Er is heel wat te doen in de omgeving van Calpe. Gepensioneerden komen er niet voor niets massaal overwinteren. Bijna het hele jaar door is er in de omgeving van Calpe een aangenaam klimaat. Het weer in Calpe is mild tijdens de winter en warm in de zomer.

Natuurlijk kan je er elke dag op het strand liggen of goedkope cocktails drinken in je favoriete bar. Happy Hour in Bar Tango is een aanrader trouwens. Toch mag het voor ons iets actiever zijn. Daarom delen we met plezier enkele tips om te doen in de omgeving van Calpe. Vamos!

1. Mooiste stranden in de omgeving van Calpe

Cala del Moraig in Benitachell

De mooiste stranden in de omgeving van Calpe benoemen is niet zo eenvoudig. Wij waren vooral onder de indruk van Cala del Moraig in Benitachell. Het keienstrand en de kristalheldere zee zorgen voor een paradijselijk gevoel. Het lijkt wel op een tropische bestemming. Om het strand te bereiken moet je wel een steile weg naar beneden wandelen.

SUPERTIP !
Ontdek het mooiste van de Costa Blanca in ons e-book. Klik hier voor meer info.

Cala del Moraig is ook de perfecte plek om te snorkelen of te duiken. Anderzijds is er een fantastisch mooie grot aan het strand: de Cova dels Arcs. Voor de mooiste ervaring wandel je de grot in of neem het wandelpad naar boven, zodat je de grot langs boven kan bewonderen.