Door het coronavirus zit reizen buiten Europa er even niet meer in. Gelukkig zijn er in Europa genoeg leuke steden om te ontdekken. En dat moet niet altijd Barcelona of Parijs zijn. Met deze leuke citytrips in Europa ben je het coronavirus zo vergeten!

1. Porto (Portugal)

Porto moet qua schoonheid niet onderdoen voor Lissabon. Bovendien kan je er alles gemakkelijk te voet bereiken. Wandel over de geweldige Dom Luis I-brug voor een prachtige zonsondergang of huur een fiets om naar zee te fietsen. En vergeet geen Porto te drinken!

Ontdek Porto in 4 dagen

2. Stockholm (Zweden)

Stockholm in Zweden wordt ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Hier kan je heerlijk chillen aan het water met uitzicht op prachtige gebouwen zoals het stadhuis. Even weg van de drukte? Huur een fiets en verken het groene Djurgården of neem de boot naar één van de eilandjes in de archipel van Stockholm.

Ontdek de leukste dingen om te doen in Stockholm en lees onze tips om betaalbaar en lekker te eten

3. Praag (Tsjechië)

Praag is één van de mooiste steden van Europa! Vooral in de zomer is de sfeer geweldig. Wandel naar het Letna Park voor een mooi uitzicht op de stad of neem de kabeltram naar de Petrin Heuvel voor een bezoek aan het Strahov Klooster. Met een waterfiets op de Moldau kan je de stad vanop het water bewonderen. Afsluiten doe je met een chimney cake!

Verken Praag te voet in 3 dagen

4. Warschau (Polen)

Warschau is niet zo grijs en kil als je denkt! De prijzen liggen er bovendien nog relatief laag. In het groene Lazienki Park kan je mooie paleizen bewonderen of concerten bijwonen.

Hét symbool van Warschau is het Paleis van Cultuur en Wetenschap. Je kan er niet naast kijken! Ook een wandeling langs de Koninklijke Route en de Vistula rivier mag niet ontbreken. Voor de hipsters is een bezoek aan de wijk ‘Praga’ een must!

Ontdek 5 hotspots in Warschau

5. Bilbao (Spanje)

Alleen al voor een bezoek aan het Guggenheim museum is een trip naar Bilbao in Spanje de moeite waard! Ook voor foodies is Bilbao de ideale bestemming. Vooral de pintxos en wijn zijn heerlijk. Vanuit Bilbao kan je met het openbaar vervoer leuke uitstappen doen naar bijvoorbeeld Getxo of San Sebastián. Gewoon gaan!

Tips voor een verrassend leuke citytrip naar Bilbao

Meer leuke citytrips in Europa vind je hier.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :