Als je in Antwerpen bent ga dan Vlaamse klassiekers eten zoals frieten of stoemp met ballekes. Want als er iets is waar we in Vlaanderen fier op mogen zijn, dan is het onze uitstekende keuken. Bezoek deze adressen en prop je vol met heerlijke gerechten van bij ons!

1. Frieten met stoofvlees bij Frites Atelier

Vlaamse klassiekers eten is een must als je in Antwerpen bent. De bekendste Vlaamse klassieker? Frieten! Het is erg om te zeggen, maar de lekkerste frieten in Antwerpen eet je bij een Nederlander.

Spijtig dat deze zaak zo klein is, zodat er meestal geen plaats is om te zitten. Maar afhalen kan ook en er zijn banken genoeg in Antwerpen. Voor de frieten met stoofvlees betalen we met plezier wat meer dan in een gewone frituur, maar nu ook niet overdrijven hé Sergio (Herman).

Locatie: Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

Bezoek ook eens Stadsbrouwerij De Koninck met een interactieve tour

2. Steak-friet bij Ciro’s in Antwerpen

In Antwerpen zijn er ook nog zekerheden, zoals restaurant Ciro’s bijvoorbeeld. Bij veel Antwerpenaren staat Ciro’s ongetwijfeld op de lijst van beste restaurants om Vlaamse klassiekers te eten.

In deze gezellige brasserie worden namelijk enkel klassieke Frans-Belgische brasseriegerechten geserveerd. Ook de bediening, het interieur en het servies is klassiek. De lekkerste steak-friet van Antwerpen eet je bij Ciro’s.

Locatie: Amerikalei 6, 2000 Antwerpen

3. Stoemp met ballekes bij Balls & Glory

Vlamingen houden van boerenkost, zoals die door grootmoeder werd klaargemaakt. Balls & Glory speelt daar graag op in met hun heerlijk gevulde gehaktballen en stoemp. De vulling van de gehaktballen is seizoensgebonden net zoals de stoemp. Tof concept, vers én lekker!

Locatie: Theaterplein 1, 2000 Antwerpen

4. Vol-au-vent bij Antoon Van Dyck Brasserie

De Antoon Van Dyck Brasserie is gevestigd in de prachtige Stadsfeestzaal. De brasserie ziet er heel fancy en duur uit, maar bijvoorbeeld het ontbijt is heel betaalbaar. De locatie is wel onbetaalbaar, maar die krijg je er gewoon bij.

Als je Vlaamse klassiekers wil eten in Antwerpen is hier keuze genoeg. Probeer de huisgemaakte klassiekers zoals stoofvlees of vol-au-vent. Sluit af met een koffie in één van de beste koffiebars in Antwerpen.

Locatie: Meir 78, 2000 Antwerpen

5. Varkenswangetjes bij De Bomma

Bij De Bomma vind je op de kaart bijna uitsluitend Vlaamse klassiekers. Ook het concept waarbij je zelf gerechten kan samenstellen is tof. Op de kaart staan bovendien typisch Belgische bieren. Dat hoort natuurlijk bij een lekkere Vlaamse klassieker.

Tip: geef een foto van je bomma af om een gratis aperitief van het huis te krijgen. Bovendien wordt de foto opgehangen, zodat je bomma voor altijd deel uitmaakt van het interieur.

Locatie: Willem Ogierplaats 3, 2000 Antwerpen

⇢ Tip: Overnacht in Hotel Franq en geniet in het restaurant van klassieke gerechten

6. Mosselen bij An’s Hoeve

An’s Hoeve ligt aan de andere kant van de Schelde, op de Linkeroever. Veel mensen komen elk jaar speciaal naar hier om mosselen te eten. Het zijn niet meteen de goedkoopste, maar het zijn wel de beste mosselen van ‘t stad. Ook de ligging, vlak aan de Schelde is uniek. Ga daarna zeker eens wandelen op Linkeroever.

Locatie: Wandeldijk 26, 2050 Antwerpen

7. Bier bij Billie’s Bier Kafétaria

Bij lekker eten in Antwerpen en zeker bij Vlaamse klassiekers hoort ook soms een speciaalbier. Aan bier echter geen gebrek in Billie’s Bier Kafétaria. De selectie bieren is indrukwekkend met alleen al meer dan 10 bieren van ‘t vat.

Ook het eten is lekker trouwens. Na een bezoek aan dit bruin café ga je gegarandeerd beschonken naar huis. Wees dus voorzichtig!

Locatie: Kammenstraat 12, 2000 Antwerpen

Nog honger na het eten bij deze Vlaamse klassiekers in Antwerpen? Bekijk ook deze restaurant tips:
10x lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen
9 beste internationale restaurants in Antwerpen
8 vegan (friendly) hotspots in Antwerpen
5 bijzondere restaurants in Antwerpen voor een speciale gelegenheid

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :