In Mechelen is er heel wat te doen. Een trip naar deze stad is daarom altijd een leuk idee.

Mechelen ligt tussen Antwerpen en Brussel aan de rivier De Dijle. De Dijlestad is de laatste jaren uitgegroeid tot een aangename plek met hippe koffiebars, autoluwe straten en veel aandacht voor groen. Met deze volledige gids van Mechelen weet je zeker wat te doen.

Wat te doen in Mechelen: bezienswaardigheden en tips

Mechelen is geen grootstad zoals Antwerpen of Brussel, maar niet getreurd! Toch is er genoeg te doen in Mechelen. Hier alvast enkele tips.

1. Mooie gebouwen op de Grote Markt

De Grote Markt in Mechelen is één van onze favoriete plekken in Mechelen. Elke zaterdagvoormiddag moet je hier, en in de omliggende straten, zijn voor de gezellige zaterdagmarkt. Vooral het viskraam van Luc Vis trekt dan veel volk. Oesters eten met een glas cava erbij, veel beter wordt het niet.

Kijk ook eens goed rond, want op de Grote Markt bevinden zich tal van historische panden met mooie gevels zoals die van het Stadhuis. Recht daar tegenover zie je de Sint-Romboutstoren, die boven de stad uitsteekt.

De Grote Markt in Mechelen is sinds 2004 verkeersvrij. Daarnaast zijn er in Mechelen veel straten autoluw. In deze straten mag je niet zonder vergunning met de auto rijden. Hou hier rekening mee als je Mechelen bezoekt met de auto.

⇢ Verken Mechelen op een unieke manier met de Escape Tour.

2. Beklim de Sint-Romboutstoren

Beklim de Sint-Romboutstoren voor het mooiste uitzicht op Mechelen. Na 538 treden bereik je de skywalk op een hoogte van 97 meter. Wees blij dat het maar 97 meter is, want het was oorspronkelijk de bedoeling om een toren van 167 meter neer te poten.

Onderweg naar boven kan je even bekomen in één van de kamers op de tussenverdiepingen. Op heldere dagen kan je vanop de skywalk zelfs het Atomium in Brussel zien schitteren. Een must om te doen als je in Mechelen bent!

Tip! Bewaar je toegangsticket voor korting op een boottocht op de Dijle, Museum Hof van Busleyden of het Speelgoedmuseum.

3. Bezoek stadsbibliotheek Het Predikheren

Eén van de mooiste gebouwen in Mechelen is stadsbibliotheek Het Predikheren. Het gebouw bevindt zich op de Tinelsite, een zone die de komende jaren zal uitgroeien tot een bloeiende omgeving.

Dit voormalig klooster werd gerestaureerd en daarna omgedoopt tot een prachtige bibliotheek. Neem zeker eens een kijkje op de boekenzolder en bewonder het indrukwekkend dakgebinte.

Stadsbibliotheek Predikheren is één van de mooiste gebouwen in Mechelen.

Het Predikheren is naast een stadsbibliotheek ook een culinaire hotspot. In de linkervleugel van het gebouw bevindt zich restaurant Tinèlle waar je heerlijke Frans-Belgische gerechten kan proeven.

Wie liever toch voor een snelle hap gaat, kan terecht in de foodbar Barbib in de pandgang van Het Predikheren. Beide zaken hebben trouwens een leuk terras!

Goswin de Stassartstraat 88

4. Geschiedenis in Kazerne Dossin

Zoals veel Vlaamse steden ontsnapte ook Mechelen niet aan de wreedheden van de Tweede Wereldoorlog. De nazi’s deporteerden vanuit Kazerne Dossin meer dan 25.000 Joden en zigeuners naar Auschwitz, in de buurt van Krakau.

In het documentatiecentrum leer je niet alleen meer over de Tweede Wereldoorlog, maar ook de link met hedendaagse mensenrechten wordt uitgelicht.

Goswin de Stassartstraat 153

5. Shoppen in De Bruul in Mechelen

Dé plek om te shoppen in Mechelen is in De Bruul. Deze shoppingstraat is veel minder druk dan de meir in Antwerpen of de Louizalaan in Brussel én minstens even gezellig. Je vindt er niet alleen grote winkelketens, maar ook leuke boetieks zoals Edie of Butik Moose. Meer leuke boetieks vind je bijvoorbeeld in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

Wie even aan de drukte wil ontsnappen kan bijvoorbeeld de mooie Kruidtuin bezoeken.

Tip! Voor mooie kortingen moet je op de braderie zijn. De braderie gaat twee keer per jaar door, in de herfst en de lente, en palmt daarmee de complete binnenstad van Mechelen in.

6. IJsschaatsen in het Ice Skating Center Mechelen

Wist je dat je in Mechelen het hele jaar door kan ijsschaatsen? Het Ice Skating Center Mechelen biedt schaatslessen aan, maar je mag er even goed vrij rondschaatsen. Ze bieden zelfs verjaardagsformules aan!

Met de funhockey formule kan je dan weer op een leuke manier kennis maken met ijshockey. Geniet daarna in de brasserie van het Ice Skating Center van een hapje of een drankje.

Spuibeekstraat 1

7. Volg een voetbalwedstrijd van KV Mechelen

Achter de Kazerne, zoals het stadion van KV Mechelen ook wel wordt genoemd, is er altijd ambiance. De bijnaam van KV Mechelen is ‘De Kakkers’. Alleen al daarom heeft deze club mijn hart gestolen. De sfeer is altijd top, vooral als er tegen Beerschot of Antwerp wordt gespeeld.

De club kende enkele moeilijke jaren, maar vocht altijd terug. Dat typeert de mentaliteit van ‘De Kakkers’. Ooit was het onder trainer Aad de Mos zelfs een Europese topclub, mooie tijden!

Kleine Nieuwedijkstraat 53

8. Een filmavond in UGC Mechelen

Net buiten de stad ligt de bioscoop UGC Mechelen. Soms rijden we er speciaal voor naar Mechelen, omdat het in deze bioscoop veel rustiger is dan in Antwerpen.

Sinds kort is er een nieuwe stadsbioscoop in het centrum van Mechelen (Frederik de Merodestraat). De Oude Stadsfeestzaal werd namelijk omgebouwd tot een bioscoop.

Spuibeekstraat 5

9. Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker

Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker is maar liefst 65 hectare groot. Op het domein bevinden zich naast een zwemvijver en speeltuinen ook een overdekt zwembad. Ideaal dus om je een hele dag te vermaken. Combineer een dagje in De Nekker eventueel met een bezoek aan het nabijgelegen Speelgoedmuseum.

Aan de parking van De Nekker starten bovendien mooie wandelroutes door natuurgebied Mechels Broek.

Nekkerspoel-Borcht 19

10. Dieren kijken in Planckendael

Niks leuker dan dieren kijken in de zoo Planckendael! Het dierenpark is zo groot dat je er gemakkelijk een hele dag kan doorbrengen. Het is opgedeeld in verschillende continenten waar je onder andere giraffen, koala’s en dassen kan bewonderen. In Amerika kan je zelfs tussen pinguïns wandelen!

Planckendael is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Neem de Planckendael Express die vertrekt aan het treinstation in Mechelen of stap af in het treinstation van Muizen. Met de auto kan ook, maar dan betaal je voor de parking 9 EUR voor een dag (tarief februari 2021).

Een hongerke? Er zijn verschillende brasseries in het park met lekker eten. In de zomer staan er tevens verschillende ijskarretjes.

Leuvensesteenweg 582

11. Techniek bijschaven in Technopolis

In Technopolis maak je kennis met de wondere wereld van wetenschap en techniek. Ook voor volwassenen is Technopolis een aanrader! De luide kinderen moet je er uiteraard wel bijnemen.

In het interactieve doe-centrum kan je onder andere zelf een vliegtuig aan de grond zetten of in de lucht fietsen. Daarnaast mag je in workshops zelf de handen uit de mouwen steken, plezier verzekerd!

Technopolis bezit bovendien het Green Key label, dus je kan een toegangsticket ook met ecocheques betalen.

Technologielaan 1

12. Nostalgie in het Speelgoedmuseum

In het Speelgoedmuseum vind je een gigantische collectie van oud en hedendaags speelgoed. Laat je kinderen kennis maken met het speelgoed van vroeger, ze zullen hun ogen uitkijken! Uiteraard is er ook een speelzaal waar kinderen vrij mogen spelen. Ouders kunnen in de cafetaria even bekomen.

Bij de uitleendienst kan je terecht om spelletjes te ontlenen. Het Speelgoedmuseum biedt ook verjaardagsformules aan om je koter een onvergetelijke verjaardag te bezorgen! Hou ook zeker de tijdelijke tentoonstellingen in de gaten.

Wie graag met het openbaar vervoer komt: Treinstation Mechelen-Nekkerspoel ligt op amper 50 meter van het Speelgoedmuseum.

Nekkerspoelstraat 21

13. Boottocht op de Binnendijle in Mechelen

Voor een boottocht op de Binnendijle moet je bij Rederij Malinska zijn. Ze bieden verschillende rondvaarten aan zoals ‘De Muziekboot’, ‘Mechelen by night’ of ‘De culinaire boot’. Sinds kort zijn er ook speciale rondvaarten op kindermaat.

Ook de klassieke rondvaart is geestig met af en toe een leuke kwinkslag van de kapitein. De boottocht duurt ongeveer 45 minuten. Altijd leuk om een stad vanop het water te bekijken!

Heb je een toegangsticket van Technopolis, het Speelgoedmuseum of de Sint-Romboutstoren? Hou dit dan goed bij, want het geeft recht op korting voor een boottochtje bij Rederij Malinska. De boottochten vinden plaats van april tot eind oktober.

Wie liever een kajak of sup huurt voor een tochtje op de Dijle kan terecht bij Dijle Floats.

Haverwerf

14. Gratis stadsfestival Maanrock

Iets waar veel Mechelaars naar uitkijken is het gratis stadsfestival Maanrock dat elk jaar plaatsvindt in de zomer. Een heel weekend lang vinden er overal in de stad concerten plaats. Eerder traden Milow, Natalia en Triggerfinger er al op, maar ook minder bekende Belgische artiesten krijgen de kans om zich te tonen.

15. Museum Hof van Busleyden

In Museum Hof van Busleyden maak je kennis met het Bourgondisch verleden van Mechelen en de Nederlanden. Naast een vaste collectie vinden er regelmatig wisselende tentoonstellingen plaats. Bewonder topstukken zoals ‘Het Oordeel van Salomon’ en ‘Jan Zonder Vrees’. Ideaal om je enkele uren te vermaken op een regenachtige dag. Geen museumliefhebber? Bezoek dan zeker wel de mooie binnenplaats.

Wie zich liever niet verplaatst kan het museum virtueel bezoeken.

Frederik de Merodestraat 65

Wat te doen in Mechelen: wandelroutes

Veel straten in Mechelen zijn autoluw, en terecht. Daardoor is Mechelen een aangename stad om te voet te verkennen. Ook net buiten de stad is er veel groen met veel mooie wandelroutes. Hieronder een overzicht.

1. Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Aan de rand van de stad ligt Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark. Deze groene long is de perfecte plek om even helemaal uit de stad te zijn. De laatste jaren werd er veel in het park geïnvesteerd en dat merk je.

In het park wandel je langs mooie waterpartijen en voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Ook de prachtige rozentuin is niet te missen!

Daarnaast zijn er in het park veel sportmogelijkheden. Naast tennis- en petanquevelden zijn er ook pingpongtafels en een bewegwijzerd pad om te joggen. Nagenieten kan bijvoorbeeld op het mooie terras van Taverne Vrijbroekhof of Brasserie ’t Park.

2. Wandelen langs het Dijlepad in Mechelen

Via het Dijlepad wandel je van de Haverwerf naar de Kruidtuin. Dit drijvend houten wandelpad ligt op het water, zodat je de stad vanuit een ander perspectief bekijkt. Vooral binnen gluren in de mooie huizen onderweg is een feest!

’s Avonds is het pad bovendien mooi verlicht, ideaal voor een romantische wandeling. De wandeling is 2,4 kilometer lang.

3. Natuurreservaat Mechels Broek en Mispeldonk

Als je het Dijlepad volgt tot aan de Kruidtuin, kan je verder wandelen naar Provinciaal Domein De Nekker. Hier starten verschillende wandelingen naar natuurreservaat Mechels Broek, de Barebeekvallei en Mispeldonk.

Het Mechels Rivierengebied is een waar paradijs voor vogelspotters. De vogelkijkhut in het Mechels Broek is dan ook voor de meeste wandelaars het hoogtepunt. Met wat geluk kom je onderweg zelfs Galloway runderen tegen. Hou wel rekening met modderige stroken als het geregend heeft.

Volg één van de aangeduide wandelingen van Natuurpunt of combineer verschillende routes voor meer wandelplezier in de Mechelse natuur. In het bezoekerscentrum van Natuurpunt kan je terecht voor meer informatie over dit natuurgebied en de wandelroutes.

Voor een afwisselde wandeling langs de mooiste stukjes natuur combineer je bijvoorbeeld de A.S. Adventureroute Mechels Broek + de gele verbindingsroute + de rode route Mispeldonk. Onderweg wandel je onder andere langs rivier De Dijle en door bossen.

Kijk af en toe eens goed rond, want de kans is groot dat je ooievaars ziet rondvliegen op weg naar de zoo Planckendael. Na deze wandeling heb je ongeveer 10,40 kilometer in de benen.

4. Stadswandeling langs Bourgondische en hedendaagse toppers in Mechelen

Bij de Dienst Toerisme van de Stad Mechelen kan je terecht voor informatie over wandelen en wat er te doen is in Mechelen. Met hun handige wandelbrochure kom je langs alle hoogtepunten van de stad.

Ideaal om al wandelend kennis te maken met de leukste plekken en de geschiedenis van Mechelen. Bovendien is de wandeling ook toegankelijk voor mensen met een visuele, mobiele of verstandelijke beperking. Goed gedaan Mechelen!

5. Bezinnen in de Stiltetuin Aartsbisschoppelijk Paleis

Sinds 2019 heeft Mechelen een Stiltetuin waar je in alle stilte een boek kan lezen of even kan bezinnen. Wandel eens rond in deze oase van rust en bewonder de Lourdesgrot, het tuinpaviljoen en de tuinbergingen. Vanuit de tuin heb je bovendien een uniek uitzicht op de Sint-Romboutstoren.

De ingang bevindt zich aan de Schoutestraat en de stiltetuin is vrij te bezoeken op woensdagnamiddag en in het weekend.

6. Natuurgebied Robbroek tussen rivier de Zenne en de Dijle

Tussen rivier de Zenne en de Dijle ligt natuurgebied Robbroek. Volg de aangeduide wandelroute van ongeveer 4 kilometer door het begrazingsgebied van Konikpaarden en Galloway runderen. De route loopt gedeeltelijk via een houten wandelpad (knuppelpad), maar hou toch rekening met modderige plekken als het geregend heeft.

Route: De wandeling start aan de Stuyvenbergbaan tegenover nr. 236. Bekijk de wandelbrochure (bron: natuurenbos.be)

7. Vogelparadijs Den Battelaer

Den Battelaer is een oud overstromingsgebied en is een festijn voor vogel- en plantenliefhebbers, maar gelukkig ook voor wandelaars. Sommige stukken kunnen er wel modderig bijliggen, vooral op het eerste stuk van de wandeling. Daarna wandel je grotendeels op de dijk langs rivier de Zenne. Neem je verrekijker mee, want in Den Battelaer werden al meer dan 100 soorten vogels waargenomen!

Route: De wandeling start aan voetbalclub SK Heffen, waar je gratis kan parkeren. Volg de knooppunten 80-77-78-85-86-79-163-80 voor een route van ongeveer 5,4 kilometer.

8. Wandeling Hombeeks Plateau

De wandeling Hombeeks Plateau start bij knooppunt 258 aan het Schepenhuis in het centrum van Mechelen. Eerst wandel je door het Vrijbroekpark dat aan de rand van de stad ligt. Daarna gidst de route je naar de Eglegemvijver, ook wel de Put Van Hombeek genoemd. Je kan eventueel ook gewoon rond de vijver wandelen, een route van ongeveer 3 kilometer.

Vervolgens loopt de route langs het Hombeeks Plateau dat zich uitstrekt over de deelgemeenten Leest, Heffen en Hombeek. Deze wandeling is ideaal te combineren met een bezoek aan de binnenstad van Mechelen.

Route: 16 kilometer langs knooppunten 258-51-50-49-185-52-37-280-32-33-814-815-816-184-817-185-49-50-51-258. Bekijk de wandelbrochure (bron: visit.mechelen.be)

Na al dat wandelen is het tijd om iets te eten en drinken!

Wat te doen in Mechelen: cafés en restaurants

1. Brouwerij Het Anker

Telkens we in Mechelen zijn, gaan we iets eten in Brouwerij Het Anker. De brasserie serveert klassieke gerechten zoals Stoverij of Hoevekip, vaak op basis van hun eigen bier. Wij zijn vooral fan van de kaaskroketten, mmm!

De Gouden Carolus en de Maneblussers zijn hun bekendste bieren. Of probeer een ’tap tasting’ waarbij je drie soorten bier kan proeven. Zeker doen als je in Mechelen bent!

Bezoek zeker de brouwerij als je meer wil weten over het brouwproces van de bieren. Naast de brouwerij en de brasserie is er ook een shop waar je hun eigen producten kan kopen. Of boek een overnachting in het brouwerijhotel.

Guido Gezellelaan 49

2. Klimkaffee

Muurklimmen in een café? Jawel! In het Klimkaffee kan je immers boulderen (klimmen tot max. 4m50). Gewoon iets drinken en kijken hoe anderen zich in het zweet werken kan natuurlijk ook.

Het Klimkaffee telt ongeveer 100 routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Er worden ook formules voor verjaardagsfeesten of lessen aangeboden en regelmatig vinden er leuke events plaats.

Douaneplein 8

3. Café De Wei

In Café De Wei hangt de sfeer van een bruine kroeg. Het café ligt dichtbij de Vismarkt en is een klassieker bij de Mechelaars. Naast perfecte pintjes worden er ook kleine gerechten zoals spaghetti of croque monsieur geserveerd.

Neem vooral de goede bier- en wijnkaart in de hand en ga helemaal los. Pas wel op dat je daarna niet in de Dijle sukkelt!

Nauwstraat 6

4. De Gouden Vis

Aan de overkant van Café De Wei bevindt zich nog een ander leuk café: De Gouden Vis. In dit gezellig bruin café is het altijd leuk toeven en er vinden ook regelmatig optredens plaats. In het weekend is het meestal wel drummen voor een plekje.

De bierkaart is enorm uitgebreid dus probeer gerust enkele speciaalbieren. Achteraan is een mooi terras met uitzicht op de Binnendijle en bierbrouwerij Lamot.

Nauwstraat 7

5. Crock ’n roll

Voor een snelle en lekkere hap moet je bij Crock ’n Roll zijn. Hun specialiteit is, je kan het al raden, croques. Ze hebben momenteel twee vestigingen: één in Leuven en één in Mechelen.

De croques worden bereid met verse producten en naast de klassiekers staan er ook enkele specials op de kaart met verrassende combinaties. Zelfs aan vegetariërs werd er gedacht! Wij gaan meestal voor de ‘Ringo Starr’, met kaas, hesp en een spiegelei.

Alle croques dragen trouwens de naam van een rockster. Zo kan je er naast de ‘Ringo Starr’ ook de ‘Prince’, de ‘Rammstein’ of de ‘Bono’ eten. Leuk bedacht!

IJzerenleen 12

6. De Vleeshalle

De Vleeshalle is een overdekte foodmarkt in Mechelen. Het was meteen een schot in de roos. In dit gebouw boden slagers in een ver verleden hun vleeswaren aan. Nu is De Vleeshalle één van de food hotspots in Mechelen.

Er zijn dertien vaste standhouders, die allemaal hun eigen specialiteit aanbieden. Van kroketten tot een avocado bar, er is voor elk wat wils. Op de eerste en tweede verdieping vind je onder andere een tattooshop, personal trainers en kantoren.

Huidevettersstraat 7

7. Viavia Joker Reiscafé

Het Viavia Joker Reiscafé ligt aan de rand van de Kruidtuin en is ontstaan als ontmoetingsplaats voor wereldreizigers. Ook in andere steden vind je vestigingen zoals bijvoorbeeld in Leuven en Antwerpen.

Je kan in Viavia Joker Reiscafé voornamelijk terecht voor lekkere tapas en vegetarische gerechten. Het terras aan de Dijle zorgt daarnaast voor een instant vakantiegevoel, zeker met een huisgemaakte cocktail erbij.

Er worden bovendien regelmatig events georganiseerd zoals concerten of feestjes. Naast het terras kan je in de zomer sups of kajaks huren.

Zandpoortvest 50

8. Sava

Sava bevindt zich in een prachtig historisch pand op de Grote Markt. Ideaal om een terrasje te doen of te genieten van hun heerlijke Spaanse tapas! Op de eerste verdieping heb je bovendien een mooi uitzicht op de Grote Markt.

Check ook zeker de wijnkaart of probeer hun uitzonderlijke cava. Ze werken namelijk samen met een familiaal Catalaans wijnhuis. Bierliefhebbers kunnen hier genieten van een perfect getapte Gouden Carolus.

Grote Markt 13

9. Bokes & Co

Voor een lekker ontbijt moet je in Bokes & Co zijn. Ook om te lunchen is dit de perfecte plek. Het full option ontbijt is vers en uitgebreid met onder andere eiersalade, zalm, fruit en brie. Maar je kan even goed kiezen voor een croque, panini of een boterham met spiegelei. Bovendien is de bediening top en is het er gezellig ingericht.

Korenmarkt 53

10. Cafés en restaurants op de Vismarkt in Mechelen

Vroeger werd er gretig vis verhandeld op de Vismarkt in Mechelen. Tegenwoordig is het dé plek om in de zomer een terras mee te pikken. Op zwoele zomeravonden wordt er immers tot in de vroege uurtjes gedronken en gefeest en is het één van de meest levendige plekken in de stad. Hier leer je de Mechelaars pas echt kennen!

Onze aanraders: Bar Popular, Merad en Ronda

Bar Popular
Bar Popular is een bruine kroeg met exotische roots en heerlijke cocktails! Vooral op het terras is het heerlijk zitten.

Merad
In 2020 verhuisde het Turkse restaurant Merad van de stationsbuurt naar de Vismarkt. Waar het in de stationsbuurt vooral een shoarmazaak was, is het nu verfijnder met voornamelijk Turkse tapas, pizza’s, pita’s, pasta’s, salades en vleesspecialiteiten. De uitgebreide kaart maakt de keuze er niet gemakkelijker op, maar lekker is het sowieso.

Ronda
Ronda serveert Marokkaanse gerechten zoals tajine, couscous en grillgerechten. Bestel er een lekkere Gouden Carolus Tripel van het vat bij en je dag kan niet meer stuk!

Wat te doen in Mechelen: hotels

In Mechelen zijn er heel wat leuke hotels. Je kan er zelfs overnachten in een voormalige kerk of in een 19de-eeuws herenhuis! Om de keuze gemakkelijker te maken hebben we er enkele uitgelicht.

1. Van der Valk Hotel Mechelen****

In 2020 opende viersterrenhotel Van der Valk Mechelen in een historisch pand aan het Rode Kruisplein, waar vroeger het zwembad was. Daarnaast opende Van der Valk een groot terras met een mooi uitzicht op het Keerdok.

Ze bieden regelmatig interessante arrangementen aan zoals een fiets- of valentijnsarrangement. Het hotel ligt net buiten het centrum, maar in de buurt van Brouwerij Het Anker en nog steeds op wandelafstand van de binnenstad.

Rode-Kruisplein 1-4

2. Novotel Mechelen Centrum****

Wie liever pal in het centrum verblijft moet in het Novotel Mechelen Centrum zijn. Alle bezienswaardigheden liggen namelijk op korte wandelafstand. In de Gourmetbar van het hotel kan je iets eten of drinken. Start de dag met een bezoek aan de fitnessruimte en ontspan nadien in de Hamam.

Van Beethovenstraat 1

3. Martin’s Paterhof****

Altijd al eens willen slapen in een kerk? Dan is Martin’s Paterhof de place to be. Het hotel is namelijk gevestigd in een voormalige kerk. Nochtans merk je dit niet aan de buitenkant van het gebouw, wat de ervaring des te specialer maakt. In sommige kamers zijn er prachtige glasramen die de ervaring compleet te maken. Wist je dat er naast Kasteeldomein Alden Biesen ook een Martin’s Hotel gevestigd is?

Ook in onder andere Brugge, Brussel en Leuven zijn er vestigingen van Martin’s Hotels.

Karmelietenstraat 4

Tip: Dankzij het Green Key label kan je in sommige vestigingen van Martin’s Hotels met ecocheques betalen. Meer hotels die je met ecocheques kan betalen vind je hier.

4. Hotel Vé Mechelen****

Natuurlijk mag een hotel op het gezelligste plein van Mechelen niet ontbreken. Het designhotel Vé is gelegen op de Vismarkt, in een voormalige visrokerij. Gelukkig hangt de visgeur niet meer in het hotel.

Wie het wellness arrangement boekt, geniet bovendien van 2 uur privé wellness en een fles cava, jawadde! Ideaal voor een romantisch weekend in Mechelen.

Vismarkt 14

5. B&B De Lachende Engel****

In B&B De Lachende Engel verblijf je in een 19de-eeuws herenhuis. Elke kamer heeft een eigen thema en een luxueuze badkamer. Na het bourgondisch ontbijt ben je helemaal klaar om de stad te verkennen!

Van Benedenlaan 43

⇢ Bekijk meer toffe hotels in Mechelen

Hoe geraak je in Mechelen?

Met de trein naar Mechelen

Mechelen is gemakkelijk te bereiken met de trein. Er zijn twee treinstations in Mechelen: station Mechelen en station Mechelen-Nekkerspoel. Beide treinstations liggen op wandelafstand van het stadscentrum.

Het treinstation van Mechelen wordt trouwens vernieuwd en zal er binnenkort nog mooier uitzien. Een gedeelte kan je nu al bewonderen.

Met de auto naar Mechelen

Kom je met de auto naar Mechelen? Op zondag parkeer je bijna overal gratis aan de rand van de stad. Op parking Zandpoortvest en het Rode Kruisplein parkeer je in het weekend en op feestdagen gratis. Als je op het Rode Kruisplein of op randparking Keerdok parkeert kan je bovendien elke zaterdag en op koopzondagen gebruik maken van een bootshuttle die je van het Keerdok naar de Haverwerf vaart.

Of maak gebruik van de gratis shuttle die tussen P&R Nekker en de Grote Markt rijdt. De shuttle rijdt elke zaterdag tussen 9 en 19u en op koopzondagen tussen 13 en 18u.

Kom je op een weekdag? Op Randparking Douaneplein parkeer je elke dag gratis. Klik hier voor een overzicht van alle parkings in Mechelen.

author-sign

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :