Ontdek de 17 mooiste plekken in Antwerpen vanuit het oogpunt van 2 Antwerpenaren.

Tijdens de coronacrisis (her)ontdekten we onze eigen stad, want wat moesten we anders doen. We gingen op zoek naar de mooiste en meest fotogenieke plekken in Antwerpen. Haal dat fototoestel maar boven!

1. Havenhuis

Het onderste deel van het Havenhuis was vroeger een brandweerkazerne en bleef gelukkig behouden. Het moderne en bovenste gedeelte in de vorm van een diamant werd ontworpen door Zaha Hadid. Het werd daarna op de oude brandweerkazerne geplaatst. Intussen is het één van de populairste en mooiste plekken in Antwerpen.

Vanop de hoogste verdiepingen heb je bovendien een prachtig uitzicht op de Haven van Antwerpen. Vooral bij zonsopgang, maar ik vrees dat dit enkel voor de werknemers is weggelegd.

Als ex-werknemer kan ik bevestigen dat dit wellicht één van de mooiste plekken in Antwerpen is om te werken, want in de haven is er altijd wat te beleven.

Ook niet-werknemers kunnen het Havenhuis tegen betaling en na reservatie bezoeken. Het atrium op het gelijkvloers is echter vrij te bezoeken tijdens de openingsuren.

Ga ook eens iets drinken in de nabijgelegen zomerbar Bar Paniek, één van de beste zomerbars in Antwerpen.

Locatie: Zaha Hadidplein 1

2. Centraal-Station

Tijdens de lockdown grepen we de kans om het Centraal-Station te bezoeken zonder de enorme drukte, want je loopt hier nooit alleen. Wat ons betreft is dit, sinds de renovatie, toch één van de mooiste treinstations ter wereld. Toch iets om fier op te zijn! Veel toeristen vinden dit bovendien één van de mooiste plekken in Antwerpen.

Ook voor fotografen is het een waar paradijs met prachtige lichtinval en bijzondere constructies. Honger of dorst? In het Centraal-Station zijn er verschillende koffietentjes, broodjeszaken en zelfs een kapper. Of ga iets eten in één van onze favoriete plekken om lekker te ontbijten en lunchen in Antwerpen.

Bekijk niet enkel de binnenkant van het Centraal-Station, want de buitenkant is eens zo mooi!

Locatie: Koningin Astridplein