De Belleville-vallei is in de zomer een aantrekkelijke plek in de Franse Alpen voor wandelaars die van ongerepte natuur en flinke bergen houden. Om hier te wandelen heb je namelijk stevige kuiten nodig, want nergens is het vlak. Maar daarvoor gaan we naar de Franse Alpen natuurlijk.

Gelukkig liggen er na het wandelen heel wat lekkere streekproducten op ons te wachten en kunnen we er ontspannen in de uitstekende hotels. Zo ziet de zomer in de Belleville-vallei in de Franse Alpen eruit.

Zomer in de Franse Alpen en de Belleville-vallei

De Belleville-vallei maakt deel uit van Les Trois Vallées. Samen met twee andere valleien, waartoe onder andere Courchevel en Méribel behoren, vormen ze het grootste skigebied ter wereld. Door de grote hoogte van het skigebied is het er ook sneeuwzeker en daardoor meestal heel druk in de winter.

Drie dorpen behoren tot de Belleville-vallei: Val Thorens, Les Menuires en Saint-Martin-de-Belleville. Elk met een eigen sfeer. Ze tellen amper een paar duizend vaste inwoners, tegenover 60.000 beschikbare bedjes. In tegenstelling tot de winters in de Franse Alpen, is het in de Belleville-vallei in de zomer verrassend rustig. En waar het rustig is, komen Reisbeesten tot leven.

Skiën in de Franse Alpen? Ga dan eens skiën in Vaujany, ontdek skigebied Portes du Soleil of ga voor leuke activiteiten in Avoriaz.

Wandelen in de Belleville-vallei in de Franse Alpen tijdens de zomer

In de Belleville-vallei is er een gigantisch netwerk van wandelroutes. Bovendien zijn deze paden nog niet platgelopen. Hieronder enkele van onze favoriete wandelingen.

Tip: Gratis wandelkaarten kan je afhalen bij de dienst voor toerisme van Les Menuires of Saint-Martin-de-Belleville.

1. Wandeling naar Lac du Lou in Les Menuires

In de zomer is het leuk wandelen in de Franse Alpen. Een vrij toegankelijke, maar heel mooie wandeling, is die van Les Menuires naar Lac du Lou. Onderweg zie je onder andere Val Thorens en de omliggende gletsjers schitteren.

Daarna komen we aan bij Lac du Lou, een verrassend mooi meer op een hoogte van meer dan 2.000 meter. Het meer is omringd door bergen en als je geluk hebt is de weerspiegeling ervan in het meer te zien.

Als je dat wil kan je ook nog helemaal rond het meer wandelen. Maar wij duiken de mooie Refuge du Lac du Lou in voor een welverdiende fondue alvorens terug te keren.

Wandelen onder een prachtige sterrenhemel

Lac du Lou is ook een leuke plek om sterren te kijken. Doe deze wandeling dus ook eens ‘s avonds bij helder weer. Geniet van de stilte, de zonsondergang en een heerlijk diner in de berghut. Wandel daarna terug onder een prachtige sterrenhemel. Vergeet je hoofdlamp niet!

We zien het ISS voorbijvliegen en spotten onder andere de Grote Beer en de Poolster. Wil je meer weten over de sterrenhemel? Boek dan hier deze avondwandeling onder begeleiding van een gids.