Lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen is geen probleem. Bijna op elke hoek is er wel een toffe koffiebar te vinden. Lang hoef je dus niet te zoeken. Om de keuze gemakkelijker te maken zijn dit onze 6 favoriete plekken om lekker te ontbijten en lunchen in Antwerpen.

1. Bubble Waffle Café

De mensen van het Bubble Waffle Café ontdekten de Egg Waffles tijdens een vakantie in Hong Kong. Daarna brachten ze het concept naar Antwerpen. En gelukkig maar, want deze bubbelwafels zijn overheerlijk. Ook het verse ijs is om van te smullen. Een tof adres in Antwerpen waar je zowel lekker kan ontbijten als lunchen.

Wijngaardbrug 2, 2000 Antwerpen

2. The Shack

Bagels mogen uiteraard ook niet ontbreken in de lijst van adressen in Antwerpen waar je lekker kan ontbijten en lunchen. In The Shack kan je kiezen uit verschillende soorten verse bagels. Geloof me, ze zijn allemaal even lekker. Ook voor een kopje koffie van ecologisch geteelde bonen ben je hier aan het juiste adres. Bovendien bevindt deze toffe zaak zich op een boogscheut van het hippe Eilandje.

Nassaustraat 22, 2000 Antwerpen

⇢ Bekijk toffe hotels aan het hippe Eilandje

3. Racine PAKT

Racine ligt in de nieuwe trendy wijk ‘PAKT’. Ook wel het ‘Groen Kwartier’ genoemd. Vooral op het dakterras is het in de zomer leuk om te zitten. Hier kan je terecht voor onder andere huisgemaakte sandwiches. Ze gebruiken bovendien zoveel mogelijk lokale producten. Ook hun wijnen en bieren zijn top. De vriendelijke uitbaters zorgen ten slotte voor de kers op de taart.

Lamornièrestraat 161, 2018 Antwerpen

Bezoek ook eens Stadsbrouwerij De Koninck met een interactieve tour

4. Charlie’s

Lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen doe je ook in Charlie’s. Er is een uitgebreide keuze uit onder andere toasts, salades en panini’s. Ook het koffieaanbod is indrukwekkend. De kleurrijke presentaties toveren telkens weer een lach op ons gezicht. In hun Guesthouse een paar huizen verder kan je bovendien luxueus overnachten.

Volkstraat 63, 2000 Antwerpen

⇢ Hoteltip om luxueus te overnachten: Charlie’s Bed & Breakfast

5. Grand Café Horta

Elke zaterdag en zondag vindt er een markt plaats aan het Theaterplein. Geniet daarom vóór of na een bezoek aan de markt van een ontbijt in Grand Café Horta. Er zijn namelijk verschillende ontbijtformules die nog verrassend betaalbaar zijn. Ook het interieur van Grand Café Horta is trouwens prachtig!

Hopland 2, 2000 Antwerpen

6. Wasbar

In de Wasbar in Antwerpen kan je niet alleen de was doen, maar ook lekker ontbijten of lunchen. Intussen heeft Wasbar al 4 vestigingen in Antwerpen, en terecht! De bagels zijn superlekker net zoals de aardappelwafeltjes. Ook voor vegetariërs is er voldoende keuze.

Graaf van Egmontstraat 5, Melkmarkt 17, Graanmarkt 15, 2000 Antwerpen

De Keyserlei 43, 2018 Antwerpen

Nog honger na al dat lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen? Ook deze restaurants zijn een bezoek waard:
7 beste Vlaamse klassiekers om te eten in Antwerpen
10 beste internationale restaurants in Antwerpen
4 vegan (friendly) hotspots in Antwerpen
5 bijzondere restaurants in Antwerpen voor een speciale gelegenheid

author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *