Op zoek naar een reisroute van twee weken om Japan te bezoeken? Met een efficiënte reisroute kan je behoorlijk wat zien op korte tijd. Probeer vooral niet te lang in de drukke steden door te brengen, want er zijn ook heel wat wondermooie plekken in de natuur.

Na het in elkaar steken van een gebalanceerde reisroute, betreden wij op twee weken tijd zowel de gebaande als de ongebaande paden in Japan.

Dag 1-3 Tokyo

Tokyo is één van de grootste steden ter wereld. Om een goede indruk van de stad te krijgen heb je dus minstens een paar dagen nodig. Ga bijvoorbeeld lekker eten op bijzondere plekken in Tokyo, want het eten in Japan is exceptioneel.

Of bekijk de stad van bovenaf. Pas dan merk je hoe groot de stad is! Ontdek verder welke unieke activiteiten er te doen zijn.

⇢ Overnachten dicht bij het station: Sotetsu Fresa Inn Shimbashi-Karasumoriguchi

Dag 4 Kamakura – daguitstap vanuit Tokyo

Tokyo even beu gezien? Ga dan eens op daguitstap met de trein vanuit Tokyo. Zo bezochten wij op dag vier Kamakura. Bij mooi weer kan je de kustplaats Enoshima er ook nog bijnemen. Kamakura is een stad met een rijke geschiedenis en heeft als hoogtepunt de ‘Great Buddha’. Een bronzen standbeeld van Boedha met een hoogte van bijna 12 meter.

Vergeet ook Komachi-Dori niet te bezoeken. Deze straat barst van de eettentjes en winkels die originele souvenirs verkopen. Bij Glänta kan je zelfs op 5 minuten tijd een ring op maat laten maken!

Tip: geen zin om je grote koffer overal mee naartoe te nemen? Met Yamato Transport verstuur je gemakkelijk je koffer naar een andere locatie in Japan.

Ga voor een 1-daagse bustour naar Kamakura en Enoshima vanuit Tokyo.