Op zoek naar toffe vakantiebestemmingen voor de herfst? Goed idee! In de herfst is het minder druk op de meeste vakantiebestemmingen. Ook de prijzen in oktober en november liggen veel lager dan tijdens de zomermaanden. Check hier zes toffe vakantiebestemmingen om te bezoeken tijdens de herfst.

1. Dubai

De temperaturen in Dubai zijn tijdens de herfst op zijn minst aangenaam te noemen. Met meer dan 35 graden zit je hier in de maanden oktober en november wel goed als je naar warmte snakt. Bovendien is Dubai een fantastische stad.

Bezoek bijvoorbeeld tijdens 4 dagen in Dubai het hoogste bouw ter wereld, maak een boottocht met een snelle zodiac of scheur met een buggy door de woestijn. Lees wel eerst onze tips voor een reis naar Dubai.

2. IJsland

Het begin van de herfst is de perfecte periode om IJsland te bezoeken. Er valt nog niet zoveel sneeuw in oktober en er is minder toerisme dan tijdens de zomermaanden. Het weer in IJsland is echter onvoorspelbaar, maar dat maakt het land net zo bijzonder. Hier voel je de natuurkrachten als nergens anders.

Tijdens de herfst liggen de groene bergflanken in IJsland er prachtig bij. Bezoek bijvoorbeeld de hoogtepunten van Zuid-IJsland en de ‘Golden Circle’.

3. Spanje

Spanje is eigenlijk het hele jaar door een toffe vakantiebestemming, niet enkel tijdens de herfst. Het land is zo groot en divers dat elke regio anders is. Tijdens de herfst zijn vooral de temperaturen in Zuid-Spanje aangenaam, maar ook aan de Costa Blanca bijvoorbeeld. Zelf verblijven we regelmatig in de omgeving van Calpe.

Ga eens op citytrip naar Valencia of bezoek Andalusië. In Andalusië kan je trouwens prachtige wandelingen maken! Het noorden van Spanje bezoek je beter tijdens de zomermaanden.

4. Cyprus

Cyprus is misschien wel de beste vakantiebestemming om te bezoeken tijdens de herfst. Het is er in oktober en november niet alleen nog warm, maar ook rustiger. Bovendien is er heel wat te leuks te doen in Cyprus zoals watervallen bekijken in het Troodos gebergte en wandelen door de Avakas kloof. De stranden in Cyprus zijn ook echt prachtig!

Wist je trouwens dat Cyprus het land is waar de eerste zonsopgang van Europa te zien is? Het enige nadeel is dat het er vroeger donker is.

5. Portugal

Al eens aan de Algarve in Portugal gedacht als vakantiebestemming voor de herfst? Het is er dan namelijk lekker rustig. Ook de temperaturen vallen tijdens de herfst nog mee. Bovendien is de Algarve de perfecte regio voor een roadtrip. Rij van de ruige westkust naar het warmere zuiden en bezoek één van de vele eilandjes zoals Culatra.

Ook aan natuur geen gebrek in de Algarve. Denk maar aan natuurgebied Rio Formosa. Voor de mooiste stranden moet je in de regio rond Lagos zijn. Of bezoek eens een authentiek vissersdorpje zoals Fuseta.

Liever een citytrip in Portugal? Ga eens een kijkje nemen in Porto of Lissabon.

6. Disneyland

Ok, Disneyland in Parijs is niet echt een land, maar de herfst is wel een leuke periode om Disneyland te bezoeken. De kerstsfeer is er namelijk al vanaf november aanwezig. Bovendien liggen de prijzen er dan veel lager dan tijdens de kerstvakantie. Ook qua drukte valt het er dan goed mee. Met de Thalys sta je vanuit Brussel al na een kleine 3 uur in Disneyland Parijs!

Boek hier je tickets voor Disneyland Parijs en annuleer gratis tot 3 dagen op voorhand

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit wil je misschien ook lezen :