Kamikochi in de Japanse Alpen is dé plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar een mooi stukje natuur tijdens een rondreis in Japan. Wij lieten de drukke steden even achter ons en trokken onze wandelschoenen aan om de actieve vulkaan Yakedake te bedwingen.

Waar ligt Kamikochi

Kamikochi bevindt zich in het noorden van de Japanse Alpen en behoort tot Nationaal Park Chubu Sangaku. Het is omringd door bergen van rond de 3.000 meter, met Mount Oku-hotakadake als hoogste (3.190 meter). Verder stroomt er een rivier, de Azusa, door de vallei die op warme zomerdagen voor verkoeling zorgt.

Kamikochi is geopend vanaf half april tot half november. De herfst en de lente zijn dan ook de beste periodes om Kamikochi te bezoeken.

Kamikochi: kroonjuweel van de Japanse Alpen

Tips om Kamikochi in de Japanse Alpen te bezoeken

Wij bezochten Kamikochi als daguitstap vanuit Matsumoto tijdens onze rondreis van twee weken in Japan. Een aanrader als je van natuur en wandelen houdt. En een groot contrast met het drukke Tokyo. Hier alvast enkele tips om een dag door te brengen in het paradijs van de Japanse Alpen:

  1. Kamikochi bezoek je best als het mooi weer is;
  2. Vertrek zo vroeg mogelijk;
  3. Wandel over de Kappa-brug;
  4. Steek je voeten in de Azusa Rivier;
  5. Probeer apen en beren te spotten (apen moet zeker lukken);
  6. Ga picknicken aan het water;
  7. Plof neer op één van de terrassen voor een drankje of een ijsje;
  8. Vermijd het weekend en feestdagen vanwege de drukte;
  9. Blijf overnachten in Kamikochi, want als alle dagjestoeristen weg zijn heb je dit paradijs bijna voor jou alleen.

Wandelroute naar de top van Mount Yakedake

Mount Yakedake is een actieve vulkaan met een hoogte van 2.455 meter. Als je op zoek bent naar een uitdagende dagwandeling in Kamikochi, is Mount Yakedake de beste optie. Online is er niet zoveel informatie te vinden over deze wandeling, maar we beslissen toch om het erop te wagen.

Dat zal hem toch niet zijn? Zo hoog? Nee dat kan hem niet zijn, er ligt zelfs nog sneeuw op!

Onderweg naar het startpunt zien we een gigantische vulkaan opduiken. Dat zal hem toch niet zijn? Zo hoog? Nee dat kan hem niet zijn, want daar ligt zelfs nog sneeuw op! Ach, we gaan er gewoon voor.

De wandeling start vlakbij het Imperial Hotel. Steek de rivier over via de Tashiro Bridge en je komt uit bij een infobord waarop de route aangeduid staat. In het Japans weliswaar.

Daarna komen we bijna niemand meer tegen, want de meeste mensen blijven in de buurt van de Kappa-brug om te chillen. Chillen kunnen we thuis ook, de bergen in dus! Dat we onderweg beren kunnen tegenkomen nemen we er graag bij. Het klingelende geluid van onze berenbel ook.

Zwavelgeur en laddertjes

Een actieve vulkaan betekent een levende berg. Dat merken we aan de warme stoom die hier en daar uit de rotsen komt. De misselijkmakende zwavelgeur doet onze longen geen goed. Soms zetten we tijdens het klauteren per ongeluk ons hand op een warme, stomende rots. De route is ook best lastig. Steil naar boven en veel op handen en voeten.

Op verschillende plekken zijn er ladders en touwen bevestigd om naar boven te klimmen. De uitzichten onderweg op de besneeuwde bergen zijn wel fenomenaal. De warmte is uitputtend, maar eens we ergens aan beginnen maken we het uiteraard ook af.

Hike Mount Yakedake