Tokyo is veruit de coolste en leukste stad van Japan, maar toch zijn er ook in Kyoto heel wat bijzondere dingen om te doen. Voor hippe winkels, de mooiste tempels of een authentieke theeceremonie moet je in Kyoto zijn. Doe je kimono aan en ontdek met ons de meest bijzondere dingen die je kan doen in Kyoto.

1. Door het Arashiyama Bamboebos wandelen

Door het Arashiyama Bamboebos wandelen is één van de meest bijzondere dingen om te doen in Kyoto. Daarom is het er ook meestal heel druk. Probeer bij zonsopgang te gaan of als de zon net onder is. Of geniet van een riksja-tour door het bamboebos.

Door het Arashiyama Bamboebos wandelen is één van de meest bijzondere dingen om te doen in Kyoto.

Wandel daarna zeker verder naar boven, want daar is een mooi uitkijkpunt. Ook langs de Katsura rivier is het mooi wandelen. Je kan er iets eten of bijvoorbeeld een boottocht maken.

Neem in Kyoto Station de trein naar Saga-Arashiyama Station (20 minuten).

2. Een authentieke theeceremonie bijwonen

Ook voor leuke Japanse activiteiten moet je in Kyoto zijn. Wij gingen voor een authentieke theeceremonie in één van de tempels. Nadat we plaatsnemen op de tatami krijgen we wat uitleg over de betekenis van een theeceremonie en de procedure ervan.

Daarna mogen we zelf een kopje thee maken volgens de regels van de kunst. Dat doen we thuis ook nog steeds met de thee-set die we in Japan kochten.

3. Huur een Kimono

In Kyoto zie je veel mensen rondwandelen in een Kimono. Dat is geen wonder, want overal zie je bordjes hangen met ‘Kimono te huur’. Er kan zelfs een professionele fotograaf met je meegaan, zodat je zeker bent van enkele mooie foto’s. Huur hier een Kimono voor één dag in Kyoto.

4. Struin door de Gion wijk

Gion is de bekendste en drukste wijk in Kyoto. Het puilt er namelijk uit van de souvenir winkels en eettentjes. Overweeg dus een all-inclusive eet- en cultuurtour in Gion.

Wij vonden het er vooral ook veel te druk. D