Kamikochi in de Japanse Alpen is dé plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar een mooi stukje natuur tijdens een rondreis in Japan. Wij lieten de drukke steden even achter ons en trokken onze wandelschoenen aan om de actieve vulkaan Yakedake te bedwingen.

Waar ligt Kamikochi

Kamikochi bevindt zich in het noorden van de Japanse Alpen en behoort tot Nationaal Park Chubu Sangaku. Het is omringd door bergen van rond de 3.000 meter, met Mount Oku-hotakadake als hoogste (3.190 meter). Verder stroomt er een rivier, de Azusa, door de vallei die op warme zomerdagen voor verkoeling zorgt.

Kamikochi is geopend vanaf half april tot half november. De herfst en de lente zijn dan ook de beste periodes om Kamikochi te bezoeken.

Kamikochi: kroonjuweel van de Japanse Alpen

Tips om Kamikochi in de Japanse Alpen te bezoeken

Wij bezochten Kamikochi als daguitstap vanuit Matsumoto tijdens onze rondreis van twee weken in Japan. Een aanrader als je van natuur en wandelen houdt. En een groot contrast met het drukke Tokyo. Hier alvast enkele tips om een dag door te brengen in het paradijs van de Japanse Alpen:

 1. Kamikochi bezoek je best als het mooi weer is;
 2. Vertrek zo vroeg mogelijk;
 3. Wandel over de Kappa-brug;
 4. Steek je voeten in de Azusa Rivier;
 5. Probeer apen en beren te spotten (apen moet zeker lukken);
 6. Ga picknicken aan het water;
 7. Plof neer op één van de terrassen voor een drankje of een ijsje;
 8. Vermijd het weekend en feestdagen vanwege de drukte;
 9. Blijf overnachten in Kamikochi, want als alle dagjestoeristen weg zijn heb je dit paradijs bijna voor jou alleen.

Wandelroute naar de top van Mount Yakedake

Mount Yakedake is een actieve vulkaan met een hoogte van 2.455 meter. Als je op zoek bent naar een uitdagende dagwandeling in Kamikochi, is Mount Yakedake de beste optie. Online is er niet zoveel informatie te vinden over deze wandeling, maar we beslissen toch om het erop te wagen.

Dat zal hem toch niet zijn? Zo hoog? Nee dat kan hem niet zijn, er ligt zelfs nog sneeuw op!

Onderweg naar het startpunt zien we een gigantische vulkaan opduiken. Dat zal hem toch niet zijn? Zo hoog? Nee dat kan hem niet zijn, want daar ligt zelfs nog sneeuw op! Ach, we gaan er gewoon voor.

De wandeling start vlakbij het Imperial Hotel. Steek de rivier over via de Tashiro Bridge en je komt uit bij een infobord waarop de route aangeduid staat. In het Japans weliswaar.

Daarna komen we bijna niemand meer tegen, want de meeste mensen blijven in de buurt van de Kappa-brug om te chillen. Chillen kunnen we thuis ook, de bergen in dus! Dat we onderweg beren kunnen tegenkomen nemen we er graag bij. Het klingelende geluid van onze berenbel ook.

Zwavelgeur en laddertjes

Een actieve vulkaan betekent een levende berg. Dat merken we aan de warme stoom die hier en daar uit de rotsen komt. De misselijkmakende zwavelgeur doet onze longen geen goed. Soms zetten we tijdens het klauteren per ongeluk ons hand op een warme, stomende rots. De route is ook best lastig. Steil naar boven en veel op handen en voeten.

Op verschillende plekken zijn er ladders en touwen bevestigd om naar boven te klimmen. De uitzichten onderweg op de besneeuwde bergen zijn wel fenomenaal. De warmte is uitputtend, maar eens we ergens aan beginnen maken we het uiteraard ook af.

Hike Mount Yakedake
Mount Yakedake aka The Burning Mountain

Vallende rotsen op weg naar de top

Hoe hoger we klimmen, hoe riskanter het wordt. Japanners dragen vanaf een bepaalde hoogte zelfs een helm ter bescherming van vallende rotsen. Af en toe zien en horen we dan ook rollende rotsen, dus we blijven alert. Hier en daar wandelen we op nog besneeuwde flanken. Maar na ongeveer 4 uur bereiken we de top van de noordkant van Mount Yakedake (2.444 meter).

De terugweg gaat gelukkig vlotter en na 3 uur staan we terug aan de Kappa-brug. Veel meer dan een ijsje eten en de voeten in de Azusa rivier steken zit er niet meer in. Kamikochi is echt hét paradijs in de Japanse Alpen voor wandelaars.

Andere wandelroutes in Kamikochi

Liever een kortere wandeling in de Japanse Alpen of blijf je langer dan één dag in Kamikochi? Dan zijn er nog andere wandelroutes die je kan volgen:

Hoe bereik je Kamikochi in de Japanse Alpen

Kamikochi in de Japanse Alpen bereik je best vanuit Matsumoto. Neem de Kamikochi Line in het treinstation van Matsumoto naar Shin-Shimashima (30 minuten). Stap daarna over op de bus naar Kamikochi (60 minuten). Er is ook tweemaal per dag een rechtstreekse busverbinding van Matsumoto naar Kamikochi. Bekijk hier de uurregeling en tarieven.

Tickets kan je kopen in de busterminal in Matsumoto of online via Japan Bus Online. Privé auto’s zijn niet toegelaten in Kamikochi. Lees hier tips om het openbaar vervoer in Japan te gebruiken.

Waar verblijven in de buurt van Kamikochi

Als je wil overnachten in Kamikochi in de Japanse Alpen, zorg er dan voor dat je tijdig een hotel boekt. Er zijn niet zoveel hotels, waardoor ze meestal snel volgeboekt zijn.

Hier zijn enkele tips om te verblijven in Kamikochi:

 • Nishi-itoya Mountain Lodge is een Ryokan en heeft een mooie tuin. Vanuit het openbare bad kijk je uit op de bergen. Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.
 • Hotel Hotaka ligt net buiten Kamikochi, maar met de bus geraak je er snel. Er zijn privé-baden waar je helemaal tot rust komt.

Zelf verbleven we in Matsumoto. Hier zijn de accommodaties een stuk goedkoper. Verblijf zoals ons in de traditionele Ryokan Matsukaze. Een unieke belevenis!

Zoek je na Kamikochi in de Japanse Alpen nog mooie plekken in de natuur? Ontdek dan wat te doen aan Lake Kawaguchiko of bezoek Koyasan en blijf overnachten bij monniken.

Ontdek meer over Kamikochi en de Japanse Alpen met een reisgids

Ook zin om Kamikochi en de Japanse Alpen te bezoeken?

Vluchten
Ontdek de beste deals naar Tokyo met Skyscanner

Pakketreizen

Ontdek pakketreizen naar Japan bij Riksjatravel

Hotels

Vind toffe hotels in Matsumoto

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :