Ben je op zoek naar de mooiste vakantieparken in België en Nederland? Plan je een gezellige uitstap dicht bij huis met het gezin, vrienden of familie? Dan vind je in deze lijst ongetwijfeld een leuke accommodatie.

9 mooiste vakantieparken in België en Nederland

Zelf verblijven we minstens één keer per jaar in een vakantiepark. Daarom delen we graag onze ervaring met jullie. Je kan er niet alleen verblijven in unieke accommodaties. Vakantieparken besteden tegenwoordig ook vaak aandacht aan duurzaamheid. Een evolutie die we toejuichen. Zet je schrap voor de mooiste vakantieparken in België en Nederland.

1. Terhills Resort by Center Parcs in Dilsen-Stokkem

In Nederland vind je prachtige vakantieparken, maar het mooiste resort bevindt zich in België. TerHills Resort in Dilsen-Stokkem wordt uitgebaat door Center Parcs en ligt pal naast Nationaal Park Hoge Kempen, het enige nationale park in België. Bekijk hier de mooiste wandelingen in Limburg.

Het heeft een eigen strandje aan het meer waar je onder andere kan waterfietsen, suppen of varen met een elektrisch bootje. Voor waterratten is er ook een binnen- en buitenzwembad. Er zijn ook tal van gratis activiteiten te doen zoals dieren voederen en yoga. Lees hier alles over ons verblijf in Terhills Resort by Center Parcs.

Liever naar de wellness? Bezoek Elaisa Wellness, het mooiste wellnesscomplex in België.

Er zijn verschillende cottages waar je kan verblijven. Vooral de ‘Exclusive Cottages’ zijn subliem, want die hebben zelfs een buitensauna. Bovendien bevindt elke accommodatie in Terhills Resort zich aan het water. Terhills Resort staat dan ook op één in onze top drie van beste Center Parks parken in België.

Ontdek meer vakantieparken van Center Parcs
Bekijk last-minute deals van Center Parcs

2. Landal Mooi Zutendaal in Zutendaal

Ook Landal Mooi Zutendaal is de perfecte uitvalsbasis om Nationaal Park Hoge Kempen te ontdekken. Hier verbleven we in een villa type 4CJ voor 4 personen. Het leuke aan dit gelijkvloerse huisje? De privé jacuzzi!

Op het domein is er een leuke parkshop waar je lokale lekkernijen kan kopen. Voor de kindjes is er ook een overdekt zwembad. Maar ga vooral eens wandelen en fietsen in Nationaal Park Hoge Kempen.

Landal Mooi Zutendaal beschikt bovendien over het Green Key ecolabel. Dat betekent dat ze heel wat milieuvriendelijke maatregelen nemen zoals het gebruik van zonnepanelen, afvalscheiding en aandacht voor natuur. In Nederland werd Landal Greenparks zelfs al enkele keren verkozen tot meest duurzame reismerk.

Ontdek meer vakantieparken van Landal
Bekijk last-minute deals van Landal