Wat zijn de beste reisgidsen? Reisgidsen bestaan er in verschillende soorten en formaten. Het aanbod is overweldigend. Wij houden ervan om onze reizen op voorhand goed te plannen. Bijgevolg hebben we al heel wat reisgidsen versleten.

Uiteraard maken we gebruik van het wereldwijde web, maar het is toch handig om een fysieke reisgids te raadplegen. Meestal gaan we naar de bibliotheek of lenen we een boek bij vrienden of familie. Lees verder en ontdek welke reisgidsen wij het beste vinden.

Time to momo

Ben je van plan om op citytrip te gaan? Dan is de kans groot dat je bestemming te vinden is tussen de Time to Momo reisgidsen.

Per wijk zijn er wandelroutes uitgestippeld. Bij de bezienswaardigheden worden er beknopte beschrijvingen gegeven. Ook als je honger of dorst hebt, worden en voldoende adressen voorgesteld. Achteraan in het boekje vind je een (uitneembaar) stadsplan.

Geen plaats meer in je koffer? Download dan de handige (betalende) app.

De groene reisgidsen van Michelin

Vroeger was Michelin vooral bekend vanwege de uitstekende wegenkaarten. Met de komst van de GPS hebben ze zich ook gespecialiseerd in routeplanners en reisgidsen. Bezoek je een bepaalde stad of regio dan zijn de groene gidsen van Michelin onmisbaar.

De stedenboekjes zijn compact en gemakkelijk te lezen. Als je zelf niet graag een planning maakt, kan je gebruik maken van hun voorgestelde dagindelingen. Een sterrenbeoordeling vertelt je bovendien wat een trekpleister waard is. De duidelijke cartografie maakt je wegwijs in elke stad of land.

De gidsen zijn ook als e-book te downloaden. Of download de gratis Michelin Travel Guide app.

Rother wandelgidsen

De Rother wandelgidsen zijn een geweldig hulpmiddel voor de wandelaars onder ons. Intussen zijn er al meer dan 50 Rother wandelgidsen vertaald naar het Nederlands.

De wandelroutes zijn duidelijk beschreven en heel afwisselend qua lengte en moeilijkheidsgraad. We gebruikten de Rother wandelgidsen al voor wandelingen in onder andere de Dolomieten, IJsland, Toscane en Costa Blanca.

ANWB reisgidsen

ANWB is vooral bekend voor pechhulp en verzekeringen. Toch hebben ze ook een grote collectie ANWB reisgidsen: de ‘extra reisgidsen’ de ‘ontdek reisgidsen’ en de ‘wereldreis gidsen’.

In de ANWB reisboeken wordt niet te veel verteld over geschiedenis en cultuur. Ze bevatten wel heel wat praktische tips zoals bijzondere ontdekkingstochten en persoonlijke favorieten van de auteur.

Er bestaan ook ANWB e-books met digitale extra’s zoals handige links en een overzicht van events.

Wat en Hoe gidsen

De logisch opgebouwde reisgidsen van Wat en Hoe zijn gemakkelijk te lezen. De inhoudstafel is duidelijk. In deze gidsen vind je dagplanningen en wandelingen. Het enige minpunt is dat er geen uitneembare kaart bijgeleverd is.

Wil je een taal leren? Dan zijn de Wat & Hoe taalgidsen een aanrader!

De beste gratis reisgidsen online

Er zijn op het internet ook heel wat gratis gidsen terug te vinden. De belangrijkste die wij gebruiken zijn Take a trip en Euroreizen.

Naast reisboeken en online reisgidsen maken we ook gebruik van gratis reisapps. Hier vindt je een overzicht van handige gratis reisapps.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit wil je misschien ook lezen :