Barcelona of Parijs zijn prachtige steden, maar je budget in deze steden onder controle houden is niet eenvoudig. Wil je er toch eens tussenuit, maar mag het niet teveel kosten? Geen probleem! Wij hebben namelijk enkele leuke en goedkope stedentrips in Europa verzameld.

1. Wenen (Oostenrijk)

Er zijn heel wat leuke en goedkope stedentrips in Europa zoals de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen. Vooral een citytrip Wenen in de zomer is aan te raden, want in de zomer kan je de hele stad te voet verkennen en op warme dagen verkoeling zoeken in de Alte Donau. Met de meer dan 1000 gratis drinkfonteinen in de stad hoef je nooit dorst te lijden. En je kan ook betaalbaar eten in Wenen!

Tip: Bezoek sneller alle bezienswaardigheden met de hop on hop off bus.

Hoe geraak je in Wenen?

Vlieg vanuit Brussel rechtstreeks met Brussels Airlines naar Wenen.

Overnacht in Austria Trend Hotel beim Theresianum.

2. Bratislava (Slowakije)

Bratislava is een kleine, maar knusse stad met veel gezellige bars en een leuke sfeer. Je kan het centrum ook gemakkelijk te voet bezoeken. Hierdoor bespaar je dan weer kosten voor openbaar vervoer of taxi.

Vanuit Bratislava wandel je ook meteen de groene bergen in. Een oase van rust en verkoeling op warme dagen. Neem bijvoorbeeld voor een paar euro de kabellift en geniet van prachtige uitzichten op het gebergte de Kleine Karpaten.

Een stedentrip Bratislava is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Wenen of met 3 dagen in Praag.

Tip: