Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen aan Lake Kawaguchiko? Wil je Mount Fuji in volle glorie zien schitteren? Spring met ons de fiets op en ontdek de mooiste plekken, leuke dingen om te doen en andere praktische informatie voor een verblijf aan Lake Kawaguchiko in Japan.

Mount Fuji: hét symbool van Japan

Je kan niet naar Japan gaan zonder Mount Fuji te bewonderen. Mount Fuji is hét symbool van Japan. De vulkaan wordt als heilig beschouwd en is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Met 3.766 meter is het meteen ook de hoogste berg van Japan. De top bereiken kan enkel tussen juli en september.

Mount Fuji wordt als heilig beschouwd en is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur.

Op de heenweg in het vliegtuig meldde onze piloot dat we Mount Fuji konden zien, maar we zaten echter aan de verkeerde kant en ook hevige turbulentie gooide roet in het eten. Daarom besloten we om er zelf naartoe te gaan. Gelukkig had Mount Fuji net zijn witte hoed opgezet.

Tips om Mount Fuji te bewonderen

Mount Fuji is een verlegen berg en laat zich niet vaak zien. Vooral het weer speelt een belangrijke factor, want wolken zijn meestal spelbreker. Ook de top is niet altijd besneeuwd. Hier alvast enkele tips om de kans te vergroten, voordat we meer vertellen over leuke dingen die je kan doen aan Lake Kawaguchiko:

  • Kijk op de webcam of de berg zichtbaar is voor je naar Lake Kawaguchiko gaat;
  • Het beste seizoen is om Mount Fuji te zien is tussen december en januari of in mei. Wij waren er zelf in mei;
  • ‘s Ochtends tussen zonsopgang en 10 uur is de kans om Mount Fuji te zien zonder wolken het grootste. In de namiddag is er vaak meer bewolking;
  • Om een mooi besneeuwde top te zien kan je de periode tussen juni en oktober best vermijden, want dan smelt de sneeuw;
  • Zorg dat je tijdens een rondreis in Japan flexibel bent en je verblijf in Kawaguchiko nog kan verplaatsen in geval van slecht weer.

Mount Fuji en de vijf meren

Het beste gebied om de Mount Fuji te bewonderen is Fuji Five Lakes. Dit gebied ligt vlak aan de voet van de Mount Fuji.

In het gebied zijn vijf meren, gevormd door vroegere erupties van Mount Fuji: Yamanakako, Kawaguchiko , Saiko, Shojiko and Motosuko.

Het meer dat het gemakkelijkste te bereiken is vanuit Tokyo, en waar je ook de meeste leuke dingen kan doen, is Lake Kawaguchiko. Het meer ligt op een hoogte van 800 meter, dus hou er rekening mee dat het hier een pak frisser is dan in Tokyo. Aan Lake Kawaguchiko heb je, als het weer meezit, een fantastisch zicht op Mount Fuji.

7 leuke activiteiten en dingen om te doen aan Lake Kawaguchiko

1. Fietsen rond Lake Kawaguchiko

Om leuke dingen te doen en de mooiste plekken te bezoeken aan Lake Kawaguchiko, huur je best een fiets. In de buurt van het treinstation zijn er verschillende plekken waar je een fiets kan huren. Aan het treinstation zijn er ook lockers waar je je koffers kan achterlaten. Wij huurden een elektrische fiets bij 81 Café en fietsten zo naar ons hotel.

De meeste mensen kiezen er echter voor om de Kawaguchiko Sightseeing Bus te nemen. Met een ticket kan je de meeste hoogtepunten bezoeken. Maar met de fiets ben je flexibeler, kan je vroeger op pad en heb je geen last van de drukte.

2. Bezoek de Chureito Pagoda

Nadat we rond 4 uur ‘s ochtends opstaan, spenderen we eerst even aan Lake Kawaguchiko. Een magisch moment om Mount Fuji te zien zonder één wolkje. Daarna fietsen we naar Chureito Pagoda. Om de pagode te bereiken moeten we een paar honderd trappen naar boven wandelen.

Eens boven heb je een spectaculair uitzicht op Mount Fuji. Samen met de pagode van vijf verdiepingen hoog is het één van de beste plekken om foto’s te maken. Zorg dat je er bent voor de treinen en bussen rijden, want dan wordt het er erg druk.

3. Ga shoppen in Honcho Street

Honcho Street is niet alleen een gezellige winkelstraat, maar het is ook een paradijs voor fotografen. Het is namelijk één van de weinige plekken waar Mount Fuji op deze manier te zien is. Alsof je hem bijna kan aanraken. Fiets of wandel dus ook eens door deze straat!

4. Bezoek de Sake brouwerij voor een proeverij

Een reis in Japan is niet compleet zonder een Sake proeverij. Ga hiervoor naar de Ide Sake Brewery in Kawaguchiko. Je kan kiezen voor een rondleiding, maar ook gewoon enkele sake’s proeven. Voor een paar euro krijg je vijf muntjes waarmee je zelf vijf soorten sake kan tappen. In het winkeltje kan je daarna je favoriete sake kopen.

5. Neem de Mount Fuji Ropeway

De Mount Fuji Ropeway is een kabelbaan waarmee je vanaf Lake Kawaguchiko 400 meter naar boven gaat, zodat je een hoogte van meer dan 1.000 meter bereikt. Het is geen must, maar we vonden het toch een fijne ervaring. Het perspectief op Mount Fuji is er weer anders en het is een toffe plek om van Mount Fuji te genieten. Vergeet ook niet naar de andere bergen en het meer te kijken.

Er is onder andere een schommel waar je tegen betaling een paar minuten met de benen in de lucht naar Mount Fuji kan schommelen. Die kans lieten we uiteraard niet liggen. Of je kan er gewoon iets drinken en rondwandelen.

5. Relax in één van de parken rondom het meer

Als we rond het meer fietsen komen we tal van gezellige parken en plekken tegen. Goed om te picknicken, maar er zijn ook leuke restaurants en bars langs het water. Oishi Park is één van de bekendste parken, maar het is er enorm druk en toeristisch. Tijdens het fietsen komen we minstens even mooie plaatsen tegen waar niemand te zien is.

In het stijlvolle Lake Bake Café stoppen we om iets te eten en te drinken in de tuin. Mount Fuji kunnen we net niet meer zien, maar een Fuji pauze moet ook kunnen.

6. Wandel rond het meer of beklim Mount Tenjo

Zet de fiets ook even aan de kant, want je kan helemaal rond het meer wandelen. Een route van ongeveer 18 kilometer. Wij volgden een stukje van de route en kwamen bijna geen andere mensen tegen.

Als het wat avontuurlijker mag, beklim dan Mount Tenjo. Een korte wandeling, maar met prachtige uitzichten op Mount Fuji. Je kan alles te voet doen of ervoor kiezen om naar boven of beneden te gaan met de Mount Fuji Ropeway.

7. Eet heerlijk lokale gerechten in het thema van Mount Fuji

Mount Fuji staat afgebeeld op veel souvenirs die je kan kopen in Kawaguchiko. Maar Mount Fuji wordt ook vaak gebruikt in cafés en restaurants. Wij gingen bij Fuji Idaten Tempura eten. Een populair tempura restaurant. Hier kan je een ware Mount Fuji tempura eten. Ook het Fujisan bier is zeker niet slecht.

De Kawaguchiko regio is ook bekend voor de Hoto noedels. Het lijkt een beetje op Udo noedels, maar dan lekkerder. Te proberen bij Hotou Fudo Kawaguchiko Station.

Waar verblijven aan Lake Kawaguchiko?

Je kan Lake Kawaguchiko bezoeken vanuit Tokyo als daguitstap, maar er zijn zoveel leuke activiteiten te doen dat je er beter blijft overnachten. Dan kan je ook vroeg opstaan, zodat de kans om Mount Fuji zonder wolken te zien groter is.

⇢ Verblijf in Hotel Route-Inn Kawaguchiko aan de noordzijde van het meer voor het beste uitzicht op Mount Fuji en om leuke dingen te doen aan Lake Kawaguchiko.

Hoe geraak je aan Lake Kawaguchiko?

Lake Kawaguchiko is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem in Tokyo de bus of trein. De rit duurt ongeveer 2,5 uur. Ontdek hier andere leuke uitstappen vanuit Tokyo. En lees wat te doen in Tokyo en waar lekker en betaalbaar te eten in Tokyo.

Neem vanuit Otsuki Station in Tokyo de Fujikyuko Line rechtstreeks naar Kawaguchiko Station. Of reis met de JR-pass en neem de Fuji Excursion van Shinjuku naar Kawaguchiko. Deze trein rijdt echter maar een paar keer per dag.

Ook vanuit Matsumoto en Kyoto is Kawaguchiko met de trein bereikbaar. Ontdek hier andere tips om het openbaar vervoer in Japan te gebruiken.

Bezoek Kawaguchiko vanuit Tokyo met een sightseeing bus-bustocht

Ontdek nog meer leuke dingen om te doen aan Lake Kawaguchiko met een reisgids

Ook leuke dingen doen aan Lake Kawaguchiko in Japan?

Vluchten
Ontdek de beste deals naar Japan met Skyscanner

Pakketreizen
Ontdek pakketreizen naar Japan bij Riksjatravel

Hotels
Vind toffe hotels aan Lake Kawaguchiko

5/5 - (7 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :