Tokyo is de grootste stad ter wereld en daarom hebben we heel wat tips verzameld, want er is ontzettend veel te doen. Het krioelt er van de mensen, de restaurants en de winkels, maar toch is er structuur en vind je er geen enkel papiertje op de grond.

Wij trokken tijdens onze rondreis in Japan enkele dagen de stad in en werden er instant verliefd op. Met deze tips weet je zeker wat te doen in Tokyo.

1. Bekijk Tokyo van bovenaf

Eén van de beste tips om te doen in Tokyo, is een observatie platform bezoeken. Tokyo is enorm groot. Er wonen meer dan 13 miljoen mensen in de stad. Om een idee te krijgen van de omvang van de stad, moet je ze zeker ook eens van bovenaf bekijken. Probeer zowel overdag als ‘s avonds te gaan, want als het donker is zie je miljoenen lichtjes.

De beste en meest bekende betalende observatie platformen zijn Shibuya Sky, Tokyo Tower en Tokyo Skytree. De laatste is met 634 meter ook de hoogste. Maar in de Metropolitan Government Building is het observatie platform helemaal gratis!

2. Ervaar Tokyo Dome City

Tokyo Dome City is een stad op zich. In dit entertainment complex vind je niet alleen het indoor baseball stadion waar je een wedstrijd van de Yomiuri Giants kan bijwonen, maar er is onder andere ook een rollercoaster, reuzenrad en spa.

De rollercoaster is wel gesloten als het regent, maar dan nog is er genoeg te doen. Ga iets lekkers eten of koop merchandise in de fanshop van de Yomiuri Giants.

3. Bezoek de Senso-ji tempel

Als er één tempel is die je echt moet zien in Tokyo, dan is het de Senso-ji tempel. Het is bovendien ook de oudste tempel van Tokyo. In de omgeving van de tempel is het meestal enorme druk, dus ga ‘s ochtends vroeg of na zonsondergang. Dat geldt trouwens voor alle bekende bezienswaardigheden in Tokyo.

Het complex is gratis te bezoeken, maar een kleine offer wordt gewaardeerd. Naast de tempel bevindt zich Nakamise Shopping Street. Een straat waar je leuke souvenirs en lekkere streetfood kan scoren.

4. Speel Pachinko in Akihabara

Akihabara is de elektronica wijk in Tokyo, want elke straat puilt er uit van elektronica zaken en speelhallen. Als het donker is zijn alle reclameborden verlicht. Dan is het er nog indrukwekkender om rond te wandelen. Je kijkt de ogen uit je hoofd.

Hou wat geld opzij om te spenderen in één van de arcades. Het Japanse gokspel Pachinko is bijvoorbeeld enorm populair bij de plaatselijke bevolking. Maar gewoon ergens een leuk gadget of beertje grijpen kan ook.

5. Liedjes zingen in een Big Echo karaoke

Als je in Tokyo rondloopt kan je er niet naast kijken, want bijna op elke hoek vind je een Big Echo karaoke. Deze keten is enorm populair bij de Japanners. Want die hebben ook al eens nood aan ontspanning na een lange werkdag. Enkel jammer dat hun baas er ook meestal bij is.

Shallow, het duet van Lady Gaga met Bradley Cooper, zongen we loepzuiver mee.

Je krijgt eerst een privé-kamer toegewezen en daarna kan het zingen beginnen. Liedjes kan je kiezen via een tablet en worden afgespeeld op een scherm. Ook drankjes kan je via de tablet bestellen. Shallow, het duet van Lady Gaga met Bradley Cooper, zongen we loepzuiver mee.

Een ruimte afhuren kost op een weekdag vóór 19 uur maar een paar euro. Het is één van de beste tips om te doen als het regent. Smeer die keel en zingen maar!

Powered by GetYourGuide

6. Eten en shoppen in Tokyo Station

Als het regent kan je terecht in één van de vele winkelcentra in Tokyo. Maar ook in Tokyo Station kan je gerust enkele uren spenderen. Er zijn veel betaalbare restaurants waar ‘s middags zakenmannen komen lunchen.

Bezoek zeker ook Tokyo Character Street. Deze ondergrondse winkelstraat in het station staat in het teken van tekenfilms en geanimeerde figuurtjes zoals Winnie the Pooh en Pokémon.

7. Steek de Shibuya Crossing over

Shibuya Crossing is het bekendste en het drukste kruispunt in Tokyo. Je kan hier in elke richting oversteken. Elke keer als het licht op groen springt, steken er een paar duizend mensen over. Heel cool om te zien! Go with the flow en volg de massa.

De Shibuya Crossing is ook leuk om van bovenaf te zien. Pas dan valt de mensenmassa op. Wij vonden de brug die Shibuya Station met Shoppingcenter Mark City verbindt, de beste plek om het kruispunt gratis van bovenaf te zien.

8. Neem de trein in Shinjuku Station

Met meer dan 3,5 miljoen passagiers per dag, is Shinjuku Station het drukste treinstation ter wereld. Om hier de weg te vinden moet je bijna gestudeerd hebben. Maar het is wel een leuke beleving. Vooral tijdens de spitsuren zit elke trein propvol. Die kan je dus best vermijden als je zeker wil zijn van een plaats op de trein.

9. Ontmoet Godzilla en de 3D kat

In Tokyo zijn er heel wat bijzondere billboards en gevels, maar er zijn er toch enkele die je echt niet mag missen. De glurende Godzilla bijvoorbeeld. Dit monster zie je als je naar boven kijkt ter hoogte van Toho Cinema in de wijk Shinjuku.

In Shinjuku moet je wel vaker eens naar boven kijken, want er zijn nog veel andere coole gebouwen en billboards. De 3D kat is onze favoriet. Om de paar minuten verschijnt deze kat en lijkt het alsof ze uit het gebouw komt. Zoek naar ‘Cross Shinjuku Vision’ in Google Maps. Miauw!

10. Souvenirs kopen

Je kan niet naar huis gaan zonder Japanse souvenirs te kopen. Die hoef je nooit lang te zoeken, want in elke stad, dorp of tempel kan je originele souvenirs kopen.

De bekendste souvenir winkel in Tokyo is Don Quijote. Er zijn verschillende vestigingen, maar je kan er echt alles kopen. Wij kochten er onder andere enkele leuke potjes, een paraplu van Waterfront en magneten. Maar je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier.

In Yellow Submarine in de wijk Akihabara kochten we een robot uit honderden stukjes om zelf in elkaar te zetten. Ook bij Daiso kan je goedkope souvenirs scoren.

11. Wandelen in Ginza zonder auto’s

In de wijk Ginza vind je gigantische winkelstraten en daarom is het een walhalla voor shoppers. Zo kan je er onder andere de flagship store van Uniqlo bezoeken. De grootste vestiging van Uniqlo wereldwijd met maar liefst 12 verdiepingen. Ook Nissan Crossing is een bezoekje waard.

Maar Ginza wordt pas echt leuk tijdens het weekend. Dan zijn bepaalde straten, zoals Chuo-Dori street, namelijk autovrij. Een heerlijk gevoel om door de brede straten te wandelen zonder auto’s!

12. Beleef digitaal museum Teamlab Planets

Ook als het regent zijn er genoeg tips om te doen in Tokyo. Bezoek Teamlab Planets bijvoorbeeld. Dit is een museum voor digitale kunst. Het bestaat uit verschillende ruimtes, die telkens voor een andere beleving zorgen.

Je loopt er rond op blote voeten en moet soms door het water wandelen. De digitale effecten zijn indrukwekkend, maar het is er meestal wel heel druk.

13. Geniet van een vleugje New York in Tokyo

Niet alleen New York heeft een vrijheidsbeeld, maar ook in Tokyo staat er een, weliswaar kleinere, versie. In de achtergrond van het Odaiba Statue of Liberty pronkt de skyline van Tokyo Bay. Eén van de beste fotospots in Tokyo.

Iets verderop staat er wél een typisch Japans standbeeld: een 20 meter hoge Gundam robot. ‘s Avonds is de robot verlicht. En de trappen naast de robot krijgen alle kleuren van de regenboog. Maar kom wel voor 22 uur, want dan worden de lichten namelijk al gedoofd.

14. Rust uit in één van de parken

We sluiten ons lijstje van tips om te doen in Tokyo af met de leukste parken in de stad. Want soms is het fijn om even te relaxen en de drukke stad in te ruilen voor wat natuur. Gelukkig heeft Tokyo enkele prachtige parken.

Vooral in de lente en de herfst zijn de kleuren in de parken bijzonder. Bezoek bijvoorbeeld Yoyogi Park, Shinjuku Gyoen of huur een waterfiets aan Ueno Park.

Nog meer tips om te doen in Tokyo

Nog steeds niet verzadigd? Ontdek hieronder waar je lekker kan eten, als een roos kan slapen en andere leuke activiteiten.

Lekker en goedkoop eten in Tokyo

Tokyo is de beste stad om kennis te maken met de Japanse keuken. Overal zijn er bars en restaurants te vinden. Deze plekken om lekker en goedkoop te eten in Tokyo mag je zeker niet missen.

Hotels in Tokyo

Uniek overnachten in Japan is geen enkel probleem. In Tokyo zijn de hotels meestal wat duurder en hotelkamers zijn er klein. Wij verbleven er in deze hotels, dicht bij een treinstation:

Sotetsu Fresa Inn Shimbashi-Karasumoriguchi is dicht bij het treinstation gelegen. De kamers zijn klein, maar voor de rest is dit een heel fijn hotel. Vooral het ontbijt missen we nog steeds.

Henn na Hotel Tokyo Ginza is niet zomaar een hotel, want je wordt er onthaald door robots. De kamers zijn ruim en je krijgt er gratis snacks en cocktails.

Andere leuke activiteiten en tips om te doen in Tokyo

In Tokyo moet je keuzes maken. Probeer er minstens drie dagen door te brengen en een goede planning te maken. Via Getyourguide vind je leuke activiteiten die je tot 24 uur ervoor gratis kan annuleren.

Op daguitstap vanuit Tokyo

Heb je al onze tips om te doen in Tokyo afgetikt? Tokyo is ook een goede uitvalsbasis om daguitstappen te maken en de regio te verkennen. De treinverbindingen zijn snel en betrouwbaar. Lees hier meer informatie over het openbaar vervoer in Japan.

Deze 5 daguitstappen vanuit Tokyo zijn de moeite waard.

Ontdek nog meer tips en dingen om te doen in Tokyo met een reisgids

Ook zin gekregen om leuke dingen te doen in Tokyo na het lezen van onze tips?

Vluchten
Ontdek de beste deals naar Tokyo met Skyscanner

Pakketreizen
Ontdek pakketreizen naar Japan bij Riksjatravel

Hotels
Vind toffe hotels in Tokyo

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :