Lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen is geen probleem. Bijna op elke hoek is er wel een leuke zaak te vinden. Maar om de keuze gemakkelijker te maken zijn dit onze favoriete plekken om lekker te ontbijten en lunchen in Antwerpen.

1. Bubble Waffle Café voor heerlijke bubbelwafels

De mensen van het Bubble Waffle Café ontdekten de Egg Waffles tijdens een vakantie in Hong Kong. Daarna brachten ze het concept naar Antwerpen. En gelukkig maar, want zowel de zoete als zoute bubbelwafels zijn overheerlijk. Ook het verse ijs is om van te smullen. Een tof adres in Antwerpen waar je zowel lekker kan ontbijten als lunchen.

Locatie: Wijngaardbrug 2, 2000 Antwerpen

2. Racine PAKT voor sandwiches in een trendy wijk

Racine ligt in de nieuwe trendy wijk ‘PAKT’. Ook wel het ‘Groen Kwartier’ genoemd. Vooral op het dakterras is het in de zomer leuk om te zitten. Hier kan je terecht voor onder andere huisgemaakte sandwiches. Ze gebruiken bovendien zoveel mogelijk lokale producten. Ook hun wijnen en bieren zijn top. De vriendelijke uitbaters zorgen ten slotte voor de kers op de taart.

Locatie: Lamornièrestraat 161, 2018 Antwerpen

Bezoek ook eens Stadsbrouwerij De Koninck met een interactieve tour

3. Charlie’s voor een gezond ontbijt of lunch

Lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen doe je ook in Charlie’s. Er is een uitgebreide keuze uit onder andere toasts, salades en panini’s. Ook het koffieaanbod is indrukwekkend. Daarom behoort Charlie’s ook tot de beste koffiebars in Antwerpen.

De kleurrijke presentaties toveren telkens weer een lach op ons gezicht. In hun Guesthouse een paar huizen verder kan je bovendien luxueus overnachten.

Locatie: Volkstraat 63, 2000 Antwerpen

⇢ Hoteltip om luxueus te overnachten: Charlie’s Bed & Breakfast

4. Grand Café Horta voor een ontbijt in een bijzonder gebouw

Elke zaterdag en zondag vindt er een markt plaats aan het Theaterplein. Geniet daarom vóór of na een bezoek aan de markt van een ontbijt in Grand Café Horta. Er zijn namelijk verschillende ontbijtformules die nog verrassend betaalbaar zijn. Ook het interieur van Grand Café Horta is trouwens prachtig!

Locatie: Hopland 2, 2000 Antwerpen

Ontdek de lekkerste Belgische bieren tijdens een bier fietstour

5. Wasbar voor bagels en wasmachines

In de Wasbar in Antwerpen kan je niet alleen de was doen, maar ook lekker ontbijten of lunchen. Intussen heeft Wasbar al 4 vestigingen in Antwerpen, en terecht! De bagels zijn superlekker net zoals de aardappelwafeltjes. Ook voor vegetariërs is er voldoende keuze.

Locatie: Graaf van Egmontstraat 5, Melkmarkt 17, Graanmarkt 15, 2000 Antwerpen

De Keyserlei 43, 2018 Antwerpen

6. Le Pain Quotidien voor brood, ontbijt en lunch

Le Pain Quotidien is een bakker waar je ook kan ontbijten en lunchen. Er zijn intussen vier vestigingen in Antwerpen, waarvan twee in het centrum van de stad. Er zijn verschillende ontbijtformules, voor elk wat wils. Maar je kan er bijvoorbeeld ook tartines, salades en quiches krijgen. De avocado toast is er in elk geval heerlijk!

Locatie: Leopold de Waelplaats 8, Steenhouwersvest 48, Graanmarkt 6, 2000 Antwerpen

Lange Kievitstraat 107, 2018 Antwerpen

7. Den Boterham voor een ontbijt in een gezellige sfeer

Bij Den Boterham kan je kiezen uit meer dan tien soorten ontbijt. Van vegetarisch tot een Italiaans ontbijt, er is keuze zat. Vanaf 12 uur kan je er ook lunchen. Dan zijn er eitjes, panini’s, broodjes en salades om je honger te stillen. Allen mooi gepresenteerd én lekker!

Locatie: Plantinkaai 14, 2000 Antwerpen

8. Goodie Foodie voor de beste American Pancakes

De beste lunch en brunch vind je misschien wel bij Goodie Foodie. De American Pancakes zijn briljant. Liever hartige pancakes of bagels? Ook dat kan! De kleurrijke gerechten zijn bijna te mooi om op te eten, maar ga vooral zelf eens een kijkje nemen (en proeven).

Locatie: Leeuwenstraat 23, 2000 Antwerpen

9. Circus voor een vegetarische lunch of ontbijt

Voor een biologisch, vegetarisch of vegan ontbijt of lunch moet je bij Circus zijn. Ook aan glutenvrije opties is er gedacht. Maar je kan er even goed binnenspringen voor een koffietje of een glas natuurwijn. ‘s Middags zijn er onder andere vegetarische hamburgers en salades te verkrijgen.

Locatie: Kasteelpleinstraat 26, 2000 Antwerpen

10. Marolus voor de beste high tea in Antwerpen

Bij Marolus kan je lekker lunchen en brunchen, maar ook voor de beste high tea in Antwerpen moet je hier zijn. Je krijgt onder andere wraps, scones en wortelcake. Vergeet de overschot niet mee naar huis te nemen, als die er is natuurlijk. De inrichting is even mooi dan de presentatie van de gerechten. Een absolute aanrader!

Locatie: Hendrik Conscienceplein 14, 2000 Antwerpen

Nog honger na al dat lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen? Ook deze restaurants zijn een bezoek waard:
7 beste Vlaamse klassiekers om te eten in Antwerpen
9 beste internationale restaurants in Antwerpen
8 vegan (friendly) hotspots in Antwerpen
5 bijzondere restaurants in Antwerpen voor een speciale gelegenheid

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :