De mooiste wandelroutes in België vind je ongetwijfeld in de Belgische Ardennen. Ook wel de zwaarste, want onderschat de heuvels hier niet. Ga vooral zelf eens op wandel in de Belgische Ardennen. En laat je verrassen door de schoonheid van de landschappen en de natuur. Ontdek hier de mooiste wandelroutes in de Belgische Ardennen. Wandelschoenen aan en gaan!

De mooiste wandelroutes in de Belgische Ardennen op de kaart

1. Ninglinspo in Sedoz – 14,6 km

De Ninglinspo in Sedoz is het enige bergriviertje in België. Hier start één van de populairste en mooiste wandelroutes in de Belgische Ardennen. Zorg dus dat je op tijd vertrekt, want in de namiddag kan het er druk zijn.

Deze mooie wandeling brengt je langs riviertjes, bruggen en watervalletjes. Het pad kronkelt kilometers lang door het bos. Maar onderschat ook de hoogteverschillen niet. Het eerste deel van de wandeling loopt aardig bergop.

Daarna wandel je bergaf tot je terug aan de parking komt. Ook op warme dagen is deze wandeling aan te raden. Je wandelt bijna heel de weg in de schaduw en er zijn riviertjes genoeg om je op te frissen.

Er zijn verschillende wandelroutes die starten in Sedoz. Met kinderen kan je eventueel kiezen voor een kortere route.

Is er geen parkeerplaats of is het te druk? Een wandeling in de vallei van de Hoëgne is een uitstekend alternatief. Ook hier kom je leuke bruggen en watervalletjes tegen. Overnacht daarna bijvoorbeeld in Silva Hotel Spa-Balmoral en laat je verwennen met een massage.

Verblijf in een vakantiehuis met sauna in Aywaille

2. Tombeau du Géant in Botassart – 13,3 km

Aan ‘Tombeau du Géant’ in Botassart start een prachtige en stevige wandeling. En wat voor eentje. Deze wandeling heeft heel wat hoogtepunten, ook letterlijk. Wat ons betreft de nummer één van mooiste wandelroutes in de Belgische Ardennen. En een goeie voorbereiding voor onze beklimming van de Kilimanjaro.

Wat ons betreft de nummer één van mooiste wandelroutes in de Belgische Ardennen.

Eerst daal je af via steile paden door het bos, richting de Semois tot je aan de ‘Moulin du Rivage’ komt. De perfecte plek om te picknicken of je voeten te verfrissen in het koude water.

Vervolgens is het terug klimmen tot je aan de panoramische toren komt, de ‘Belvédère de Bouillon’. Beklim de 31 meter hoge toren voor een fraai uitzicht op Bouillon en omgeving. Door het bos daal je vervolgens af naar het gezellige Bouillon.

Terug via het mooie Bouillon

Honger? Eet in Bouillon iets op het mooie terras van restaurant ‘L’Aristide’. Ga ook zeker een ijsje eten bij ‘Artisan Glacier Pierre Gigot’. Zowel de hoorntjes als het ijs zijn zelfgemaakt. Superlekker!

Daarna vervolg je de route langs de oevers van de Semois en door muisstille bossen. Maar dan moet het hoogtepunt nog komen, ‘La passerelle du Moulin de l’Epine’. Deze prachtige hangbrug van 55 meter lang is een echt pareltje! Daarna is het nog maar een klein stukje wandelen tot aan de parking.

Verblijf in een appartement in Bouillon, één van de mooiste dorpen in België