Wat kost een rondreis in Noord-Italië? Italië is niet het goedkoopste vakantieland. In dit artikel lees je wat een rondreis van 14 dagen door Noord-Italië kost. Of in ieder geval toch wat wij met 2 personen hebben uitgegeven. Hoe goedkoop of hoe duur je reist, bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

We vertrokken vanuit België met onze eigen auto en sliepen 12 dagen in comfortabele hotels. Onze rondreis bracht ons langs de Dolomieten, Venetië en het Gardameer. We gingen paragliden, ziplinen, huurden een motorboot en gingen elke dag uit eten. Je leeft tenslotte maar één keer (hopelijk).

We maken een onderverdeling in autokosten, accommodaties, voeding en activiteiten.

Autokosten rondreis Noord-Italië

Aangezien onze vliegreis naar Spanje door corona niet kon doorgaan, zijn we met onze eigen auto naar Italië gereden.

Het is trouwens ook voordeliger om met je eigen auto naar Noord-Italië te rijden. Vliegtickets en een huurauto voor 14 dagen kosten immers heel wat meer.

  • Totaal aantal kilometers: 2.656 kilometer
  • Type auto: Opel Corsa (2010) 1.2 L
  • Tol: 65 EUR
  • Vignetten: Oostenrijk 9,40 EUR. Zwitserland 39,26 EUR.
  • Brandstof (E5 benzine): 236,50 EUR
  • Autoferry Gardameer Torri del Benaco-Maderno: 19,40 EUR

Totale autokosten voor een rondreis van 14 dagen in Noord-Italië met vertrek vanuit België: 369,56 EUR.

Kosten voor accommodaties in Noord-Italië

Accommodaties zijn niet goedkoop in Noord-Italië. De grootste hap van ons budget ging naar onze verblijven.

Tijdens de corona pandemie waren alle grote hotelketens in Italië nog gesloten. De keuze aan accommodaties was daarom beperkt. We vermoedden dat de opengebleven accommodaties hiervan profiteerden en de prijzen waarschijnlijk hoger lagen dan normaal.

We verbleven in twee hotels en twee appartementen. Vooral Hilton Garden Inn Venice Mestre en Residence Le Palme Appartamenti waren hun geld meer dan waard.

Meestal reserveren we onze accommodaties via booking.com. Soms ook rechtstreeks via de accommodatie, als dat goedkoper is. Je vergelijkt best beiden voor je reserveert.

  • Hotel Garni Schenk: 300 EUR voor 3 nachten inclusief ontbijt
  • Hotel Hilton Garden Inn Venice Mestre: 375,60 EUR voor 3 nachten inclusief ontbijt
  • Residence Le Palme Appartamenti: 266 EUR voor 3 nachten
  • Appartement Palazzina Mari Holiday: 330,98 EUR voor 3 nachten

Totale accommodatiekosten voor een rondreis van 14 dagen in Noord-Italië: 1.272, 58 EUR. Dit is gemiddeld 106,05 EUR per nacht voor 2 personen.

Kosten voor voeding in Noord-Italië

Aan eten en drinken proberen we niet te veel geld te spenderen op reis. Een take-away ontbijt van bij de bakker of bij de supermarkt is dan ook geen uitzondering.

We maken zelden zelf eten als we op reis zijn. Want koken en afwassen op reis is geen vakantie, toch? Uit eten doen we in de goedkopere restaurants en snackbars. Via Tripadvisor zoeken we meestal naar ‘beste goedkope restaurants’.

Af en toe laten we ons in een chique hotel of leuke stad al eens gaan. Yolo!

Totale kosten voor eten en drinken tijdens onze rondreis van 14 dagen in Noord-Italië: 431,90 EUR. Dit is gemiddeld 15,43 EUR per persoon per dag.

Kosten voor activiteiten in Noord-Italië

Voor activiteiten kan je zoveel of zo weinig als je wil spenderen. Wij bezoeken bijna nooit musea, waardoor we heel wat besparen. Anderzijds doen wij graag buitenactiviteiten, die niet altijd gratis zijn.

In de Dolomieten gaan de kabelbanen met een groot deel van het budget lopen. Daarnaast is het Gardameer een walhalla voor leuke activiteiten zoals suppen, paragliden of een motorboot huren. Ook wij konden natuurlijk niet weerstaan aan deze leuke activiteiten aan het Gardameer.

Totale kosten voor activiteiten in Noord-Italië: 682,50 EUR. Dit is gemiddeld 48,75 EUR per dag, maar dat was het meer dan waard!

Wat kost een rondreis in Noord-Italië in totaal?

Hou er rekening mee dat wij van comfortabel reizen houden. We proberen niet teveel uit te geven aan eten en musea, maar houden wel van degelijke accommodaties en leuke activiteiten. In vergelijking met Spanje of Portugal vinden wij Italië wel wat duurder.

In totaal spendeerden we op 14 dagen in Noord-Italië 2.756,54 EUR. Dit is voor twee personen gemiddeld 196,90 EUR per dag.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :