Tokyo is niet alleen de leukste stad van Japan, maar het is ook de beste uitvalsbasis om dagtrips in de regio te maken. Vanuit Tokyo bereik je namelijk met het openbaar vervoer alle uithoeken van het land. Van wandelen in de natuur tot culturele steden en zwemmen in de zee, dit zijn de beste dagtrips om te doen vanuit Tokyo.

1. Kamakura en Enoshima

Eén van de beste dagtrips om te doen vanuit Tokyo is de combinatie van Kamakura met Enoshima. In Kamakura vind je immers ‘The Great Buddha‘, een groot bronzen beeld van Boeddha dat zeker de moeite waard is.

Eén van de beste dagtrips om te doen vanuit Tokyo is de combinatie van Kamakura met Enoshima.

Voor de lekkerste streetfood en originele souvenirs moet je in Komachi-dori street zijn. Probeer ook heerlijk curry brood bij Giraffa of laat een zilveren ring op maat maken bij Glänta.

De leukste wandeling in Kamakura? De Daibutsu hiking Trail. Combineer geschiedenis en cultuur met deze korte wandelroute van 2,5 kilometer. Onderweg wandel je onder andere langs verborgen tempels en andere heiligdommen.

De mooiste tempel in Kamakura? De Hōkoku-ji tempel met een prachtige, maar kleine tuin. Je kan hier zelfs genieten van Matcha thee met uitzicht op het bamboe bos.

Iets verderop ligt Enoshima, een schiereilandje aan de Grote Oceaan. Als het mooi weer is kan je er in de zee gaan zwemmen of bezoek de Enoshima Sea Candle. Een uitkijkpunt op een vuurtoren met een panoramisch zicht op de oceaan. Bij helder weer kan je van hieruit zelfs Mount Fuji zien. De toren is ‘s avonds ook prachtig verlicht.

Hoe geraak je van Tokyo naar Kamakura en Enoshima?

Stap in Tokyo op de trein in Shinjuku Station die rechtstreeks naar Kamakura rijdt (90 minuten). Neem daarna in Kamakura de Enoden trein naar Enoshima (25 minuten).

2. Odawara

In Odawara kwamen we per toeval terecht. Na onze overnachting bij de monniken in Koyasan namen we de trein terug naar Tokyo. Het was mooi weer en iedereen stapte af in Odawara. Impulsief beslisten we om hetzelfde te doen, want wat frisse zeelucht is altijd fijn.

Als je vanuit Tokyo een dagje naar zee wil, is dit één van de beste dagtrips om te doen. In Odawara is niet alleen een prachtig kasteel, maar iets verderop bereik je het grote Miyukinohama strand. Een uitgestrekt strand waar het bovendien meestal rustig is. Wandel bijvoorbeeld naar de haven en eet verse vis in één van de restaurantjes.

Voordelig toegangsticket om het kasteel van Odawara te bezoeken.

Hoe geraak je van Tokyo naar Odawara?

Stap in Tokyo Station op de Tokaido-Sanyo Shinkansen die rechtstreeks naar Odawara rijdt (45 minuten).

3. Lake Kawaguchiko

Zoek je de