Tokyo is de grootste stad ter wereld en daarom hebben we heel wat tips verzameld, want er is ontzettend veel te doen. Het krioelt er van de mensen, de restaurants en de winkels, maar toch is er structuur en vind je er geen enkel papiertje op de grond.

Wij trokken tijdens onze rondreis in Japan enkele dagen de stad in en werden er instant verliefd op. Met deze tips weet je zeker wat te doen in Tokyo.

1. Bekijk Tokyo van bovenaf

Eén van de beste tips om te doen in Tokyo, is een observatie platform bezoeken. Tokyo is enorm groot. Er wonen meer dan 13 miljoen mensen in de stad. Om een idee te krijgen van de omvang van de stad, moet je ze zeker ook eens van bovenaf bekijken. Probeer zowel overdag als ‘s avonds te gaan, want als het donker is zie je miljoenen lichtjes.

De beste en meest bekende betalende observatie platformen zijn Shibuya Sky, Tokyo Tower en Tokyo Skytree. De laatste is met 634 meter ook de hoogste. Maar in de Metropolitan Government Building is het observatie platform helemaal gratis!

2. Ervaar Tokyo Dome City

Tokyo Dome City is een stad op zich. In dit entertainment complex vind je niet alleen het indoor baseball stadion waar je een wedstrijd van de Yomiuri Giants kan bijwonen, maar er is onder andere ook een rollercoaster, reuzenrad en spa.

De rollercoaster is wel gesloten als het regent, maar dan nog is er genoeg te doen. Ga iets lekkers eten of koop merchandise in de fanshop van de Yomiuri Giants.

3. Bezoek de Senso-ji tempel

Als er één tempel is die je echt moet zien in Tokyo, dan is het de Senso-ji tempel. Het is bovendien ook de oudste tempel van Tokyo. In de omgeving van de tempel is het meestal enorme druk, dus ga ‘s ochtends vroeg of na zonsondergang. Dat geldt trouwens voor alle bekende bezienswaardigheden in Tokyo.

Het complex is gratis te bezoeken, maar een kleine offer wordt gewaardeerd. Naast de tempel bevindt zich Nakamise Shopping Street. Een straat waar je leuke souvenirs en lekkere streetfood kan scoren.