Ben je op zoek naar de beste bruine cafés in Antwerpen? Wil je weten waar je het best getapte ‘Bolleke’ kan drinken? Wij gingen met plezier op stap in eigen stad om het voor jullie uit te testen. Onze lever is er nog steeds niet goed van. Dit zijn de beste bruine cafés in Antwerpen.

De 20 beste bruine cafés in Antwerpen

1. Den Engel

Café Den Engel is niet alleen één van de beste bruine cafés in Antwerpen, maar wellicht ook het bekendste. Het café is 7/7 geopend, vanaf 9 uur ‘s ochtends. Wanneer het sluit hangt van jou af. Bijna de hele dag door is het er gezellig druk.

En ik zal al iets verklappen: het beste Bolleke in Antwerpen drink je hier. De prijzen vallen trouwens heel goed mee.

Leuk weetje: een pintje van 25 cl is hier even duur als één van 33 cl.

Adres: Grote Markt 3

2. De Kat

Een café dat ‘De Kat‘ heet steelt al snel ons hart. Als het ook nog eens een leuk bruin café is, dan weet je waar je moet zijn.

Het café is niet zo groot, maar toch vinden er regelmatig optredens plaats. Dan ervaar je pas echt de sfeer van dit bruine café. Bij mooi weer kan je plaatsnemen op het terras. Aan lekkere bieren ook geen gebrek uiteraard.

Adres: Wolstraat 22

3. ‘t Chauffeurke

In café ‘t Chauffeurke krijg ik telkens een warm gevoel. Op één of andere manier voelt het hier als thuiskomen. Misschien ligt het aan de muren waarop de skyline van Antwerpen staat afgebeeld. Of aan de vriendelijke en volkse cafébazin. Er wordt ook regelmatig gezongen en gedanst. Kies een liedje uit de jukebox en laat je helemaal gaan.

Adres: Sint-Jansvliet 4

4. De Ware Jacob

De Ware Jacob is een heerlijk café om aan de toog te hangen en de andere gasten in het café te observeren. Er zijn namelijk regelmatig interessante figuren te spotten. Maar dat maakt een bruin café net zo leuk. Het is er klein, maar heel fijn.

Vraag hier zeker naar hun ‘bier van de maand’ als je eens iets anders wil dan een gewone pils.

Adres: Vlasmarkt 19

5. Kassa 4

Als student bracht ik in Kassa 4 heel wat avonden door. Het bevindt zich dan ook op de Ossenmarkt, midden in de studentenbuurt van Antwerpen. De Ossenmarkt is bovendien één van mijn favoriete pleintjes in Antwerpen. In de zomer zit het terras meestal tot in de vroege uurtjes vol.

Adres: Ossenmarkt 21

6. Café Beveren

Café Beveren is misschien wel het buitenbeentje van de bruine cafés in Antwerpen. In het café staat er nog een echt Decap-dansorgel. Steek er één euro in en de muziek begint te spelen. En wees maar zeker dat er dan gedanst wordt, want in Café Beveren houden ze wel van een feestje.

Adres: Vlasmarkt 2

7. De Vagant

In De Vagant staan er naast heel wat bieren, ook veel soorten jenever op de kaart. Vraag gerust wat advies aan de barman of vrouw, want het is moeilijk kiezen. Vroeger lag hier regelmatig een zwarte kat op de stoelen te slapen, maar de zaak heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. Zonder kat jammer genoeg.

Adres: Reyndersstraat 25

8. Oud Arsenaal

Als je naar de Vogeltjesmarkt of de Vreemdelingenmarkt gaat op zaterdag of zondag, spring dan eens binnen in het Oud Arsenaal. Dit bruine café bevindt zich namelijk dicht bij het Theaterplein. Je hoort ongetwijfeld enkele straffe verhalen van de vaste stamgasten. Bovendien hebben ze enkele verrassende bieren van ‘t vat, zoals Troubadour Blond.

Adres: Maria Pijpelinckxstraat 4

9. De Duifkens

Ook De Duifkens bevindt zich in de theaterbuurt en is eveneens een klassieker onder de bruine cafés in Antwerpen. Het is er niet zo groot, maar gelukkig is er ook een terras waar je kan plaatsnemen. Op elk uur van de dag zit hier wel iemand iets te drinken. Van jong tot oud. Bekende en onbekende Vlamingen. De Duifkens is er voor iedereen.

Adres: Graanmarkt 5

10. In Den Boer van Tienen

Op het Mechelseplein vind je verschillende cafés die een bezoekje waard zijn. Onze voorkeur gaat naar In Den Boer van Tienen. Zowel binnen als buiten is het er aangenaam om te zitten. Zeker in de zomer heerst er een uitgelaten en gezellige sfeer. Naast godendranken kan je er ook snacks krijgen zoals croques of pistolets.

Adres: Mechelseplein 6

Ontdek waar je goedkoop kan parkeren in Antwerpen, maar niet drinken en rijden kindjes!

11. De Broodwinning

De Broodwinning vind ik niet alleen één van de beste bruine cafés in Antwerpen, het is ook gewoon één van de leukste cafés in de Koekenstad. Want veel volkser dan dit wordt het niet. Je geraakt er sowieso met iemand aan de praat na enkele drankjes. Probeer op ‘zotte donderdag’ te gaan als je zin hebt in verse en goedkope spaghetti bolognese.

Adres: Paardenmarkt 2

12. Heilig Huisken

Wil je de heilige uithangen? Ga dan naar Heilig Huisken in de Kloosterstraat. Vooral het tuinterras is een verborgen parel. Er is een ruime keuze aan bieren, maar je kan er ook enorm lekker eten.

Elke vrijdag tussen 17 en 19 uur stroomt het café vol, want dan kan je goedkoop Stella, Hoegaarden en Bollekes drinken. Dan gaat het er iets minder heilig aan toe.

Tip: in het naastgelegen café Dansing Chocola is het ook heel gezellig.

Adres: Kloosterstraat 155

13. Quinten Matsijs

Quinten Matsijs werd onlangs verkozen tot het beste bruine café van Antwerpen. Daarnaast is het ook het oudste café in Antwerpen. Als je binnenstapt lijk je wel in een andere tijd terecht te komen. Kijk zeker eens naar de glasramen en de middeleeuwse schilderijen. Ook de bediening is altijd top.

Quinten Matsijs werd onlangs verkozen tot het beste bruine café van Antwerpen.

Het is zeker niet één van de goedkoopste bruine cafés in Antwerpen, maar wel één met het beste eten. De croques zijn verrukkelijk, maar je kan er ook klassiekers eten zoals konijn, paling of stoofvlees. Topkroeg!

Adres: Moriaanstraat 17

14. ‘t Licht der Dokken

In ‘t Licht der Dokken komen zowel studenten, arbeiders als zakenmannen hun pintjes drinken. Bestel bijvoorbeeld een Stella in een ‘boerke’. De sfeer op vrijdagavond is niet te evenaren.

Het café bevindt zich in de wijk ‘Het Eilandje’ waar ook leuke musea te vinden zijn. Ontdek hier welke musea in Antwerpen je moet bezoeken.

Adres: Verbindingsdok-Westkaai 2

15. De Muze

De Muze werd een tijdje geleden failliet verklaard, maar werd gelukkig toch overgenomen. Ook het concept bleef behouden, want je kan er nog steeds bijna elke dag van jazz optredens genieten. Raadpleeg hier het programma. Hou er wel rekening mee dat je tijdens optredens 50 cent per consumptie extra betaalt.

Het interieur is nogal donker, maar daardoor net één van de bruine cafés met de beste sfeer. Je blijft er sowieso enkele uren plakken. Ze bieden ook veel bieren van ‘t vat aan.

Adres: Melkmarkt 15

16. Paters Vaetje

In het Paters Vaetje was ik ooit zo dronken, dat ik werd buitengezet. Mooie tijden! Toch ben ik zo vriendelijk om ze te vermelden in mijn lijst van beste bruine cafés in Antwerpen.

In het Paters Vaetje was ik ooit zo dronken, dat ik werd buitengezet. Mooie tijden!

Het café bevindt zich aan de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal: één van de mooiste plekken in Antwerpen. Daarom is het er ook wel toeristisch en iets minder authentiek. Er is een enorme keuze aan bieren, zodat het moeilijk kiezen is. Ik zou zeggen: licht beginnen en zwaar eindigen. En bestel een hapje tussendoor!

Adres: Blauwmoezelstraat 1

17. Café De Vischmijn

In Café De Vischmijn worden je pintjes getapt door een Belgisch Kampioen Biertappen. Probeer dus zeker één van hun bieren van ‘t vat. Je kan er zelfs je eigen biertank huren. Leuk als je met vrienden zelf je pintjes wil tappen!

Adres: Riemstraat 20

18. Borze Café

Borze Café is één van de beste bruine cafés in Antwerpen om van een topwijntje te genieten, want de wijnselectie is uitmuntend. Bestel er een lekker gerecht bij en geniet in het mooie kader van een leuke avond.

Adres: Borzestraat 30

19. Cabron

Ook in café Cabron heb ik heel wat broeken versleten. Je kan er niet alleen terecht om iets te drinken, maar er vinden ook regelmatig optredens plaats. Er is altijd wel iets te horen: van DJ-sets tot livebands. Raadpleeg hier het programma.

Uiteraard is er ook een uitgebreide bierkaart én je kan er eenvoudige gerechten bestellen zoals pizza of spaghetti.

Adres: Kaasrui 1

20. Café Corso

We sluiten onze lijst van beste bruine cafés in Antwerpen af met Café Corso. Dit kleine cafeetje is gemoedelijk en niet zo duur. Het plat Antwerps dialect dat je hier hoort bij de vaste gasten is om van te smullen. En ja, het kan zijn dat die vroeg op de dag al met een dubbele tong spreken.

Adres: Vrijdagmarkt 17

De 20 beste bruine cafés in Antwerpen op de kaart

Liever koffie? Ontdek de beste koffiebars in Antwerpen. Of combineer de beste bruine cafés met een bezoek aan toffe restaurants in Antwerpen. Proef enkele Vlaamse Klassiekers in Antwerpen en blijf slapen in één van deze leuke hotels.

5/5 - (4 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :