Glamping in de Belgische Ardennen stond al een tijd op ons lijstje. Want je moet niet altijd naar het buitenland gaan voor een leuke vakantie.

Slapen in een tent midden in de natuur is voor ons ook vakantie. En dat kan gewoon in de Belgische Ardennen. Duik met ons de tent in voor een lang weekend glamping in de Belgische Ardennen met Geardropper. Op naar Bohan!

Waar ligt Bohan?

Bohan ligt in de Belgische Ardennen op slechts 2 kilometer van de Franse grens. Dit kleine dorpje in Wallonië bevindt zich bovendien niet ver van Bouillon. Eén van de mooiste dorpen in de Belgische Ardennen.

Bohan is wat ons betreft de perfecte plek voor glamping in de Belgische Ardennen. Het ligt aan de Semois en is niet zo heel bekend. In de buurt kan je tevens tal van leuke activiteiten doen zoals kajakken, mountainbiken en wandelen. Je hier vervelen is geen optie.

Bohan telt amper een paar honderd inwoners, maar toch is het een gezellig dorpje met leuke cafés en restaurants. Wandel dus zeker eens door het dorp en snuif de Ardense sfeer op.

Glamping in de Belgische Ardennen: overnachten in een tipi tent

Nadat we aankomen op Camping La Douane in Bohan worden we meteen naar onze tipi tent gebracht. Deze ruime tent biedt normaal gezien plaats voor 5 personen, plek genoeg dus.

Verwacht echter geen grote luxe, maar dat hoeft ook niet. Back to basics is waarvoor we hier zijn. Onze tent staat helemaal op het einde van de camping. Een eindje van de sanitaire voorzieningen, maar wel lekker rustig. 10 meter voor onze tent stroomt de Semois, héérlijk.

Op de camping is niet zo heel veel te doen, maar dat vinden we juist fijn. Voor kinderen is er wel een speeltuin en je kan er petanquen en pingpongen. Alles is gemoedelijk en ook de andere gasten komen hier duidelijk voor de rust. Op het terrein bevindt zich een cafetaria waar je iets kan eten of drinken.

Hou er wel rekening mee dat de cafetaria in het laagseizoen enkel in het weekend geopend is. In juli en augustus kan je er elke dag terecht. Maar voor ons geen probleem, want Bohan ligt op wandelafstand van de camping en we maken graag zelf eten op het gasvuurtje. Dat gasvuur en ander keukengerief is trouwens allemaal inbegrepen.

Glamping in de Belgische Ardennen: overnachten in een tipi tent

Deconnecteren in de natuur

Eens we geïnstalleerd zijn kan onze glamping in de Belgische Ardennen echt beginnen. We maken pasta klaar op ons gasvuurtje en genieten van de stilte en het buitenleven. Geen internet en geen zorgen. Gewoon puur genieten van de rust in de natuur. We raden iedereen aan om af en toe te deconnecteren in de natuur. Het doet écht wonderen. Zo gingen we ook al eens uniek overnachten in Nationaal Park Veluwezoom.

Elke ochtend worden we wakker door een fluitconcert van de vogels. Het is eens wat anders dan het geluid van de Antwerpse ring.

De nachten zijn koud, maar dat is een beetje onze eigen schuld. Breng dus zeker een warme slaapzak mee, want vooral ‘s nachts koelt het in de lente nog erg af in de Belgische Ardennen.

Elke ochtend worden we wakker door een fluitconcert van de vogels. Het is eens wat anders dan het geluid van de Antwerpse Ring. We spotten zelfs een hert dat langs het water op zoek is naar lekkers. Wauw!

Bohan op wandelafstand

Ontbijt kopen we elke ochtend in het dorpje Bohan dat op slechts 200 meter wandelen van Camping La Douane ligt. Gemakkelijker kan niet en het is één van de hoofdredenen dat we voor deze camping kozen. Er is een onder andere een supermarkt en twee bakkers waar je terecht kan.

De wandeling naar het dorp is bovendien ideaal om rustig wakker te worden. En wat een leuk dorp is Bohan!

In Bohan vind je toffe terrassen en leuke plekken om te eten zoals Chez Maria (pizza), Pancakes Crazy (pannenkoeken), Au Bon Vieux Temps (brasserie) en La Frite Dorée (frieten). Zelf getest én goedgekeurd.

Na drie nachten in onze tipi tent nemen we afscheid, maar we zijn nog lang niet klaar met deze regio. Na onze leuke dag in Namen zijn we opnieuw verrast door wat Wallonië te bieden heeft.

Ben je dus nog op zoek naar een leuke vakantie deze zomer met het gezin, vrienden of als koppel? Overweeg dan glamping in de Belgische Ardennen!