Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen aan Lake Kawaguchiko? Wil je Mount Fuji in volle glorie zien schitteren? Spring met ons de fiets op en ontdek de mooiste plekken, leuke dingen om te doen en andere praktische informatie voor een verblijf aan Lake Kawaguchiko in Japan.

Mount Fuji: hét symbool van Japan

Je kan niet naar Japan gaan zonder Mount Fuji te bewonderen. Mount Fuji is hét symbool van Japan. De vulkaan wordt als heilig beschouwd en is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Met 3.766 meter is het meteen ook de hoogste berg van Japan. De top bereiken kan enkel tussen juli en september.

Mount Fuji wordt als heilig beschouwd en is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur.

Op de heenweg in het vliegtuig meldde onze piloot dat we Mount Fuji konden zien, maar we zaten echter aan de verkeerde kant en ook hevige turbulentie gooide roet in het eten. Daarom besloten we om er zelf naartoe te gaan. Gelukkig had Mount Fuji net zijn witte hoed opgezet.

Tips om Mount Fuji te bewonderen

Mount Fuji is een verlegen berg en laat zich niet vaak zien. Vooral het weer speelt een belangrijke factor, want wolken zijn meestal spelbreker. Ook de top is niet altijd besneeuwd. Hier alvast enkele tips om de kans te vergroten, voordat we meer vertellen over leuke dingen die je kan doen aan Lake Kawaguchiko:

  • Kijk op de webcam of de berg zichtbaar is voor je naar Lake Kawaguchiko gaat;
  • Het beste seizoen is om Mount Fuji te zien is tussen december en januari of in mei. Wij waren er zelf in mei;
  • ‘s Ochtends tussen zonsopgang en 10 uur is de kans om Mount Fuji te zien zonder wolken het grootste. In de namiddag is er vaak meer bewolking;
  • Om een mooi besneeuwde top te zien kan je de periode tussen juni en oktober best vermijden, want dan smelt de sneeuw;
  • Zorg dat je tijdens een rondreis in Japan flexibel bent en je verblijf in Kawaguchiko nog kan verplaatsen in geval van slecht weer.

Mount Fuji en de vijf meren

Het beste gebied om de Mount Fuji te bewonderen is Fuji Five Lakes. Dit gebied ligt vlak aan de voet van de Mount Fuji.

In het gebied zijn vijf meren, gevormd door vroegere erupties van Mount Fuji: Yamanakako, Kawaguchiko , Saiko, Shojiko and Motosuko.

Het meer dat het gemakkelijkste te bereiken is vanuit Tokyo, en waar je ook de meeste leuke dingen kan doen, is Lake Kawaguchiko. Het meer ligt op een hoogte van 800 meter, dus hou er rekening mee dat het hier een pak frisser is dan in Tokyo. Aan Lake Kawaguchiko heb je, als het weer meezit, een fantastisch zicht op Mount Fuji.

7 leuke activiteiten en dingen om te doen aan Lake Kawaguch