Wij houden ervan om onze reizen op voorhand goed te plannen. Hiervoor maken we uiteraard gebruik van het wereldwijde web, maar het is toch handig om een reisgids te raadplegen. Meestal gaan we naar de bibliotheek of lenen we de reisgids bij vrienden of familie. Dit om te vermijden dat onze kasten vol reisgidsen zouden staan.

Time to momo (voorheen 100%)

Ben je van plan om op citytrip te gaan? Dan is de kans groot dat je bestemming te vinden is tussen de Time to Momo reisgidsen. Voor elke buurt/wijk zijn er wandelroutes uitgestippeld. Bij de bezienswaardigheden worden er beknopte beschrijvingen gegeven en ook als je honger of dorst hebt worden en voldoende adressen voorgesteld. Achteraan in het boekje vind je een (uitneembaar) stadsplan.

Geen plaats meer in je koffer? Download dan de handige (betalende) app.

Michelin reisgids

Vroeger was Michelin vooral bekend voor de uitstekende wegenkaarten. Met de komst van de GPS hebben ze zich ook gespecialiseerd in routeplanners en reisgidsen. Bezoek je een bepaalde stad, regio of land dan zijn de groene reisgidsen van Michelin onmisbaar. De stedenboekjes zijn compact en gemakkelijk te lezen. Als je zelf niet graag een planning maakt, kan je gebruik maken van hun voorgestelde dagindelingen. Een sterrenbeoordeling vertelt je bovendien wat een bezienswaardigheid waard is. De duidelijke cartografie maakt je wegwijs in elke stad of land.

De gidsen zijn ook als e-book te downloaden of download de gratis Michelin Travel Guide app.

ANWB reisgids

ANWB is vooral bekend vanwege de pechhulp en andere diensten zoals verzekeringen. Toch hebben ze ook een grote collectie reisgidsen zoals de ‘extra reisgidsen’ de ‘ontdek reisgidsen’ en de ‘wereldreis gidsen’. In de gidsen wordt niet te veel verteld over de geschiedenis of cultuur, maar ze bevatten wel heel wat praktische tips zoals bijzondere ontdekkingstochten en persoonlijke favorieten van de auteur.

Je kan hun e-books aankopen met een aantal digitale extra’s zoals handige links en een overzicht van evenementen.

Wat en Hoe reisgids

Deze logisch opgebouwde reisgidsen zijn gemakkelijk te lezen. De inhoudstafel is duidelijk en de reisgids bevat dagplanningen en wandelingen. Het enige minpunt is dat er geen uitneembare kaart bijgeleverd is.

Wil je een taal leren? Dan zijn de taalgidsen Wat & Hoe taalgidsen een aanrader!

Rother wandelgidsen

De Rother wandelgidsen zijn een geweldig hulpmiddel voor de wandelaars onder ons. Intussen zijn er al meer dan 50 Rother wandelgidsen vertaald naar het Nederlands.

De wandelroutes zijn duidelijk beschreven en heel afwisselend qua lengte en moeilijkheidsgraad. We gebruikten de Rother wandelgidsen al voor wandelingen in o.a. de Dolomieten, IJsland, Toscane en Costa Blanca.

De beste gratis reisgidsen

Er zijn op internet ook heel wat gratis reisgidsen terug te vinden. De belangrijkste die wij gebruiken zijn Take a trip en Euroreizen.

author-sign

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :