Lekker en goedkoop eten is in Tokyo geen probleem. De eettentjes en bars zijn er niet te tellen. Ideaal om kennis te maken met de Japanse keuken. En dat is minder duur dan je denkt. Wij trokken in Tokyo onze mond open bij het zien van al dat lekkers en staken er dan ineens maar wat in ook. Ontdek waar je lekker en goedkoop kan eten in Tokyo.

1. Kura Sushi

Kura Sushi is een keten met vestigingen verspreid over heel Japan. De naam verklapt al veel, maar niet alles. Want hier bestel je sushi, maar dan via een tablet. En dat is nog steeds niet alles. Die sushi wordt aan je (privé)tafel geleverd door middel van een transportband!

Een unieke ervaring en één van de beste plekken om lekker en goedkoop te eten in Tokyo. Een bordje sushi heb je al voor minder dan één euro!

2. Yakiniku Like

Ook bij Yakiniku Like bestel je alles via een tablet. Dat doen ze nu eenmaal graag in Japan. Deze keer geen sushi, maar wel je eigen vlees bakken op een grill. Wij aten onze buikjes rond voor nog geen 10 EUR/p.p. Lekker, snel én goedkoop eten in Tokyo doe je hier!

3. Gyukatsu Motomura

Krijg je maar niet genoeg van zelf je vlees te bakken? Ga dan ook eens naar Gyukatsu Motomura. Hier kan je op je eigen stoofje biefstuk bakken met een gepaneerde korst. Het wordt geserveerd met een soepje, groenten, rijst en enkele sausjes. Het vlees is boterzacht en helemaal niet zo duur. Zeker één van onze favoriete gerechten die we aten in Japan!

4. Maidcafé Maidreamin

Er zijn heel wat themacafés in Tokyo zoals een Pokémon Cafe, Robot restaurant of cafés waar levende dieren (varkens, uilen, vossen,..) rondlopen. Omdat we daar niet zo’n fan van zijn, kiezen we zelf voor Maidcafé Maidreamin. Hier trippelen meisjes rond die verkleed zijn als schattige diensters.

Japanners vinden het geweldig, want naast ons genieten twee mannen van de aandacht die ze krijgen van de meisjes. Het behoort tot de Japanse cultuur, maar we moeten er toch even aan wennen. Je kan er onder andere schattige ijsjes en andere gerechten krijgen.

Toegegeven, het is niet goedkoop, maar het is zeker een ervaring die je niet mag missen als je in Tokyo bent. En de porties zijn rijkelijk. De diensters kan je lokken door ‘Miauw, miauw’ te roepen. Crazy!

5. Nakamise-dori

Nakamise-dori is een straat nabij de bekende Sensoji tempel. Deze drukke straat barst van de streetfood standjes en souvenir winkels. Als je typisch Japanse snacks wil proberen moet je hier zijn. Al is het er wel erg toeristisch.