Op zoek naar de beste zomerbars in Antwerpen? Het zijn er heel wat! De ene al wat exclusiever als de andere. Daarom leek het ons een goed idee om de beste zomerbars in Antwerpen in een lijstje te gooien. Als echte sinjoren zijn we namelijk experten. Laat die zon maar komen! En den drank ook.

De beste zomerbars in Antwerpen op de kaart

1. ZOOmerbar

De naam zegt het al, de ZOOmerbar bevindt zich op het mooie Flamingoplein van de Antwerpse Zoo. De toegang is gratis. Ook voor mensen die de zoo niet bezoeken. Bijna elke dag worden er in juli en augustus thema-avonden georganiseerd met live muziek. Van latin tot swingende covers. Haal die dansbenen maar boven!

Locatie: Flamingoplein, 2000 Antwerpen

2. Café Kamyon

Café Kamyon op Linkeroever begon enkele jaren geleden heel kleinschalig. De organisatie was ook nogal chaotisch en er kwam amper volk opdagen. Intussen is deze zomerbar enorm populair bij een alternatiever publiek en vooral gezinnen. Ook het uitzicht is geweldig, want je kijkt uit op de Schelde en de skyline van Antwerpen. Er vinden regelmatig live optredens plaats, maar ze organiseren ook workshops, dans initiaties en filmavonden.

Locatie: Beatrijslaan 29, 2050 Antwerpen

3. Bar Paniek

De ligging van Bar Paniek is uniek. Het rijmt niet alleen, maar is ook echt waar. De bar ligt namelijk aan het Kattendijkdok-Oostkaai. In de verte zie je het prachtige Havenhuis, één van de mooiste plekken in Antwerpen, schitteren en aan de andere kant zie je een glimp van het MAS. Als een riviercruise het zicht niet belemmert tenminste. De sfeer is ongedwongen en relax. Het water is zelfs gratis, maar we raden toch vooral een Seefbier aan.

Locatie: Kattendijkdok-Oostkaai 21B, 2000 Antwerpen

4. Gazon Antwerpen

Bocadero was één van de beste en bekendste zomerbars in Antwerpen. Op de locatie waar vroeger Bocadero was, zijn er nu maar liefst twee in de plaats gekomen. Want Gazon wil na Gent nu ook Antwerpen veroveren. Op de geestige menukaart staan niet alleen drankjes, maar ook pasta, ijsjes, burgers en hapjes om te delen. Het is in elk geval één van de beste plekken in Antwerpen om van de zonsondergang te genieten met een cocktail in de hand.

Locatie: Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

5. ALO Antwerp

ALO Antwerp is de tweede zomerbar op de locatie van Bocadero. Het bestaat uit een restaurant, een beachbar en een dakterras. ALO kroket! Nu nog hopen op veel zwoele zomeravonden.

Locatie: Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

6. Sommar

Iets verderop, maar ook aan de Rijnkaai, vind je Sommar. Het MAS, één van de musea in Antwerpen dat je zeker moet bezoeken, ligt er vlakbij. Sommar is een hippe zomerbar en een leuke plek voor een zomerse date. Je kan er terecht voor hapjes en gerechten om te delen, maar uiteraard ook voor cocktails. Ze tappen er zelfs Duvel van ‘t vat!

Locatie: Rijnkaai 104, 2000 Antwerpen

7. Zomerfabriek

De Zomerfabriek behoort tot de Zomer van Antwerpen. Het is er hip ingericht en vooral gericht op jongeren. Maar ook als je wat ouder bent, ben je uiteraard nog welkom. Je kan er eten en drinken, maar er vinden ook regelmatig optredens, workshops en exposities plaats. Een absolute zomer hotspot in hartje Berchem, net buiten de stad.

Locatie: Minkelersstraat 2, 2018 Antwerpen

8. Bar Noord

Bar Noord is een feest voor zowel kinderen als volwassenen. Volwassenen ploffen zich neer in de strandstoelen met een heerlijke cocktail. Kinderen kunnen er ongestoord spelen in Park Spoor Noord of zich verfrissen onder de fonteinen. Bovendien is het misschien wel de meest multiculturele zomerbar in Antwerpen. Elke zondag kan je ook genieten van een brunch met uitzicht op het park. Liever een burger, pizza of salade? Ook dat kan!

Locatie: Park Spoor Noord, 2060 Antwerpen

9. Black Smoke Rooftop

Black Smoke Rooftop mag ook zeker niet ontbreken in de lijst van beste zomerbars in Antwerpen. In restaurant Black Smoke kan je altijd terecht voor een lekker stuk vlees. Bij mooi weer is ook de rooftop bar geopend. Nog beter! Black Smoke ligt buiten het centrum van Antwerpen, maar is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bezoek daarna ook Stadsbrouwerij De Koninck, vlak naast Black Smoke. Het ‘Bolleke’ smaakt nergens beter.

Locatie: Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen

10. Bar Chapel

Onze lijst van beste zomerbars in Antwerpen sluiten we af met Bar Chapel. Deze zomerbar bevindt zich in een oude kapel in Borgerhout. Eén van de tofste wijken in Antwerpen (overdag toch). In de groene kloostertuin kan je genieten van lokale bieren en wereldse streetfood. Een gezellige plek voor groot en klein!

Locatie: Kerkstraat 150, 2060 Antwerpen

11. Antwerpse Brouw Compagnie – Seefbrouwerij

Op het Antwerpse Eilandje bevindt zich misschien wel de beste, leukste en meest verborgen Zomerbar in Antwerpen. Want bij de Antwerpse Brouw Compagnie brouwen ze niet alleen de lekkerste bieren van ‘t stad, in de zomer kan je er ook genieten van een echte Biergarten. Zin in een knabbeltje bij je bier? Probeer dan de ribbekes, burgers of stoofvlees met frietjes.

Locatie: Indiëstraat 21, 2000 Antwerpen

Honger? Ga lekker ontbijten in Antwerpen of ontdek vegan hotspots in Antwerpen.
Nog dorst? Ga ook eens langs in één van de beste bruine cafés van Antwerpen.
Teveel gedronken? Blijf slapen in één van deze leuke hotels in Antwerpen.

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :