Meer en meer mensen in Antwerpen gaan op zoek naar vegan hotspots. Ook wij. Want veel vlees eten is eigenlijk niet meer van deze tijd, toch? Als inwoners van de stad weten we gelukkig waar je moet zijn om vegan te eten. Dit zijn de beste vegan (friendly) hotspots in Antwerpen.

1. Have a Roll

In de pop-upstore Have a Roll kan je de lekkerste vegan cinnamon rolls afhalen. Ze worden dus bereid met uitsluitend plantaardige ingrediënten. Ook zonder in te boeten op smaak of kwaliteit. Intussen groeide Have a Roll uit tot één van de populairste vegan hotspots in Antwerpen. Bovendien werd er ook in Gent een tweede vestiging geopend. Wat ons betreft verdienen ze een permanente locatie in Antwerpen.

Oudaan 15/31, 2000 Antwerpen

Bezoek ook Stadsbrouwerij De Koninck eens tijdens een interactieve tour

2. Hart

Bij Hart in Antwerpen eet je de beste Spaanse tapas, maar dan wel volledig plant-based! Denk maar aan vegan albondigas, croquetas en paella. In het weekend zijn er de ‘pizza nights’ voor vegan pizza’s en ten slotte kan je er ook terecht voor een gezonde brunch met heerlijke koffie.

Minderbroedersrui 34, 2000 Antwerpen

⇢ Tip: Overnacht in hotel Sapphire House Antwerp en geniet van een veganistisch ontbijt

3. Humm

Ook bij Humm is er een ruime keuze aan plantaardige gerechten. Er staat bovendien zelfs een plantaardig ontbijt op de kaart! Bestel enkele kleine gerechtjes om te delen, maar probeer zeker de zoete frietjes. Ga daarna op verkenning in de gezellige wijk ‘Zurenborg’.

Dageraadplaats 33, 2018 Antwerpen

4. Murni

Murni heeft verschillende vestigingen in Antwerpen zoals op de Grote Markt bijvoorbeeld. Betere vegan hotspots in Antwerpen ga je niet vinden. Op de kaart staan huisbereide gerechten geïnspireerd door de Aziatische keuken.

Maar er werd gelukkig ook aan de vegetariërs en veganisten gedacht, want er staan heel wat plantaardige gerechten op de kaart. Ook voor een lekker ontbijt kan je altijd terecht bij Murni.

Grote Markt 52, Leopold de Waelplaats 10, 2000 Antwerpen

5. Camion

Bij Camion gebruiken ze zoveel als mogelijk verse, biologische en lokale producten. Het is de perfecte plek voor een plantaardige lunch of ontbijt. Daarnaast serveren ze er onder andere natuurwijnen en lekkere koffie. Ze organiseren ook regelmatig thema avonden zoals een ‘Asian night’. Eén van de populairste vegan hotspots in Antwerpen!

Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen

6. Simone’s Kitchen

Bij Simone’s Kitchen kan je terecht voor zowel vegan- als vegetarische opties. Het is vooral gericht op ontbijt en lunch, maar ook om te dineren moet je er zeker eens binnenspringen. Elke maand wisselt het menu, in het thema van een land. Dat kan gaan van een Italiaans menu tot een Armeens menu. Wereldkeuken, maar dan enkel met groenten en fruit!

Breughelstraat 32, 2018 Antwerpen

7. Buchbar

Buchbar is zowel een boekenwinkel als een café. Koop dus een goed boek en geniet van een kopje koffie met een hapje erbij. De menukaart is beperkt, maar wel helemaal veganistisch. Kies bijvoorbeeld voor een stukje taart of eet een vers broodje Caprese.

Scheldestraat 79, 2000 Antwerpen

8. Shmos

We sluiten onze lijst van vegan hotspots in Antwerpen af met een lekkere Shmos. Dit is namelijk een 100% vegan broodjeszaak. Je kan een broodje afhalen of het opeten in de gezellige tuin. Verder kan je er onder andere ook panini’s, croques, soep en salades krijgen.

Statiestraat 154, 2600 Antwerpen

Nog honger na het bezoeken van deze vegan hotspots in Antwerpen? Bezoek ook deze restaurants:
7 beste Vlaamse klassiekers om te eten in Antwerpen
9 beste internationale restaurants in Antwerpen
10x lekker ontbijten en lunchen in Antwerpen
5 bijzondere restaurants in Antwerpen voor een speciale gelegenheid

5/5 - (1 stemmen)
author-sign

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit wil je misschien ook lezen :