leuke activiteiten buiten, die niet altijd gratis zijn.

In de Dolomieten gaan de kabelbanen met een groot deel van het budget lopen. Daarnaast is het Gardameer een walhalla voor leuke activiteiten zoals suppen of een motorboot huren. Ontdek onze leuke activiteiten aan het Gardameer.

Totale kosten voor activiteiten in Noord-Italië: 682,50 EUR. Dit is gemiddeld 48,75 EUR per dag, maar dat was het meer dan waard!

Wat kost een rondreis in Noord-Italië in totaal?

Hou er rekening mee dat wij van comfortabel reizen houden. We proberen niet teveel uit te geven aan eten en musea, maar houden wel van degelijke hotels en leuke activiteiten. In vergelijking met Spanje of Portugal vinden wij Italië wel wat duurder.

Vertrek je voor langere tijd op reis? Lees dan wat te doen met je huisdier.

Wat kost een rondreis in Noord-Italië in totaal? In totaal betaalden we voor 14 dagen in Noord-Italië 2.756,54 EUR. Dit is gemiddeld 98,44 EUR p.p./dag.

Bezoek ook eens het Eisacktal in Zuid-Tirol. Of ga voor een bijzondere boerderijvakantie.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :