Kaunertal, gelegen in de Alpenregio van Tirol in Oostenrijk, staat bekend om zijn ongerepte schoonheid, mooie landschappen en de uitstekende toegang tot de grootste gletsjer van de oostelijke Alpen.

Kaunertal is ook een walhalla voor wandelaars, die niet van drukte houden. Want van massatoerisme is hier geen sprake. In dit artikel ontdek je wat Kaunertal in Oostenrijk allemaal te bieden heeft en waarom het één van de meest duurzame bestemmingen in Tirol is.

Het prachtige Kaunertal in Tirol, Oostenrijk

Kaunertal is een schilderachtig Alpendal in Tiroler Oberland in het westen van Oostenrijk, tegen de Italiaanse grens. Het is omgeven door bergen met een hoogte van 3.000 meter en meer. Dat maakt het in de zomer een geweldige regio voor outdoor activiteiten zoals wandelen, klimmen en mountainbiken. In de winter is het dan weer een paradijs voor wintersporters.

Wie graag in de bergen in Oostenrijk wandelt zonder andere mensen tegen te komen, moet in Kaunertal in Tirol zijn.

Vooral Duitsers en Oostenrijkers komen graag hun vakanties doorbrengen in Kaunertal. Al is het een relatief rustige vakantieregio. Grote delen van de natuur zijn nog onaangetast. Onze gids zei terecht: ‘Wie graag in de bergen in Oostenrijk wandelt zonder andere mensen tegen te komen, moet in Kaunertal in Tirol zijn.’

Kaunertal in de zomer: 6 activiteiten en bezienswaardigheden

Kaunertal heeft alles voor een onvergetelijke zomervakantie, weg van de massa. Het is tevens een plek waar je helemaal tot rust komt. Wanneer de alpenweiden in bloei staan en de temperaturen stijgen, komt de vallei pas echt tot leven. De smeltende sneeuw zorgt dan voor imposante watervallen.

Eindeloze wandelroutes of avontuurlijke activiteiten, Kaunertal heeft het allemaal. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Kaunertal op een rij.

1. Wandelen in Kaunertal

Kaunertal biedt een ongeëvenaard uitzicht op de Alpen. Het gebied is dan ook omgeven door majestueuze bergen, glinsterende gletsjers en groene valleien. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling door het dal of een uitdagende tocht naar één van de bergtoppen, de natuurlijke schoonheid van Kaunertal is betoverend.

In Kaunertal zijn er wandelroutes voor elk type wandelaar. Wie liever geen steile berg beklimt, geraakt ook boven dankzij kabelbanen en het openbaar vervoer. Hieronder een greep uit het aanbod.

Het Kaunertal avonturencircuit

Het Kaunertal avonturencircuit is een afwisselende wandelroute voor jong en oud. In het begin van de wandeling loop je door de Verpeil-kloof waar je via 200 trappen, een hangbrug en een gigantische waterval, uitkomt bij het Adlerblick uitkijkplatform.

Adlerblick betekent letterlijk adelaarsblik. Van hieruit kijk je in vogelperspectief uit op het dal en de omliggende bergen. Het uitkijkplatform bevindt zich maar liefst 100 meter boven de grond. Best spannend!

Kaunertal hangbrug Verpeilschlucht

Daarna volgt de avontuurlijke Knappensteig route terug naar het dal. Hier wandel je langs een mijnwerkers site uit de 15de en 16de eeuw.

Onderweg kan je met een hamer zelf erts uit de stenen hakken. Of verken een echte mijngang met helm en zaklamp als je durft!

  • Afstand: 5 km
  • Duurtijd: 2,5 tot 3 uur
  • Start en einde: Bushalte Hallenbad tegenover Quellalpin in Feichten
  • Toegang tot de Verpeil-kloof kost een paar euro. Koop een ticket online of in het toerismekantoor naast het startpunt.