Lekker en goedkoop eten is in Tokyo geen probleem. De eettentjes en bars zijn er niet te tellen. Ideaal om kennis te maken met de Japanse keuken. En dat is minder duur dan je denkt. Wij trokken in Tokyo onze mond open bij het zien van al dat lekkers en staken er dan ineens maar wat in ook. Ontdek waar je lekker en goedkoop kan eten in Tokyo.

1. Kura Sushi

Kura Sushi is een keten met vestigingen verspreid over heel Japan. De naam verklapt al veel, maar niet alles. Want hier bestel je sushi, maar dan via een tablet. En dat is nog steeds niet alles. Die sushi wordt aan je (privé)tafel geleverd door middel van een transportband!

Een unieke ervaring en één van de beste plekken om lekker en goedkoop te eten in Tokyo. Een bordje sushi heb je al voor minder dan één euro!

2. Yakiniku Like

Ook bij Yakiniku Like bestel je alles via een tablet. Dat doen ze nu eenmaal graag in Japan. Deze keer geen sushi, maar wel je eigen vlees bakken op een grill. Wij aten onze buikjes rond voor nog geen 10 EUR/p.p. Lekker, snel én goedkoop eten in Tokyo doe je hier!

3. Gyukatsu Motomura

Krijg je maar niet genoeg van zelf je vlees te bakken? Ga dan ook eens naar Gyukatsu Motomura. Hier kan je op je eigen stoofje biefstuk bakken met een gepaneerde korst. Het wordt geserveerd met een soepje, groenten, rijst en enkele sausjes. Het vlees is boterzacht en helemaal niet zo duur. Zeker één van onze favoriete gerechten die we aten in Japan!

4. Maidcafé Maidreamin

Er zijn heel wat themacafés in Tokyo zoals een Pokémon Cafe, Robot restaurant of cafés waar levende dieren (varkens, uilen, vossen,..) rondlopen. Omdat we daar niet zo’n fan van zijn, kiezen we zelf voor Maidcafé Maidreamin. Hier trippelen meisjes rond die verkleed zijn als schattige diensters.

Japanners vinden het geweldig, want naast ons genieten twee mannen van de aandacht die ze krijgen van de meisjes. Het behoort tot de Japanse cultuur, maar we moeten er toch even aan wennen. Je kan er onder andere schattige ijsjes en andere gerechten krijgen.

Toegegeven, het is niet goedkoop, maar het is zeker een ervaring die je niet mag missen als je in Tokyo bent. En de porties zijn rijkelijk. De diensters kan je lokken door ‘Miauw, miauw’ te roepen. Crazy!

5. Nakamise-dori

Nakamise-dori is een straat nabij de bekende Sensoji tempel. Deze drukke straat barst van de streetfood standjes en souvenir winkels. Als je typisch Japanse snacks wil proberen moet je hier zijn. Al is het er wel erg toeristisch.

6. Golden Gai

Golden Gai is een bekende straat in de wijk Shinjuku waar Japanners na het werk komen borrelen aka zich lazarus zuipen. Zo zagen we hier bijvoorbeeld op een ochtend een man in maatpak op de grond slapen. De cafés in deze straat zitten ‘s avonds propvol, maar dat kan ook aan de piepkleine bars liggen.

Als toerist betaal je in sommige bars een paar euro om binnen te mogen. Sowieso de moeite om gewoon eens door de straat te wandelen.

7. Omoide Yokocho

Omoide Yokocho wordt ook wel de pisstraat genoemd. Ik vraag me af waarom, al heb ik een vermoeden. Net zoals Golden Gai vind je hier tientallen bars en streetfood standjes. Door de straat walmt de geur van allerlei gerechten. Vooral Yakitori worden hier gretig gegrild.

Samen met Golden Gai is het de uitgelezen plek om lekker en goedkoop te eten in Tokyo tussen de inwoners van de stad.

8. Eten en drinken kopen uit een automaat

In Tokyo, en in heel Japan, vind je op elke hoek van de straat automaten die gevuld zijn met eten of drinken. Het er er dus onmogelijk om met dorst rond te lopen. Drankjes kosten meestal nog geen euro. De koude thee vonden we niet te drinken, maar de appelsapjes uit de automaten zijn heerlijk.

In Tokyo vind je op elke hoek van de straat automaten die gevuld zijn met eten of drinken.

Ook ijsjes kan je soms uit een automaat kopen. Maar onze favoriete automaat was die onder de Tokyo Skytree. Hier kan je de lekkerste cake uit blik kopen. Smullen maar!

9. Tokyo Banana station

Producten van Tokyo Banana vind je onder andere in het treinstation van Tokyo, maar ook op de luchthaven. Het is één van de beste en lekkerste souvenirs die je kan kopen in Japan. Al hun producten hebben de vorm of smaak van banaan. Vooral de banaanvormige cakejes met vulling zijn briljant. Ik geef het maar mee.

Tip: koop de eenvoudige banaanvormige cakejes en betaal een pak minder dan voor de gedecoreerde versie.

10. Tokyo Ramen Street

Ook als je lekker en goedkoop noedels en ramen wil eten moet je in het treinstation van Tokyo zijn. In Tokyo station is er namelijk een heuse straat vol met restaurants om noedels te gaan slurpen. Een kom noedels kost er vaak maar een paar euro. Bestellen doe je soms via een automaat, of door gewoon één van de foto’s op de menu aan te duiden. De Udon noedels zijn onze favoriet!

Tip: Het treinstation van Tokyo is gigantisch! Voorzie voldoende tijd, want verloren lopen hoort er nu eenmaal bij. Bekijk hier tips om het openbaar vervoer in Japan te gebruiken.

11. A Happy Pancake

Japanse pannenkoeken zijn dik en fluffy. De lekkerste Japanse pannenkoeken vind je in A Happy Pancake. Om binnen te geraken, moet je wel wat geduld hebben. Via een QR-code die je aan de ingang scant, moet je hier namelijk verplicht reserveren. Na het scannen kan je zien hoelang je nog moet wachten. Maar dat wachten was wel de moeite waard.

De pannenkoeken worden vers gemaakt in de open keuken. Je kan ze best delen, want de porties zijn vrij groot en zwaar. Ook de cakerol is er héérlijk. Dat we van al die suiker niet snel in slaap vielen, nemen we er met plezier bij.

12. Supermarkten

In Tokyo vind je op elke hoek van de straat een (Amerikaanse) supermarkt. De kans is dan ook groot dat je wel eens van 7-Eleven, Family Mart of Lawson hebt gehoord. Gelukkig verkopen ze meer dan Amerikaanse rommel. Probeer bijvoorbeeld de Japanse zoetigheden of koop sushi voor onderweg op de trein.

Wij gingen er af en toe ook drinken of een ijsje kopen. Bij Family Mart kan je ook lekkere Yakitori kopen. En als pils drink je best Kirin. In elke supermarkt kan je bovendien gratis gebruik maken van het (Japanse) toilet. Wat een service!

Tips en weetjes over eten en etiquette in Japan

Voor je lekker en goedkoop gaat eten in Tokyo, hou je best rekening met deze tips en weetjes over eten en etiquette in Japan:

 • restaurants hebben vaak een etalage met plastic replica’s van hun gerechten staan. Handig om te kiezen;
 • op weekdagen vind je in veel restaurants voordelige lunchmenu’s;
 • voor het eten krijg je meestal een (warm) handdoekje om je handen proper te maken;
 • overal krijg je gratis water. Ook water van de kraan is altijd drinkbaar;
 • er wordt altijd een mandje voorzien om je tas of rugzak in te zetten;
 • slurpen als je noedels eet is een must;
 • je neus snuiten aan tafel is dan weer onbeleefd;
 • als je iets geeft of aanneemt, doe dit dan met twee handen;
 • veel Japanners eten alleen;
 • praat niet te luid tijdens het eten. Japanners houden van stilte;
 • meestal is de menukaart ook in het Engels. Gebruik anders de camera in Google Translate om teksten te vertalen;
 • leg je stokjes terug horizontaal op de houder als je niet aan het eten bent;
 • eet niet tijdens het wandelen op straat;
 • op veel plekken kan je met de pinkaart betalen, maar zorg dat je altijd wat Yens op zak hebt;
 • je vindt bijna geen vuilbakken op straat in Tokyo. Breng dus altijd zelf vuilzakjes mee;
 • een fooi geven is onbeleefd.

Ontdek ook wat te doen in Tokyo tijdens een reisroute van twee weken in Japan. Of ga eens op daguitstap vanuit Tokyo.

Ontdek meer plekken om lekker en goedkoop te eten in Tokyo met een reisgids

Ook zin om in Tokyo te verblijven en er lekker en goedkoop te eten?

Vluchten
Ontdek de beste deals naar Tokyo met Skyscanner

Pakketreizen
Ontdek pakketreizen naar Japan bij Riksjatravel

Hotels
Henn na Hotel Tokyo Ginza: robothotel met gratis snacks en cocktails;
Sotetsu Fresa Inn Shimbashi-Karasumoriguchi: hotel in een wijk vol met leuke bars en restaurants.

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :