Wat zijn de beste reisgidsen? Reisgidsen bestaan er in verschillende soorten en formaten. Het aanbod is enorm. Zelf houden we ervan om onze reizen op voorhand goed te plannen. Daarvoor gebruiken we dan ook regelmatig reisgidsen.

Uiteraard maken we ook gebruik van het internet, maar het is toch altijd handig om een fysieke reisgids te raadplegen. Meestal gaan we naar de bibliotheek of lenen we een boek bij vrienden of familie. Lees verder en ontdek wat de beste reisgidsen zijn.

Time to momo

Ben je van plan om op citytrip te gaan? Dan is de kans groot dat je bestemming te vinden is tussen de Time to Momo reisgidsen.

Per wijk zijn er wandelroutes uitgestippeld. Bij de bezienswaardigheden worden er beknopte beschrijvingen gegeven. Ook als je honger of dorst hebt, worden en voldoende adressen voorgesteld. Achteraan in het boekje vind je een (uitneembaar) stadsplan.

Geen plaats meer in je koffer? Download dan de handige (betalende) app.

Bekijk op Bol de beste gidsen van Time to Momo

Simpelweg reisgidsen

Uitgeverij Lannoo lanceerde recent de Simpelweg reisgidsen. Ze noemen zichzelf de meest praktische reisgidsen ter wereld. De lay-out is inderdaad duidelijk en aantrekkelijk. Het compacte formaat is handig, zodat je het boekje overal mee naartoe kan nemen. Naast de favoriete adresjes van locals vind je in de reisgidsen ook overzichtelijke kaarten met routes en niet te missen hoogtepunten. Simpelweg een uitstekende reisgids. Ierland here we come!

Bekijk op Bol de Simpelweg reisgidsen

De groene reisgidsen van Michelin

Vroeger was Michelin vooral bekend vanwege de uitstekende wegenkaarten. Met de komst van de GPS hebben ze zich ook gespecialiseerd in routeplanners en reisgidsen. Bezoek je een bepaalde stad of regio dan zijn de groene gidsen van Michelin onmisbaar.

De stedenboekjes zijn compact en gemakkelijk te lezen. Als je zelf niet graag een planning maakt, kan je gebruik maken van hun voorgestelde dagindelingen. Een sterrenbeoordeling vertelt je bovendien wat een trekpleister waard is. De duidelijke cartografie maakt je wegwijs in elke stad of land.

De gidsen zijn ook als e-book te downloaden. Of download de gratis Michelin Travel Guide app.

Bekijk op Bol de beste gidsen van Michelin

Rother wandelgidsen

De Rother wandelgidsen zijn een geweldig hulpmiddel voor de wandelaars onder ons. Intussen zijn er al meer dan 50 Rother wandelgidsen vertaald naar het Nederlands.

De Rother wandelgidsen zijn een geweldig hulpmiddel voor de wandelaars onder ons.

De wandelroutes zijn duidelijk beschreven en heel afwisselend qua lengte en moeilijkheidsgraad. We gebruikten de Rother wandelgidsen al voor wandelingen in onder andere de Dolomieten, IJsland, Toscane en Costa Blanca.

Bekijk op Bol de beste gidsen van Rother

ANWB reisgidsen

ANWB is vooral bekend voor pechhulp en verzekeringen. Toch hebben ze ook een grote collectie ANWB reisgidsen: de ‘extra reisgidsen’ de ‘ontdek reisgidsen’ en de ‘wereldreis gidsen’.

In de ANWB reisboeken wordt niet te veel verteld over geschiedenis en cultuur. Ze bevatten wel heel wat praktische tips zoals bijzondere ontdekkingstochten en persoonlijke favorieten van de auteur.

Er bestaan ook ANWB e-books met digitale extra’s zoals handige links en een overzicht van events.

Bekijk op Bol de beste gidsen van ANWB

Wat en Hoe gidsen

De logisch opgebouwde reisgidsen van Wat en Hoe zijn gemakkelijk te lezen. De inhoudstafel is duidelijk. In deze gidsen vind je dagplanningen en wandelingen. Het enige minpunt is dat er geen uitneembare kaart bijgeleverd is.

Wil je een taal leren? Dan zijn de Wat & Hoe taalgidsen een aanrader!

Bekijk op Bol de beste Wat en Hoe gidsen

De beste gratis reisgidsen online

Er zijn op het internet ook heel wat gratis gidsen en e-books terug te vinden. Veel toeristische bestemmingen hebben ook vaak gratis informatie op hun website staan zoals wandelroutes en andere nuttige informatie.

Naast reisboeken en online reisgidsen maken we ook gebruik van gratis reisapps. Hier vind je een overzicht van handige gratis reisapps. En lees ook zeker onze tips om een reis te plannen.

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :