Ben je op zoek naar de beste bruine cafés in Antwerpen? Wil je weten waar je het best getapte ‘Bolleke’ kan drinken? Wij gingen met plezier op stap in eigen stad om het voor jullie uit te testen. Onze lever is er nog steeds niet goed van. Dit zijn de beste bruine cafés in Antwerpen.

De 20 beste bruine cafés in Antwerpen

1. Den Engel

Café Den Engel is niet alleen één van de beste bruine cafés in Antwerpen, maar wellicht ook het bekendste. Het café is 7/7 geopend, vanaf 9 uur ‘s ochtends. Wanneer het sluit hangt van jou af. Bijna de hele dag door is het er gezellig druk.

En ik zal al iets verklappen: het beste Bolleke in Antwerpen drink je hier. De prijzen vallen trouwens heel goed mee.

Leuk weetje: een pintje van 25 cl is hier even duur als één van 33 cl.

Grote Markt 3

2. De Kat

Een café dat ‘De Kat‘ heet steelt al snel ons hart. Als het ook nog eens een leuk bruin café is, dan weet je waar je moet zijn.

Het café is niet zo groot, maar toch vinden er regelmatig optredens plaats. Dan ervaar je pas echt de sfeer van dit bruine café. Bij mooi weer kan je plaatsnemen op het terras. Aan lekkere bieren ook geen gebrek uiteraard.

Wolstraat 22

3. ‘t Chauffeurke

In café ‘t Chauffeurke krijg ik telkens een warm gevoel. Op één of andere manier voelt het hier als thuiskomen. Misschien ligt het aan de muren waarop de skyline van Antwerpen staat afgebeeld. Of aan de vriendelijke en volkse cafébazin. Er wordt ook regelmatig gezongen en gedanst. Kies een liedje uit de jukebox en laat je helemaal gaan.

Sint-Jansvliet 4

4. De Ware Jacob

De Ware Jacob is een heerlijk café om aan de toog te hangen en de andere gasten in het café te observeren. Er zijn namelijk regelmatig interessante figuren te spotten. Maar dat maakt een bruin café net zo leuk. Het is er klein, maar heel fijn.

Vraag hier zeker naar hun ‘bier van de maand’ als je eens iets anders wil dan een gewone pils.

Vlasmarkt 19

5. Kassa 4

Als student bracht ik in Kassa 4 heel wat avonden door. Het bevindt zich dan ook op de Ossenmarkt, midden in de studentenbuurt van Antwerpen. De Ossenmarkt is bovendien één van mijn favoriete pleintjes in Antwerpen. In de zomer zit het terras meestal tot in de vroege uurtjes vol.

Ossenmarkt 21