Om uniek te overnachten in Japan, hoef je niet lang te zoeken. Van een traditionele Ryokan tot een capsulehotel, alles kan in Japan. Vergeet die westerse hotels dus en dompel je helemaal onder in de Japanse cultuur. Hier kan je uniek overnachten in Japan.

1. Uniek overnachten in Japan: een traditionele Ryokan met Onsen

Een traditionele Ryokan kan je een beetje vergelijken met een herberg bij ons. Het is een goedkope manier om uniek te overnachten in Japan. Vaak is er ook een heet bad, ofwel Onsen, om je letterlijk onder te dompelen in de Japanse cultuur. Helemaal naakt.

De bedden liggen op een tatami. Dat zijn traditionele vloermatten gemaakt van stro. Eerlijk? We vonden het minstens even comfortabel dan in een gewoon bed. Meestal is zelfs een pyjama en een thee-set inbegrepen. En zelfs in de gedeelde badkamer en toiletten kan je van de vloer eten, want in Japan is echt alles proper en hygiënisch.

Wij verbleven in Matsumoto voor het eerst in een Ryokan. Combineer uniek overnachten in Matsumoto met een bezoek aan Kamikochi in de Alpen van Japan.

Verblijf ook in een traditionele Ryokan in Matsumoto

2. Verblijf bij de monniken op één van de meest heilige plaatsen in Japan

Overnachten bij de monniken in Koyasan is uniek en mag je zeker niet missen tijdens een rondreis in Japan. Koyasan is één van de meest heilige plekken van Japan. Het barst er van de tempels, waar je vaak ook kan overnachten.

Overnachten bij de monniken in Koyasan is uniek en mag je zeker niet missen tijdens een rondreis in Japan.

Hier betaal je wel iets meer, want ontbijt en avondmaal zijn meestal inbegrepen. Ook hier sliepen we als een roosje. En ‘s ochtends mochten we ook nog het ochtendgebed bijwonen. Vroeg opstaan is dan wel de boodschap.

Verblijf ook in een tempel bij de monniken in Koyasan

3. Slaap in een hotel gerund door robots

Slapen in een robothotel stond sowieso op onze bucketlist voor Japan. Inchecken gebeurt hier niet door mensen, maar door robots. In sommige robothotels zelfs door dinosaurussen! Heel apart. In de meeste grote steden, zoals in Kyoto, vind je wel een robothotel van de Henn Na keten. Ontdek hier wat te doen in Kyoto.

Deze hotels zijn ook meestal niet zo duur. En je bent weer een ervaring rijker. Next level uniek overnachten in Japan. Zeker doen!

Verblijf ook in een robothotel in Kyoto

4. Ga voor een korte nacht in een capsule hotel

Een capsule hotel is niet enkel een plek waar je uniek kan overnachten, maar het behoort gewoon tot de cultuur in Japan. Ze zijn goedkoop en bevinden zich meestal in de buurt van een treinstation. Japanse zakenmannen komen hier een paar uur crashen als ze veel hebben gedronken en de volgende dag weer vroeg op kantoor moeten zijn.

Daarnaast zijn capsule hotels goedkoop. In de kleine ruimte is er enkel plaats om te slapen. Maar sommige capsule hotels zijn best modern. Hou er wel rekening mee dat capsules voor mannen en vrouwen gescheiden zijn. Enkel om te slapen dus 😉

Ontdek hier wat te doen in Tokyo en waar je goedkoop en betaalbaar kan eten in Tokyo. Of ga eens op daguitstap vanuit Tokyo.

Verblijf ook in een capsule hotel in Tokyo

5. Kies een hotel met uitzicht op Mount Fuji

Aan het meer van Kawaguchiko valt er heel wat te beleven. Het letterlijke hoogtepunt is Mount Fuji. Deze heilige berg is hét symbool van Japan. Het zou jammer zijn als je hier niet minstens twee dagen doorbrengt. Of ga op daguitstap naar Kawaguchiko vanuit Tokyo.

Kies best een hotel aan de noordkant van Mount Fuji. Deze bieden het beste uitzicht op de berg. Wij konden Mount Fuji zelfs zien schitteren tijdens ons ontbijt.

Verblijf ook in een hotel aan het meer van Kawaguchiko met zicht op Mount Fuji

Ontdek meer plekken om uniek te overnachten in Japan met een reisgids

Ook zin om uniek te overnachten in Japan?

Vluchten
Ontdek de beste deals naar Japan met Skyscanner

Pakketreizen
Ontdek pakketreizen naar Japan bij Riksjatravel

Hotels
Vind toffe hotels in Japan

5/5 - (2 stemmen)
author-sign

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :