Er zijn veel handige gratis reisapps die vaak worden vergeten. Nochtans laat de technologie van vandaag ons toe om daardoor efficiënter te reizen. Daarom delen wij met veel plezier onze favoriete reisapps. Haal snel die smartphone uit je broekzak!

1. Nomad List

De app Nomad List is een must have voor mensen die vaak locatie onafhankelijk werken. Bovendien is het één van de handige reisapps die helemaal gratis is. Geef de locatie in en krijg meer info over onder andere de internetsnelheid, levenskwaliteit en prijzen.

Voor iOS of via nomadlist.com

2. GetYourGuide

Last minute excursies boeken is met GetYourGuide een fluitje van een cent. Via deze app zoek je gemakkelijk excursies in je buurt en krijg je na betaling onmiddellijk je digitale ticket. Annuleren kan meestal gratis tot 24 uur van tevoren.

Het grootste voordeel? Voor veel tours kan je een skip the line ticket kopen. Zo kan je tijd besparen en wachtrijen vermijden. Superhandig in grote steden of bij populaire bezienswaardigheden.

Voor iOS/Android

3. Wanda

In 2019 lanceerde het Instituut voor Tropische Geneeskunde de app Wanda. Deze erg toegankelijke app geeft je gezondheidsinformatie over alle landen ter wereld. Je krijgt onder andere informatie over vaccinaties en gezondheidsrisico’s. In het geval van een plotse uitbraak van een ziekte ontvang je een melding.

Voor iOS/Android

4. Trail Wallet

Met de Trail Wallet app behoud je een overzicht van je uitgaven. Je kan zelf de categorieën kiezen zoals transport, accommodatie, eten en drinken. Bij het ingeven van een bedrag kan je eventueel ook je betaalbewijs toevoegen. Op het einde van je reis kan je zien hoeveel budget je hebt uitgegeven en aan wat. Het mooie taartdiagram is de kers op de taart!

Voor iOS

5. Been

Voor regelmatige reizigers is het leuk om te weten welke landen je hebt bezocht. Met de simpele app Been kan je alles in een mooi overzicht gieten. Zo kan je bijvoorbeeld ook zien hoeveel procent van de wereld je al bezocht. Met slechts 14% doen wij het nog niet zo goed, maar we werken eraan. Trots op je resultaat? Delen kan gemakkelijk via sociale media zoals Facebook en Instagram of via Whatsapp.

Voor iOS/Android* (*Android ondersteunt niet de laatste versie. Een handige alternatief is de app Visited world map)

6. XE Currency

Met de XE Currency app wordt de munteenheid aan de huidige koers omgerekend. Niets zo vervelend als landen met een andere munteenheid. Je bent constant op je hoede om niet teveel te betalen en blijft maar worstelen met het omrekenen. Daarom is dit zeker één van onze favoriete handige reisapps die bovendien helemaal gratis is!

Vermijd trouwens altijd het gebruik van wisselkantoren. Geld afhalen doe je best met je debetkaart, voor betalingen gebruik je een creditcard.

Voor iOS/Android

7. Flightstats

Je vluchtgegevens in real-time raadplegen? Gebruik dan de Flightstats app. Ook handig als je iemand moet oppikken op de luchthaven. Geef de vluchtgegevens in en je kan de vlucht tracken. Zo weet je exact wanneer er iemand vertrekt of aankomt. Ook vertragingen worden hierop aangegeven. De reclameberichten moet je er helaas bijnemen.

Voor iOS/Android

8. Google maps

De Google maps app gebruiken wij vaak als gps. Het is één van onze favoriete handige gratis reisapps. Je krijgt in real time verkeersinformatie zoals files en wegafsluitingen. Bovendien is het mogelijk om een kaart (gedeeltelijk) te downloaden, zodat je ze ook offline kan gebruiken. In het buitenland is dit handig, om overbodige datakosten te vermijden.

Ook restaurants, tankstations en andere points of interest zijn gemakkelijk terug te vinden.

Voor iOS/Android

9. Dropbox

Maak je veel foto’s op vakantie? Dan is het handig om ze in Dropbox te bewaren als backup. Ook als je ze wil delen met vrienden of familie is de Dropbox app een aanrader. In deze cloud kan je uiteraard ook filmpjes of andere documenten opslaan en delen. Het grootste pluspunt is dat je geen kwaliteitsverlies hebt bij het delen (in tegenstelling tot Whatsapp).

Voor iOS/Android

10. Metric converter

Metrisch omrekenen kan handig zijn in landen zoals de Verenigde Staten of Schotland. Met deze app weet je hoeveel graden Fahrenheit het is of hoeveel pond je moet bestellen bij de slager.

Voor iOS/Android

11. Microsoft To Do

Met deze app maak je overzichtelijke lijstjes zoals inpaklijsten, takenlijsten, boodschappenlijsten of herinneringen. Ook samenwerken via gedeelde lijsten of je lijst doorsturen naar anderen gaat heel eenvoudig. Zo heb je je digitale notitieboekje altijd op zak!

Voor iOS/Android

12. Booking.com

We zijn superfans van booking.com. Deze app gebruiken wij dan ook erg vaak om onze hotelreserveringen te bekijken en te beheren. Last minute een hotel reserveren doe je nergens zo gemakkelijk. Ook taxi’s of huurauto’s reserveren gaat eenvoudig met deze app. Geen gedoe meer met afgedrukte reserveringen, want alles wordt netjes in de app bewaard.

Voor iOS/Android

13. EHBO

Geen ervaring met EHBO? Dan biedt deze app dé oplossing. Je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren. Duid aan waarvoor je eerste hulp nodig hebt en er wordt duidelijk stap per stap uitgelegd wat je moet doen.

Voor iOS/Android

14. Google Translate

Geen talenknobbel? Gebruik dan de handige Google Translate app. De vertalingen zijn namelijk vrij accuraat en de app is enorm gebruiksvriendelijk. Geen zin om te typen? Spreek dan gewoon in wat je wil vertalen en de app doet de rest. Of scan een tekst een tekst met de camera van je telefoon en die wordt meteen vertaald.

Voor iOS/Android

15. All Trails

Download de All Trails app als je van wandelen houdt. Op deze app vind je meer dan 100.000 wandelroutes over heel de wereld, waaronder ook minder bekende pareltjes.

Traceer en bewaar je eigen wandelroutes en deel ze daarna met andere wandelaars.

Voor iOS/Android

Ken je zelf nog handige gratis reisapps? Laat het ons weten!

Klik hier voor meer reistips waaronder leuke reisgadgets en cadeautips voor reizigers.

Een reis plannen: hoe begin je eraan? Bekijk hier tips om zelf een reis te plannen.

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :